Nyhedsbrev 2017

Nyhedsmail ultimo oktober:

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Det er ikke almindeligt, at jeg udsender nyhedsbreve lige efterhinanden, men det er heller ikke almindeligt, at vi får besøg af DR1. Se TV Avis i aften! Indslaget sendes klokken 21,30 på DR1. Det drejer sig om integration. Holdet har fulgt Ismail i dag, og det vil de efter planen sende sidst i nyhedsudsendelsen. Så se med især sidst i TV Avisen! Vi er med til at sætte Skelhøje på landkortet!

Her over er billeder fra TV holdets besøg.

Brug købmandskortet!

Kjeld Bitsch, som har været med i bestyrelsen fra begyndelsen, kom for et par uger siden og sagde: “Skulle vi en gang skrive en bog om de første år i Skelhøje Købmandsgaards historie, så tror jeg ikke der er mange der vil tro på det vi skriver, for vi har godtnok oplevet meget! Vi har klaret mange udfordringer!”

Kjeld har ret. Vi har oplevet rigtigt meget af både gode og mindre gode ting.

Til de gode oplevelser hører blandt andet en stor skare af trofaste medlemmer – og der kommer stadig nye til! Vi har en stille bøn om, at I fortsat bruger medlemskortet – sætter penge ind på det, så vi har noget at arbejde med – og stille og roligt handler for pengene med den rabat det giver. Det hjælper dig som medlem og det hjælper din købmandsbutik, så der er to vindere!

Tilbud på alt fra Mac Y!

I den kommende weekend er der stor Rom- og whisky festival i Alhedehallerne. Vi vil gerne støtte dette fantastiske arrangement, og derfor giver vi 10% på alle de mange produkter vi har fra Mac Y. Vores købmand skal på messen om fredagen, og her vil han gå på opdagelse efter nye spændende produkter til vore hylder. Vi håber at I vil tage godt imod dette enestående tilbud, så vi kan få ryddet lidt op på hylderne. Det er snart jul, så det var måske en ide, at købe en god julegave allerede nu. Spar penge, og glæd en du holder af!

Juleøl i butikken!

Hancock laver en vis portion juleøl hvert år, og når det er solgt, så må man vente til næste år, før man kan få igen. Michael har sikret sig en palle, og de sælges i 6 stk. pakninger til 44,95 + pant – så længe lager haves.

Ny kalender

Der er lavet en kalender på Købmandsgaardens hjemmeside. Her kan du følge med i hvad der sker i Købmandsgaarden, og der er også lagt begivenheder fra Skelhøje Borgerforening ind i kalenderen. Det er kun mig der kan notere noget i kalenderen, så vil du have noget med i  kalenderen, så kontakt mig – gerne på en mail. Du kan se den nye kalender her: https://skelhoje.com/calendar/det-sker-i-skelhoeje/

Nyt overvågnings system

Vi har været nødt til at investere i nyt overvågningssystem, og det er netop sat op. Med det nye system opnår vi en del forbedringer. Dels kører båndet mange flere dage, og dels er billederne meget skarpere, og endelig kan udvalgte medarbejdere tilgå overvågningen fra deres mobiltelefon.

Ikke billigt, men nødvendigt – så hjælp os – det kan du gøre ved at sætte penge ind på dit købmandskort

Åbent alle dage fra 8,00 til 18,00!

 

Kære Venner af  Skelhøje Købmandsgaard

 Det er efterår, og nogle dage har der været fyret i brændeovnen, for at vi kunne holde varmen. Mange har brugt efterårsferie til en tur på Hærvejen, og det har vi kunnet mærke i butikken. Vi har planer om at lukke for fadøl, da omsætningen i vinterhalvåret er for lille. Så kan vi ikke levere den kvalitet vi vil – så hellere lukke anlægget en tid, for kvaliteten vil vi ikke gå på kompromis med!

Genbesøg

Firer vandrer var på besøg i efterårsferien. De kunne fortælle, at det var anden gang de gik turen, og at de var særdeles tilfredse. De sad og hyggede sig, og efter en tid gik de. Et par timere senere ringede en af dem til butikken, og spurgte efter Turistchef Bent. De viste sig, at de havde glemt en mobiltelefon i Kulturhuset. Kort tid efter havde Bent fundet telefonen, og de kom tilbage til en lykkelig genforening. De var ikke mindre glade, sidste gang de forlod butikken.

