Klip fra Hærvejen

Her over et gammelt kort over Hærvejen fra Jyllands Posten

Kort over Hærvejen:

Alle kort over Hærvejen kan købes i Skelhøje Købmandsgaard. Hele pakken koster 100 kr.

Billeder fra torsdag den 21. juli:

DSC_3194 Familietræf i butikkenDSC_3193[1] Hyggeligt besøg af færinger

DSC_3191 En familie fra Herning på tur. DSC_3187 Fadølsanlægger er kommet ind i butikken

DSC_3185 Der er god stemning ved bordene

Også tirsdag den 19. juli 16 havde vi mange besøgende. Her er nogle:

DSC_3180_3 DSC_3174 DSC_3179 DSC_3182 DSC_3178 DSC_3175 DSC_3172

Der er mange der lægger deres vej forbi Skelhøje Købmandsgaard:

DSC_3162 DSC_3166 DSC_3167 DSC_3168 DSC_3169

Fra Skagen til Gedser med trillebør

Et par vandrer var på vej fra Skagen til Gedser med deres oppakning i en trillebør. De gjorde stop ved Skelhøje Købmandsgaard onsdag den 13. juli.

DSC_3151

Vejret drillede

Tirsdag den 12. juli var vejret mildt sagt ustabil med megen regn, men så blev der tændt op i brændeovnen, og hygget ind i butikken:

DSC_3148_2

DSC_3146_2

Fem søstre på tur

Mandag den 11. juli 16 havde vi besøg af fem søstre + en svigerinde, + en nevø og en niece. Familien stammer fra Resen mellem Holstebro og Lemvig og hed Odgaard. Nu er de spredt for alle vinde, men en af søstrene havde til sin 50 års fødselsdag ønsket sig en tur med søstrene. De startede i Viborg og har planer om i løbet af ugen at nå Kollemorten, hvor turen slutter. De gjorde et stop ved Skelhøje Købmandsgaard, for at få provianteret.

DSC_3133

Tredje gang

DSC_3135

Det var tredje gang Maria Larsen fra firmaet www.mellemlinjerne.dk var på besøg. Først alene, så med sin datter, og nu med sin mand.

Fra Skive

DSC_3140

Framilien Crone Jørgensen fra Skive gjorde 11. juli et stop ved Skelhøje Købmandsgaard for et hvil og et tiltrængt fodbad i vand med Læsø sydesalt. De foreslog, at vi fik en app der viste at der var handelsmuligheder i Skelhøje, så de kunne se det på deres mobiltelefon.

Fra New ZealandDSC_2477Et par fra New Zealand besøgte Skelhøje Købmandsgaard på deres cykeltur fra Sverige til Spanien. En tur på fire måneder. Turen sluttede af en eller anden grund brat. Man kan følge turen her.

En Skelhøjebo vender hjem

DSC_3061

Erik Schmidt, der er født og opvokset på Skelhøje Mejeri, men nu bor i Ikast, besøgte 28. juni Skelhøje med sin familie.

Borgmesteren som Karolinepige

Der var mange, der gerne ville møde borgmesteren, da han fredag den 20. maj var i Skelhøje Købmandsgaard, for sammen med de Karolinepiger, der hver fredag demonstrerer forskellige produkter, skulle demonstrere friskbagt rugbrød og vin.

Interesseret

Det blev måske ikke til så meget demonstration, men en meget interesseret og lydhør borgmester, Torsten Nielsen, fik en rundtur i butikken, og han spurgte interesseret ind til hvordan man klarede driften, og så blev der god tid til at få en snak med de mange lokale kunder der var mødt op. De ville modsat gerne høre Torsten Nielsen bud på, hvordan han så på udviklingen af kommunen uden for Viborg og Bjerringbro.

Velkommen

T.v. borgmester Torsten Nielsen blev budt velkommen af Michael Nielsen, Skelhøje Købmandsgaard.
T.v. borgmester Torsten Nielsen blev budt velkommen af Michael Nielsen, Skelhøje Købmandsgaard.

 

Det var købmand Michael Nielsen, der bød Torsten Nielsen velkommen, og takkede ham for, at han gav sig tid til købmandsgården i Skelhøje. Michael Nielsen roste borgmesteren for at det var lykkedes kommunen avancere fra en plads i den nederste del af samtlige kommuner, til en plads som nummer syv i erhvervsvenlighed, og han tilføjede, at ”nu mangler vi så bare, det også slår igennem på det socialøkonomiske område”.

Succes

Skelhøje Købmandsgaard er en af de meget få, registrerede socialøkonomiske virksomhed i Viborg Kommune, der gør en ekstra indsats for at bringe folk på kanten af arbejdsmarkedet, tilbage på arbejdsmarkedet.

Forundret

På en tur rundt i butikken udtrykte Torsten Nielsen sin forundring over de lave priser der er på de fleste varer. Det hænger sammen med at man ikke i Skelhøje har høj avance på udvalgte varer, for at kunne give tilbud på andre, men kører med samme avance på alle varer.

Der var gensidig stor tilfredshed med besøget.

DSC_2275_2 DSC_2272_2 DSC_2271_2 DSC_2268

Billeder fra borgmesterens besøg!