Nyhedsbrev 2016

Nyhedsbrevet 1. decembernyt-fra-skelhoeje-koebmandsgaard

Se nyhedsbrev  fra  medio november her

Frederiks  11. oktober 2016.

Kom til fagprøve
Sæt et stort kryds i kalenderen den 18. november, hvor vores elev Henriette Koop Kahlert skal holde fagprøve. Hun har fået en aftale med Mac Y om at hun kan få lov at være i deres lokaler på Søndergade i Frederiks fra klokken 19.00 til 22.00, hvor vil Henriette fokusere på fem produkter: en gin, en rom, en amerikansk bourbon og to skotsk whisky med og uden røg. Henriette vil blive ledsaget af en Mac Y medarbejder.

dsc_2312

 Henriette har lagt et stort arbejde i denne fagprøve.

– Gennem aftenen kan man smage på godt 150 produkter, men derudover også selv købe flasker – vi skal gerne have gang i salg af julegaver. Der er medlemstilbud på -15% på udvalgte flasker. Om kort tid vil man kunne købe billetter a 200 kr i butikken. Pengene tilfalder ubeskåret foreningen Skelhøje Købmandsgaard, så ikke alene kan du få en festlig aften, men du støtter også både Henriette og lokalsamfundet.

Henriette har lavet en plakat, hvor hun indbyder til Forbruger- & Spiritussmagning.

flyer-maaske-faerdig

Status med beg-sorte tal
Klokken var lidt over midnat, natten til den 1. oktober, da de sidste optællinger blev læst ind. Samme morgen stillede et par revisoren klokken 8.00 for at tjekke at det hele nu var gået ordentligt for sig, og de fandt en lille fejl, som straks blev rettet. Om aftenen var varelageret gjort op til næsten en halv mio. kroner, og efter revisorens besøg tippede det over, så varelageret står til lige over en halv mio. kroner. Nu skal Helle så i gang med at gøre regnskabet op, så vi kan finde ud af hvordan det endelige regnskab kommer til at se ud, men der er ingen tvivl om at vi har sorte tal, så vi fortsat betaler skat. En rigtig god ting, for det betyder, at vi konsoliderer os, og at vi ikke lever på lånte penge.

Jeg vil karakterisere resultatet som flot uden at være prangende, og jeg er stolt af den flok ansatte og frivillige, der har været med til at skabe det

dsc_4035
dsc_4038

Michael fortalte hvordan det skulle være, og så gik man ellers i gang.
Cykelhandleren får sit eget
Siden i sommer har vi haft glæde af at have en cykelhandler i baggården, og meget tyder på at det styrker omsætningen i begge butikker, for cykelhandeleren har haft bruge for at udvide, og vi kunne ikke tilbyde mere plads, så han har købt en container, som han kan være i

dsc_4028

Belægning
Ole Buhl og Salkvist er et par ihærdige folk. Sammen med Jesper Johansen, har de fået ryddet bagpladsen – planeret, og nu klar til at lægge herregårdsfliser i et flot mønster.

Samarbejdet mellem Volden 2 ApS, Hærvejscafeen Trivita og Købmandsgaarden er blevet styrket. Det har aldrig været skidt, men vi har ikke altid haft styr på hvad vi gjorde hver især, men nu udveksler vi dagsordener og referater fra bestyrelsesmøder, så alle ved hvad der foregår, og så man kan spørge ind, hvis der er problemer. Også den del kører rigtigt godt.
Vi må gøre et eller andet rigtigt, for vi oplever oftere og oftere, at der er kø ved kassen. Et herligt luksusproblem. Da min Købmand i Frederiks lukkede har vi fået lov til at købe nogle af de ting, som han ikke ønskede at få med til Ans, så der kommer flere indkøbskurve og andre småting.

Tak til Kennet Siig for et godt samarbejde, og god vind i Ans.