En varm hilsen fra kølefirmaet Færch

I sommer indgik vi en serviceaftale med firmaet Færch Køl. I august kom de og tjekkede alle vore kølere. I september var der en læk på et rør, som de straks kom og reparerede. En meget dyr reperation, da en del freon var lækket. Jeg kontaktede firmaet, og de kunne godt se problemet, og ejeren Søren Færch lovede at se på det, og fortalte, at han havde stor sympati for det arbejde der blev lagt i de små forretninger. For kort tid siden fik vi et meget stort afslag på regningen. En rigtig flot gestus, som vi er meget taknemmelige for, og jeg kan kun på det varmeste anbefale kølefirmaet Færch!

Skelhøje på landkortet

For en tid siden havde Norbert C. Lange lavet nogle flotte “stråmænd”, og folkene omkring Trevita gik sammen om at lave lidt sjov, for at gøre opmærksomme på Skelhøje, så lørdag den 14. oktober samledes man ved Kulturhuset, for at lave flere stråmænd. TV MidTVest kom også, og sendte samme aften om begivenheden: https://www.tvmidtvest.dk/artikel/vrede-landsbyboere-protesterer-foeler-sig-oversete-af-viborg-kommune.

Borgmesterens kommentar var ikke så heldig, for kommunen har rent faktisk fået en del ansøgninger om både hjælp til byggemodning og meget andet, så nedenstående billede blev taget i butikken. Billedet er den undtagelse, der bekræfter regelen, for man sidde bestemt ikke på hænderne i Skelhøje. Det ville være fint om der blev taget hånd om udviklingen i hele kommunen! Alene de der er i fleksjob i Købmandsgaarden giver øgede indtægter fra staten på 200.000 kroner om året til Viborg Kommune, men det får ikke kommunen til at lægge noget af deres handel lokalt!

Bryllup

En af vore trofaste medarbejdere, Ismail, blev lørdag den 7. oktober gift med sin Heidi i Jelsmark Kirke ved Pandrup. Hjerteligt tillykke!

Nostalgi!

Jeg for ud af butikken, da jeg en dag hørte lyden af en Ferguson 31 – den grå Ferguson. Det var den traktor der for alvor mekaniserede dansk landbrug, så jeg måtte have et billede, da denne ugen mand, der netop havde fået traktorkørekort kom kørende til købmand på bedstefarens traktor.

Undskyld vi roder!

Vi har en rigtig god samarbejdspartner i Havredal Praktiske Uddannelser. De producerer økologiske grøntsager i så store mængder, at de har fået behov for kølig lagerplads. Vi har to store fryserum stående, som vi bruger til almindeligt lager – rum, som de kan bruge i Havredal, og derfor har vi solgt de to fryserum til Havredal. Det betyder, at vi skal have tømt dem, og da der i forvejen ikke er meget plads på lageret, så forudser jeg, at der bliver problemer med roderi i uge 45 – omkring den 8. november. På forhånd undskyld! Jeg ved ikke om vi kunne finde på at give nogle vilde tilbud – for at få lagervarerne væk en tid. Hold øje med det!

Uddannelse

I samarbejde med Havredal Praktiske Uddannelser har vi fået strikket en uddannelse som butiksmedhjælper sammen for unge med særlige behov. Det er en meget praktisk uddannelse, som kommunen har godkendt. Vi har dog endnu ikke indskrevet elever, men vi er klar, så hører du om en der kunne tænke sig sådan en uddannelse, så kontakt os endelig. Man kan læse mere på Havredals hjemmesidehttp://www.havredal.dk/dk/socialoekonomisk-virksomhed/skelhoeje-koebmandsgaard.aspx

Der er valg den 21. november

Tirsdag den 21. november er der valg til kommune og region. Der har været en del debat både om Skelhøje og om Købmandsgaarden, der drives socialøkonomisk. Lige NU mærker vi en enorm interesse fra politikere der bejler til en post, så derfor vil I løbende kunne møde bejlende kandidater i og ved butikken. Vi er glade for interesse og mangfoldighed, og vi håber at interessen holder sig til efter valget også!

Socialøkonomi

En socialøkonomisk virksomhed tjener penge på almindelige markedsvilkår – men bruger overskuddet til at skabe arbejdspladser for udsatte borgere og/eller finde svar på udfordringer inden for miljø, kultur og/eller sundhed. En socialøkonomisk virksomhed som vores er uafhængig af det offentlige! Der er i hele Viborg Kommune to eller tre Registrerede Socialøkonomiske Virksomheder. Til sammenligning er der 11 i Silkeborg Kommune. Vi nasser bestemt ikke på den kommunale kasse – tvært imod har Viborg en indtægt fra staten på omkring 200.000 kroner årligt på en virksomhed som Skelhøje Købmandsgaard. Derfor kan de være vanskeligt at forstå, at man ikke gør mere for at få flere af den slags virksomheder, og at man ikke handler mere lokalt, for at sikre købmandsgaardens overlevelse.

Købmandsbossen på vej tilbage

Jeg er glad for at kunne skrive, at det går bedre med Michael. Han har været gennem en hård tid, og han er bestemt ikke helt kureret for stress endnu, men han er kommet sig så meget, at han begynder at komme i butikken fra tid til anden. For at undgå mulige tilbagefald skal vi have en stille indkøring, og den proces står vi i nu.

SvenÅge

En anden betroet medarbejde SvenÅge Olesen har vi ikke se en tid. Han har haft problemer med scener i hænderne, og de problemer kunne kun løses ved en operation, så vi må undvære SvenÅge lidt endnu, men ønsker ham god bedring.

Turistchefen

Kan ikke holde ferie om sommeren, men nu har han planer om at tage ned på den anden side af ækvator en tid. Vi kommer til at savne Bent og Anne Mette, men ønsker dem en god tur!

I skal have en “Bent”: Hvorfor sidde inde, når alt håb er ude!

LetKøb

Onsdag den 25. oktober var jeg til møde i Vejle sammen med rigtigt mange andre LetKøb Købmænd. Her fik vi rigtig god information om mange ting. En af de ting som jeg gerne så vi havde råd til, var at give ansatte og frivillige trøjer med logo på, så det kan være, at det kommer en dag.

Tak!

Denne mail er vist blevet alt for lang, men der skal være plads til at sige en tak til alle trofaste medarbejdere og alle trofaste kunder. Vi møder af og til god kritik, men jeg er sikker på at I alle er gode fortalere for Skelhøje Købmandsgaard – Bedre reklame kan vi ikke få!

Er du utilfreds med noget, så sig det til os, og er du tilfreds, så sig det til andre!

8,00 til 18,00 alle dage!

Dagene bliver kortere, og vi følger med. Håber du vil tage godt imod de nye åbningstider. Vi håber at kunne spare lidt på personalet på aftentimer, hvor der ikke er så stor handel.

Nyhedsbrev i august:

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Så er vi ved at komme i omdrejninger igen, og jeg er nødt til at udsende endnu en nyhedsmail, for at holde dig opdateret!

Først tusind tak til alle der har fulgt opfordringen i sidste nyhedsmail, om at sætte penge på købmandskortet. Det har haft den tilsigtede virkning. Tak for hjælpen!

Turistchefen

I sidste uge løb pigen på billedet noget rundt efter Bent. “Jeg går altså ikke videre før jeg har fået sagt ordentligt farvel og tusind tak for hjælpen til “turistchefen””, sagde hun. De fandt hinanden, og jeg tog et billede.

Hvorfor nu nævne det, for det sker jo så tit? Det skal nævnes netop fordi det sker så tit, at vi kommer til at tage det som en selvfølge. Det mærkes på vore mange gæster, at det netop ikke er en selvfølge, der hvor de kommer fra, og det er noget de vil huske, fortælle andre om, og mange vil komme tilbage for at opleve stemningen. Derfor er det vigtigt at det bliver nævnt, og at alle er med til at gøre Skelhøje til det sted man husker for det gode!

Tak til Viborg Stifts Folkeblad, der bragte det på bagsiden mandag den 7. august!

Bike Of The Road

Allerede på lørdag den 12. er der et event. Cykelhandeleren Finn Jacobsen har lavet en aftale med nogle mortorcykelfolk, der kalder sig Bike Of The Road. De vil komme cirka klokken 13.30 med en flok store motorcykler – flere med sidevogne, og Finn har arrangeret det så byensbørn, der er i følge med voksne kan få en lille tur på motorcykel. I mens kan de voksne underholde sig med ristede frankfurtere med brød for kun 25 kr, og hvad man ellers kan finde på. Støt op om arrangementet, så bliver det sjovere, og det giver lyst til at lave andre arrangementer.

Karolinepigerne

Fredag stiller Karolinepigerne for anden gang efter ferien med en demonstration. De har altid gode tilbud, og spændende smagsprøver.

Trevita

Cafefolkene i Trevita går og brygger på forskellige tiltag, som de om ganske kort tid vil fortælle om.

Internet

Kim Steffensen har vært i gang med at sætte en bærbar computer op ved den TV-skærm der er i butikken. I første omgang var meningen, at der skulle vises billeder af det der skete i og omkring Købmandsgaarden, men da den lille computer har internet, så vil det være muligt for vandrer og andet godtfolk, at bruge computeren til søgninger.

Ændrede åbningstider

Når vi kommer til 1. september, så vil vi skære en aftentime af åbningstiden på hverdage. Det er selvfølgelig en god service, at have en lang åbningstid, men det trækker store veksler på vore frivillige, og vi skulle gerne kunne holde gejsten mange år frem.