Vi håber at kunne fortsatte det gode samarbejde med Lars Krog fra Daglibrugsen i Frederiks. Det er en flot butik – Næsten lige så flot som Skelhøje Købmandsgaard 🙂

Vinklub på vej
Den sidste tid har der været et opslag og en lille let konkurrence i butikken med en opfordring til at melde sig ind i Skelhøje Købmandsgaards vinklub. Vi vil gøre brug af gode tilbud, som vi får gennem Supergros. Det er interne tilbud, som de ikke skilter med, så der bliver mulighed for at gøre kup til rimelige priser. Der er ingen købetvang, men alene at deltagerne får gode tilbud. Man kan nå at melde sig til endnu. I begyndelsen af uge 42 trækker vi lod mellem deltagerne, og den heldige vinder får 6 flasker vin.

unknown

Købmandsgigant pumper millioner i butikker ude på landet.
Sådan skrev Jyllandsposten torsdag den 6. oktober i en overskrift i erhvervssektionen. Det fik mig godt nok til at spærre øjnene op. Jeg har nu undersøgt det lidt nærmere, og fundet et link til det udspil Dagrofa kommer med. Man kan læse mere på: www.butiksdrejebogen.dk. Der er tale om “små” butikker med et areal på fra 500 til 1000 m2. I Skelhøje har vi noget mindre, og de tilbyder lån til en forrentning på 15%, så det er nok ikke lige Skelhøje de tænker på – eller også skal vi til at tænke meget større, og det tror jeg ikke vi skal lige nu.

Tak for brænde!
Efter en enestående dejlig september er vi nu kommet godt ind i oktober, og det er blevet betydeligt koldere.Per Langvad og en mere har tilbudt os tørt træ, der er klar til brændeovnen ganske gratis. Tusind tak!

Det vidner om det sammenhold og den opbakning vi nyder lokalt. Det er vi meget taknemmelige for! Der er sikkert mange flere der burde have en tak. Der er i hvert tilfælde mange der lægger en stor frivillig indsats. Tak for det.

Frederiks den 5. august 2016.

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Håber alle har haft en rigtig god sommer. De fleste er vel kommet hjem fra ferie.

I Skelhøje Købmandsgaard har der været gang i den hele sommeren igennem. Både i juni og i juli har vi haft en markant fremgang i både omsætning og antal kunder, mens der har været fald i afskrivningerne. Det er fantastisk, at det er gået den vej. Det er vi meget taknemmelige for, og vi håber naturligvis, at det fortsætter.

Der er nok mange gode grunde til at det er gået sådan, men Michael er sikkert en af dem. En anden god grund er det engagement vore unge mennesker lægger i butikken, og en tredje grund er flokken af frivillige. Der er god grund til at takke alle!

Bet!

Nu er det jo sådan, at træerne ikke gror ind i himlen. For en god uge siden faldt en køler, der sad på gavlen ned. Mælkekøleren gik også ned. Det lykkedes med en ekstra indsats fra personalet, at redde det meste, og nu er begge dele repareret, men det har ikke været gratis. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at man sætter et pænt beløb ind på købmandskortet i denne måned. Der har været en tendens til at der er blevet sat mindre ind, og det er bestemt en misforstået godhed, at man vil spare butikken for den ene procents rabat, og specielt nu, når der skal betales så stor en reparation, så har vi bruge for at I sætter penge ind på købmandskortet.

Cyklister

Søndag den 7. August holder vi længe åbnet. En flok cyklister fra Karup, og en flok fra Viborg vil mødes ved butikken, og så tage en fælles tur fra butikken, og se på seværdigheder i omegnen af Skelhøje. Jeg er sikker på at alle i Skelhøje er velkommen til at deltage, eller blot at møde frem, for at fremme den gode stemning omkring vores butik!

Finn har fået godt gang i Cykelshoppen i baggården. Han har skarpe tilbud på nye cykler, både hvis det skal være med “medvind” altså en el-motor, eller almindelige cykler. Er kæden for slap, eller slangen utæt, så klarer Finn også det i et snuptag.

Swipp

Det er nu også muligt at betale med sin mobiltelefon i butikken. Vi er tilmeldt Swipp, og det skulle gerne virke nu.

Hønseriet

Der er kommet et større udvalg af æg på hylderne i køleren, da vi nu er begyndt at forhandle æg fra “Hønseriet”, der ligger i Ravnstrup, der er lidt mere lokale end de æg der kommer fra den store grossist.

Sagogryn

Vi har fået sagogryn på hylderne. Unge mennesker kender ikke sagogryn, men ældre mennesker husker hvordan man fik frugtgrød med “øjne”. Det er frugtsaft, der var jævnet med sagogryn. Eva har kontaktet Hjerl Hede, og de var helt vilde med at få sagogryn, som de ikke har kunnet opdrive længe. Det har bestemt heller ikke været let at få fat i det.