Der er altid plads til folk der har lyst til at gøre en frivillig indsats i butikken. Du kan blot henvende dig til Michael eller Knud.

STOR tak til alle de mange frivillige. Uden jer kunne det ikke fungere!

Friplejehjemmet

Om kort tid åbnes Friplejehjemmet i Frederiks. Det ser fantastisk flot ud. Også her har mange frivillige været i gang, og jeg synes det er åbenbart, at det løfter hele projektet.

Vi er blevet bedt om at hjælpe med en købmandsvogn. Det er endnu lidt usikkert hvordan det skal foregå, men man kunne forestille sig, at vi stillede med en vogn med købmandsvarer og ugeblade en gang om ugen, og så gik fra dør til dør. Konceptet er ikke færdigtænkt – det skal udvikles. Er der en eller flere, der kunne tænke sig sådan en tjans en gang om ugen, så hører vi gerne om det.

Enestående tilbud på ketchup

Michael har været på handel, og han har gjort en rigtig god handel med Heinz Tomato Ketchup.

Han sælger 1500 gram for kun 25 kr. 

Det er lang holdbarhed på dette produkt!

Månedens tilbud på whisky

Denne gang har Kjeld Bitsch fra Mac Y fundet en Bourbon Whiskey til os, som månedens whisky – altså en Amerikaner.

Kentucky Gentleman Straight Bourbon Whiskey 40% 75cl sælger normalt for 180 kroner, men i august måned kan du få den i butikken for kun 125 kroner!

Den laves i sydstaterne, og her er der en veranda og en gyngestol foran mange huse. Det siges om denne bourbon, at den egner sig til at blive nydt i en gyngestol på en veranda. Det kan vi måske ikke klare i Danmark, men man kan vel finde ud af at slappe af på mange andre måder.

Lur mig, om ikke købmanden giver en smagsprøve til interesserede på fredag, når Karolinepigerne indtager butikken.

Kjeld har også fundet en rigtig god portvin til os. Pink Port. Den tror jeg også Karolinepigerne vil demonstrere på fredag.

 

Med venlig hilsen

Michael Nielsen                  og                   Knud Gaarn-Larsen

Købmand                                                   Formand

Åbningstider

På hverdage er butikken åben: 8.00 til 20.00

På lørdage, søn- og helligdage er åbningstiden: 8,00 til 18,00

Fra 1. september er åbningstiderne:

På hverdage er butikken åben: 8.00 til 19.00

På lørdage, søn- og helligdage er åbningstiden: 8,00 til 18,00

Besøg fra Sydafrika

Tirsdag havde vi besøg af en gruppe vandrer, der kom fra Sydafrika. De havde nogle danskere med i gruppen. De ville gerne vide noget om Skelhøje. Jeg fristes til at sige, at de fik “en snag fra de varme lande” om istiden, sognegrænserne og købmandsgaarden, og jeg kunne mærke, at de var meget betaget af at Købmandsgaarden blev drevet socialøkonomisk, hvor der skal være plads til alle, og hvor et eventuelt overskud bliver i lokalområdet!

 

Nyhedsbrev juli:

 

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Sommeren er over os. Nogle dage med varme og høj sol, som de fleste gerne vil have det. Andre dage med strid blæst og masser af skyer – vejr, der bedst egner sig til drager og indendørs aktiviteter, og igen dage med livgivende regn, som vi helst ville have i den korte nat. Det er ikke os der bestemmer, og en har engang sagt: Der er ikke noget galt med vejret. Det er et spørgsmål om påklædning!

Vi har rigtigt mange vandrer og cyklister på besøg i denne tid. Vi bliver nærmest skamrost for den service de føler at de får. Nogle gange tilbyder jeg at tage et billede, og sende det på en mail – så er de fri for at tage “selfi”. Ovenstående par ville gerne have oppakningen med – og så kunne de jo lige benytte lejligheden til en lille kærlighedserklæring. Hyggeligt!

Facebook

Ismail har været på kursus i brugen af Facebook, så han lægger fra tid til anden fine ting på vores Facebook-side. For nogle dage siden var det fire børn, der underholdt med sang.

Fødselsdag!

Vi havde en god fødselsdag. Først onsdag – selve dagen – og senere fredag hyggede Karolinepigerne, lørdag og søndag var der også gang i den. Cykelbiksen bidrog med levende musik og med event. For tiden går cykelhandleren og planlægger et besøg af en masse motorcykler en dag i august. Mere om det senere.

Tak til alle der bidrog på den ene og den anden måde. Tak til Michael, der havde en hård uge. Byfest i Sjørslev efterfulgt at fødselsdag i Skelhøje.