Karolinepigerne

Karolinepigerne er tilbage efter ferie, og de vil være at finde i butikken hver fredag fra 15.00 til 17.00 med friske tilbud og demonstration af udvalgte varer. Efterspørgslen på friskrøgede ørreder har ikke været stor i sommertiden, men bestiller man inden onsdag, så kan friskrøgede ørreder hentes hver fredag eftermiddag.

På geneyn i Skelhøje Købmandsgaard

Knud Gaarn-Larsen

Frederiks den 4. juli 2016.

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Jeg har lige siddet og set fodboldkampen mellem Island og Frankrig. Det var en spændende kamp. Det var den fordi islændingene ikke på noget tidspunkt gav op. De var bagud, ja, men de gav ikke op.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på den indsats, der er blevet ydet af rigtigt mange for at få Skelhøje Købmandsgaard med i kampen.

Hvor har vi dog været bagud på en hel masse parametre, men der er ikke blevet givet op. Butikken er blevet åbnet hver dag. Der er bestilt varer. Der er blevet gjort rent. Der er stillet varer på plads. Der er blevet ekspederet, og alle de ting der skal til for at drive en forretning. Selv når det har været træls, så er der blevet ydet service, service, og service.

Vi har scoret nogle gode mål. Flere kunder og højere omsætning.

Det er et godt hold at være med på, for der bliver hele tiden kæmpet. Der er god grund til at være lidt “selvfede” over det vi har opnået til nu, hvis vi blot fortsætter kampen!

Det er måske forkert at fremhæve nogen, men Bent og Bent gør en fremragende indsats for at drive turisterne ind i butikken. Vi kan se det i gæstebogen, og jeg har hørt det igen og igen.

Inde i butikken bliver gæsterne budt velkommen. Jeg glæder mig hver gang de fortæller om, at de har hørt om Skelhøje Købmandsgaard, længe før de kom til stedet, og af tidligere besøgende har fået at vide, at Skelhøje Købmandsgaard skal man bare besøge, når man er på ruten.

Det er ikke få persons værk. Det er hele holdt med Michael i spidsen, der kan tage æren for det!

Der er mange på holdet, og selvfølgelig opstår der problemer. Det vigtige er, at der er en vilje til at løse problemerne og til at lade de fælles interesser komme i første række. Jeg har også et par gange oplevet at en medarbejder har haft det skidt en dag, og så har de andre sørget for afløsning, så vedkommende kunne komme hjem. Det er rettidig omhu på højt plan!

Siden sidst kan jeg byde velkommen til Birthe Hautorp, der er flyttet til Skelhøje for nylig, og gerne vil med på holdet. Håber alle tager godt imod Birthe, så hun hurtigt bliver en del af holdet.

Vi er i sommertiden, hvor nogen tager på ferie. Håber det bliver en god sommer for alle, og at endnu flere vil bruge Skelhøje Købmandsgaard som deres foretrukne lokale handelssted.