Børnene hyggede sig med hoppeborgen

Michael som grill Cheff!

Der var liv og glade dage i baggården.

En dygtig “tipper”, der gik med præmien.

Skønsang i teltet.

Nye medlemmer

Vi har den glæde, at der stadig kommer nye medlemmer. Nogle er tilflyttere, andre synes bare at det er praktisk med købmandskort. Der blev lavet en lille fejl, da medlemmerne 299 til 306 blev oprettet, så de ikke kunne bruge deres kort. Det problem er nu løst, og de kan få en ny stregkode, der virker.

Karolinepigerne på ferie

Karolinepigerne har valgt at holde en velfortjent sommerferie i juli måned, men de vender stærkt tilbage i august.

Det er blevet en god tradition, at man mødes i butikken til en kop kaffe fredag eftermiddag, sammen med Karolinepigerne. Det kan vi fint fortsætte med, selv om det er ferietid. Det er også fint, at der er nogen der kommer og snakker med gæsterne, der er på vandring eller på cykeltur. Det giver begge en større oplevelse. Vi har fået mange tilbagemeldinger fra gæsterne udefra at i Skelhøje er folk imødekommende. Det må vi gerne dyrke!

Bent Poulsen er en enestående repræsentant, men det gør ikke noget, at der er mange flere.

Ny fase

Jeg har tidligere skrevet, at Skelhøje Købmandsgaard er på vej ind i en ny fase. De første år kæmpede vi for overhovedet at overleve. Nu kæmper vi for at få en fornuftig drift. De første par år er der lagt utroligt mange frivillige timer i Købmandsgaarden. Det bliver der fortsat – og tak for det – men nu har vi fået en ikke ubetydelig post til løn til Michael og de fleksjobbere vi har fundet plads til. Husleje, el, forsikringer og meget andet koster. Vi følger udviklingen og økonomien konstant. Udgifterne er steget, men det er omsætning og indtjening også, så det går op, vi har bare ikke så meget at konsolidere os med. Du kan hjælpe os ved at bruge Skelhøje Købmandsgaard, OG er du tilfreds med os, så sig det til andre – er der ting, der skal gøres bedre, så sig det til os!

Husk. Der var mange der fik et stykke rødt bånd, da vi åbnede. Vi har kun hinanden at takke for at vi er der, og at vi kan fortsætte.

Købmandens Drøm

For en tid siden fandt Michael ud af at et stykke mørk chokolade, efterfulgt af en tår Black Barrel Rom var lidt af en drøm. Vi har det nu i rør med chokolade til kun 15 kr. ligesom vi har andre gode drikke i 2 cl rør. Det er populært blandt vandrer og cyklister, men også andre har fået øjnene op for de små lækkerier, som også er gode, hvis man vil forkæle en god ven, og fortælle, at man sætter pris på ham eller hende.

Økologisk

Asger Dyrby, der står for meget af økologien i butikken har fundet et par drikke, som egner sig fortrinligt med lidt rom i.

Ferietid

Det er ferietid, men Købmandsgaarden holder ikke ferie – tvært imod. Vi servicerer både lokale og turister, og vi håber på rigtigt mange besøgende og en god handel. Vi har fortsat en masse lækre jordbær til salg. Jeg vil slutte med at ønske alle en rigtig god sommer!

Nyt tag

Som alle ved fik vi en stor donation fra “Underværker” under Realdania, og fra LAG. Penge der er øremærket til et nyt tag. Ejendomsselskabet er gået i gang, men det er ikke så lige en sag, for der er visse betingelser der skal opfyldes. En af betingelserne er at vi skal have en arkitekt, så det har man været i gang med at finde, og først når det er på plads, og han er færdig, kan vi få tilbud fra håndværkere, og først derefter kan arbejdet gå i gang, så vi må væbne os med tålmodighed.

MobilePay

Gennem godt en måned har jeg arbejdet på at vi kan få MobilePay. Da købmandsgården er ejet af en forening, er der specielle regler, som skal opfyldes, men nu er alle papirer og dokumentationer sendt ind, så nu håber vi på en snarlig godkendelse. Jeg tænker af og til på de udfordringer små næringsdrivende på døje med – det er ikke altid lige let. Under alle omstændigheder er der mange små ting der stjæler tid.

Engagerede ansatte

Generelt er jeg pavestolt af vore frivillig, elever og ansatte. Det er tydeligt for mig at de sætter en ære i at vi har en pæn butik, hvor folk føler sig velkommen. Selvfølgelig får jeg fra tid til anden meldinger om ting der kunne være anderledes, og så må vi jo se på det, men jeg får altså også rigtigt mange roser for den måde kunderne bliver behandlet på. Det er dejligt, at kunne viderebringe sådanne roser til dem der fortjener dem!