Med venlig hilsen

Knud Gaarn-Larsen

Fmd. Skelhøje Købmandsgaard

Husker du 21. juni 2014?        
Vejret var perfekt, og spændingen stor da en masse mennesker kom med hver sin saks, for at klippe det røde bånd over og åbne butikken.         Det er bestemt ikke gået efter planen. Vi har måttet justere planerne igen og igen. Det har været op ad bakke, MEN med stædighed, udholdenhed, en masse god vilje og et enestående sammenhold, så er vi nu klar til at holde 2 års fødselsdag. Det skal fejres! 2% til medlemmer Fra og med tirsdag den 21. juni og resten af ugen får alle vore medlemmer, der bruger deres købmandskort 2% rabat på deres indkøb – undtaget blade, spil, frimærker og tobaksvarer. Der har været et svagt fald i indskud på købmandskort, og det vil vi gerne have op igen, for det giver butikken større likviditet. De første to år har været en dans på roser, men vi havde glemt at fjerne tornene, inden dansen. I dag ved vi meget mere om hvor vanskeligt, det egentligt er at starte en lille butik. Det lader sig kun gøre, hvis man står sammen. Vi ved også hvor skønt det er når noget lykkes! Vi ved hvor skønt det er, når vi ser kunder fra lokalområdet, der kommer og roser butikken og personalet, og siger, at nu tror de på det, og nu vil de til at handle mere her. Vi ved hvor skønt det er når vi kan stå sammen og hjælpe hinanden og vi ved hvor skønt det er når en frivillig/fleksjobber/STUer/Handelsskoleelev/Karolinepige lykkes og vokser med opgaven. Ja, det er ubeskriveligt. Og vi ved hvor dejligt det føles når turisterne takker os for god betjening og at de har hørt noget godt om butikken på forhånd, og at de nok skal fortælle vidt og bredt om den service der har fået i Skelhøje Købmandsgaard. Tusind tak til pressen. Ikke mindst Jens Peder Østergaard fra Viborg Stifts Folkeblad, der har skrevet en perlerække af gode artikler om projektet i Skelhøje. Mandag den 13. juni kom Ingrid og fortalte mig, at vi i sidste uge havde haft en rekord omsætning for en uge. Det luner! Tre principper Mogens Duch, vores første købmand sagde, at vi skulle holde os til tre principper: Service, service og service. Det synes jeg vi har gjort, og skulle nogen være tvivl, så kig engang i vores gæstebog! Vi har utallige gæster fra nær og fjern. Argentina, New Zealand, Viborg og Frederiks – og stort set alt der imellem, og vi får roser for vores service. Det afspejler sig i gæstebogen!

Fødselsdag
I uge 24 holder Michael en tiltrængt ferie, men i næste uge vender han stærkt tilbage, og så vil han have planlagt en masse gode tilbud, som du kan se på på vores side på Facebook og måske også på hjemmesiden www.skelhoje.com.

Ønsker
En fødselar har mange ønsker. Vi vil gerne investere i butikken. Der er lister der skal skiftes, vi skal have en ny støvsuger. Vi kan altid bruge træ til brændeovnen. Personalet kunne også trænge til at få en fest. Skulle nogen ønske at betænke os, så vil et bidrag til Foreningen Skelhøje Købmandsgaard.

Foreningens konto er reg.nr.5959 konto nr. 1123225, for det tilfælde, at du skulle få lyst til at give en gave til et godt formål!


Nyhedsbrev sidst i maj:

Bagagerumssalg?

En af vore gæster foreslog, at der kunne laves bagagerumssalg på pladsen udenfor butikken på lørdage. Her kunne alle, der har noget, som de gerne vil af med, komme og sætte tingene til salg, og på den måde kan der laves lidt markedsstemning og lidt mere liv i byen. Er der nogen, der har lyst til at lege lidt mere med ideen, så hører jeg gerne fra dig. Kontakt Knud Gaarn-Larsen.

Fadøl og SPAR øl
Det er kommet et helt nyt fadølsanlæg i butikken. Det er Hancock, der har lånt os et anlæg, så vi nu kan servere frisk tappet fadøl. I januar fik vi en spiritusbevilling, og en enkelt kunde har spurgt, om vi nu skal til at være bodega. NEJ, det skal vi ikke, men vi vil gerne kunne tilbyde vore cafegæster fantastiske smagsoplevelser. Det gælder både vore stærke drikke og nu også frisk koldt fadøl. Vi forestiller os at anlægget bruges i sommertiden, hvor vi også har de mange vandrer. Ellers vil det nok mest blive brugt ved festlige lejligheder.

DSC_2235

Til efteråret lukker en SPAR butik, og det er lykkedes os, allerede nu at få lov at forhandle den populære SPAR ØL. Det er en prisbillig og særdeles populær øl. Den findes både som Pilsner og Classic øl. Prisen for en kasse pilsner SPAR øl er 89,95 kroner. Classic koster 94,95 kroner for en kasse + pant.

DSC_2241

Ny hjemmeside

Vi har fået ny hjemmeside. Den finder du på adressen: www.skelhøje.com, eller på www.skelhoje.com. Det er den adresse vi regner med at bruge fremover. Borgerforeningen har næsten samme adresse, der ender på .dk, men da vi er en kommerciel virksomhed fandt vi at det var ok at bruge .com.

På hjemmesiden kan du tilmelde dig nyhedsbrevene. Du må gerne gøre lidt reklame for siden, så det kommer ud til flere.