Åbningstider

På hverdage er butikken åben: 8.00 til 20.00

På lørdage, søn- og helligdage er åbningstiden: 8,00 til 18,00

Dette for nu. Jeg vil slutte med at sende de venligste hilsener fra:

Michael Nielsen                  og                   Knud Gaarn-Larsen

Købmand                                                   Formand

Nyhedsbrev juni:

 
 

Fødselsdag!

Onsdag 21. juni 2017 fylder Skelhøje Købmandsgaard tre år!

Programmet i korte træk:

Der er kaffe på kanden hele onsdag og fra klokken 14.30 er der også gratis kagemand, der leveres af Nørgaards Bageri i Karup.

16.00 til 16.30 Vil dagen blive markeret med officielle taler.

Der gives 3% rabat til folk med købmandskort, der ellers kun får 1%. Rabatten kører resten af ugen.

Cykelhandleren sponserer 250 kr. til Købmandsgården for hver ny cykel cykelsmeden sælger fra onsdag den 21. juni og resten af ugen. Han har fået et parti flotte nye cykler hjem! Besøg Cykelsmeden i baggården.

Se nedenstående annonce, der kommer på side 3 i Ugeavisen Karup:

Fredag:

Karolinepigerne demonstrerer vin, jordbær – fødselsdagsdemonstration.

Lørdag:

Der er hoppeborg til børnene hele dagen

Cykelløb

Grill – frankfurter og brød 25 kr.

Telt i baggården

Levende musik i teltet!

Heidi laver konkurrencer.

Gratis balloner til børnene så længe lager haves.

Vi arbejder på flere gode overraskelser til vore kunder i fødselsdagsugen.

Hold øje med opslag i butikken, facebook og hjemmesiden!

Nyt på Facebook

For nylig var Ismail på kursus i at bruge Facebook, og jeg skal da lige love for at han har hørt efter og lært noget. Se bare de seneste opslag Skelhøje Købmandsgaard på Facebook! Der mangler et enkelt bogstav hist og pist, men budskabet kommer klart frem! Det er en fornøjelse at se det engagement, der bliver lagt for dagen.

Socialøkonomi

Det giver ingen umiddelbare økonomiske eller juridiske fordele at registrere sig som socialøkonomisk virksomhed. I øjeblikket er fordelen, at det bliver nemmere at kommunikere til omverden, at man arbejder ud fra socialøkonomiske principper.

Der er dog lovgivning på vej, der vil gøre det lettere for kommunerne at samarbejde med en RSV.

Man kan så spørge hvorfor vi overhovedet vil bøvle med socialøkonomi. Svaret er at vi gerne vil være med til at lave et rummeligt arbejdsmarked, hvor der skal være plads til alle.

Definition af socialøkonomisk virksomhed

Den officielle definition af en socialøkonomisk virksomhed er:

• Har et socialt formål, dvs. et socialt, beskæftigelses-, sundheds-, miljømæssigt eller kulturelt sigte

• Er erhvervsdrivende

• Er uafhængig af det offentlige,

• Er inddragende og ansvarlig i sit virke og

• Har en social håndtering af sit overskud

En social håndtering af overskud består i, at virksomheden bruger sit resultat/overskud efter skat til reinvestering i egen virksomhed, investering i eller donationer til andre registrerede.

Her kan du finde andre RSV.

Her er flere oplysninger om at være RSV. 

Rundt omkring i Danmark er der stor interesse for socialøkonomi. Til nu er der kun to RSV i Viborg Kommune. Det er Havredal og Skelhøje Købmandsgaard.

Bliv medlem!

Da vi startede for 3 år siden fik vi hurtigt 65 medlemmer. Siden er flere kommet til, så vi i dag er omkring 250 medlemmer.

Du kan læse mere om fordelene ved at være med på vores hjemmeside: www.skelhoje.com. og er du ikke allerede medlem, så kan du blive det ved at følge linket på hjemmesiden. Medlemsskab koster 200 kr. For tre år siden troede vi at det skulle være et årligt kontingent, men det har vist sig, at vi kan klare os uden, og at vi endda kan give bedre og bedre tilbud til vore medlemmer. Meget apropos giver vi i 3 års fødselsdagsugen 3% rabat til vore medlemmer. Hvad kan det ikke blive til, når vi fylder 25 – eller 50 år?

Nogle medlemmer ønsker ikke rabatten. De handler for at støtte Købmandsgården. Tak for det!

Udfordringer

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at de første tre år har været uden problemer. Hvis det har været en dans på roser, så har vi fra tid til anden mærket tornene! Vi har nu den store glæde, at vi er gældfri, og hele tiden konsoliderer os. Vi skal stadig være opmærksom på hvor store mængder varer vi bestiller. Der skal også være penge til husleje, lønninger, moms og skat. Det er et sundhedstegn, at vi betaler skat, for det viser at Købmandsgårdens værdi stiger!

Vi har nu fået hjælp til et nyt tag fra RealDania. Vi har fået ry for at være en god og rummelig arbejdsplads. Vi har fået ry for at give god service både til medlemmer, turister og andre kunder. Vi har været med til at sætte Skelhøje på kortet, og gøre Skelhøje til et bedre sted at bo.

Det er vi glade for, men det kommer ikke af sig selv. Vi kan takke utroligt mange frivillige, elever, fleksjobbere og altså også vore medlemmer. Tak for det – og er du ikke medlem, så kan du blive det. Du kan få en blanket i butikken.

Nye kartofler og jordbær!

Det er blevet sommer. Det betyder at vi har fået nye kartofler og nye jordbær, der kommer fra Kastanjegården. Man kan måske få jordbær hele året rund, men intet kan måle sig med friske nye jordbær. Det hører denne årstid til!

Havredal

Det har været en succes at få økologiske krydderurter fra Havredal. Persille, purløg, dild med mere. Om kort tid er de klar med nye økologiske kartofler også. De smager bare godt!

Åbningstider

1. maj gik vi over på sommeråbningstider, som vi vil køre med til 1. september.

På hverdage er butikken åben: 8.00 til 20.00

På lørdage, søn- og helligdage er åbningstiden: 8,00 til 18,00

Med venlig hilsen

Michael Nielsen                                     Knud Gaarn-Larsen

Købmand                                               Formand

Glem ikke vort store udvalg i stærke drikke fra Mac Y. Der er langt mellem butikker der har det udvalg vi har! Har du specielle ønsker, som vi ikke lige har på lager, så sig til, og vi vil forsøge at skaffe det.

 

Nyhedsbrevet primo maj 2017.

Besøg af en højskole!

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Købmandsgaarden er fortsat ind i en rigtig god udvikling med stigende omsætning. De første år klarede vi os igennem ved frivillig arbejdskraft. Vi skylder vore frivillige en kæmpe tak. Uden den indsats de har ydet var det ganske enkelt ikke lykkedes at komme så langt.

Da vi startede i 2014 lagde Søren et optimistisk budget. Det nåede vi for en tid siden, og den positive udvikling ser ud til at fortsætte. Det er der der sikkert mange gode grunde. Michael gør sit, og så fornemmer jeg at folk elsker at komme i en lille butik med høj service og nærvær, og endelig at vore kunder fortæller om os! Bedre reklame kan ingen få!

Der kommer fortsat nye medlemmer til. Der kommer også fortsat flere til, der gerne vil  have vort nyhedsbrev, så vi nu er over 170! Vi er måske ikke så gode til at komme med gode tilbud her, men der bliver fortalt om udviklingen i DIN butik, og det, at så mange gerne modtager nyhedsbrevet fortæller også noget om den positive interesse der er. Tak for det

Haveafdeling

Der er kommet en nu haveafdeling til i en pavillon lige uden for butikken. Du kan læse mere om haveafdelingen på hjemmesiden: www.skelhoje.com.

Mange af produkterne har vi fået gennem et samarbejde med Energi & Fritid i Grønhøj. Det betyder høj kvalitet til lav pris!

Følg os på en skærm

Med hjælp fra Kim Steffensen er det lykkedes at få opsat en skærm i butikken, hvor der bliver vist mange af de billeder der hele tiden bliver taget. De første billeder var fra den 29. april hvor der var cykelløb, og Kim har også lagt billeder fra fastelavn op. Det er meningen, at vi med jævne mellemrum vil opdater, så gamle billeder fjernes og nye kommer til. Det skulle være muligt at lægge små film op også, men helt så langt er vi ikke kommet endnu.

Mange gæster

Vores “Turistchef” Bent Poulsen satte sig med gæstebogen. Han lavede en lille statestik for 2016. Nu er det langt fra alle, der tager sig tid til at skrive i gæstebogen, så antallet af gæster er betydeligt større end de 686 navne Bent talte. Det taler sit tydelige sprog om at det ikke kun er lokale der bruger Købmandsgaarden, men specielt i 3. kvartal er der et stort rykind.

Det er ikke alene hyggeligt med de mange gæster, men det er med til at sætte Skelhøje på landkortet, og til at give den omsætning i butikken, der gør at vi kan blive og udvikle os.

Tak for brænde!

I sidste nyhedsbrev fortalte jeg om at vi manglede brænde til brændeovnen i butikken. Lone og Peter Thisted har doneret flere trailerfulde af træ til brændeovnen. Andre har også vist interesse. Tusind tak!

Sagogryn

Det er ikke altid lige let at være leveringsdygtig i specialiteter. Nu er vi igen leveringsdygtig i sago-gryn. Sago deler kunderne i tre hold. De unge kender slet ikke sago, som bruges i frugtsaft. Det andet hold er ældre, der fik det som barn. “Det er det med “øjn””. Det har vi fået nok af! Endelig er der os, der nyder det med stort behag.

Købmandens drøm!

Michael kom på den ide, at man kunne servere et stykke mørkt chokolade med en rom. Tag en bid chokolade, og lad det blive opløst i munden, og tag så en tår rom – det kan være Black Barrel. Lad de to ting blande sig i munden. Det giver en fantastisk smagsoplevelser.

Mon ikke Michael kommer med et godt tilbud på chokolade og rom. Hold øje med det i butikken.

Michael har fået et fantastisk tilbud på pølser, og det kommer vore kunder til gode. Se bare her under. Sælger så længe lager haves!

Højskole på besøg

Tirsdag den 9. maj havde vi besøg af en højskole, som på deres tur fortalte Kate om hvordan landskabet var blevet dannet under istiden, og de fik også lidt at vide om Kartoffeltyskerne og om Skelhøje Købmandsgaard. Det var fantastisk at mærke den positive tilbagemelding, efter de havde fået historien om Købmandsgaarden.

Åbningstider

Fra og med 1. maj går vi over på sommeråbningstider, som vi vil køre med til 1. september.

På hverdage vil butikken være åben: 8.00 til 20.00

På lørdage, søn- og helligdage vil åbningstiden være: 8,00 til 18,00

Med venlig hilsen

Michael Nielsen                                     Knud Gaarn-Larsen

Købmand                                               Formand

Skelhøje den 30. marts 2017.

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard
Hip, hip, HURRA: Det er en glædens dag. I går fik formanden for bygningen Poul Bækbo en mail, hvor der blandet andet stod:

Tillykke med, at I har fået støtte fra Realdanias kampagne Underværker.
I bedes håndtere udvælgelsen af jeres projekt fortroligt og tidligst omtale udvælgelsen af jeres projekt, når der er udsendt pressemeddelelser fra Realdania torsdag den 30. marts om morgen.
Det er på det nærmeste helt vildt. Nu skal der nyt tag på Købmandsgaarden!

Tusind tak til Realdania!

Tusind tak til LAG Skive/Viborg

Tusind tak til KIF Købmændenes Investerings Fond.

og Tusind tak til de ildsjæle – Pia Jakobsen – Poul Bækbo – og mange flere, der har lagt et kæmpe arbejde i at få søgt midlerne hjem!

Det er første gang vi har så massiv støtte udefra. Det føles SÅ godt!

Siden vi erhvervede bygningen har taget været det helt store problem, og vi har hele tiden gået og krydset fingre for, at det kunne holde, til vi kunne få hjælp eller overskud til selv at gøre noget ved det. Nu skal hele overetagen renoveres og indrettes til både cafe, samlingssted og undervisningslokaler for den uddannelse, som vi inderligt håber at kunne starte 1. august i år.

Jeg vil straks give vores købmand Michael besked, og mon så ikke Købmandsgaarden vil være vært ved en lille overraskelse der bobler på fredag sammen med Karolinepigerne!

Tillykke til Købmandsgården, Hærvejscafeen, Volden 2 ApS, og ikke mindst tillykke til Skelhøje!

Man kan se mere i Realdanias pressemeddelelse: Her

Status i dag torsdag den 30. marts
der er

25% rabat på frugt og grønt
Som skrevet i sidste nyhedsmail holder vi status i dag torsdag den 30. marts. Derfor lukker vi butikken

Klokken 17.OO
Som noget nyt giver vi i dag 25% rabat på alt frugt og grønt, så længe lager haves. Jo mere vi får solgt, jo mindre skal tælles op! Allerede fredag kommer der nye forsyninger!

Med venlig hilsen

Michael Nielsen Knud Gaarn-Larsen

Købmand Formand

Skelhøje mandag den 27. marts 2017.

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard
Status torsdag den 30. marts
fra klokken 17.00 til ????

For hele tiden at være skarpe på hvordan butikken udvikler sig har vi bestemt, at vi holder en status torsdag den 30. marts fra klokken 17.00. Derfor:

LUKKET TORSDAG FRA KL. 17.OO
Det plejer at blive meget sent, de dage hvor der er optælling, derfor tager vi noget af åbningstiden med. Er der nogen der har lyst til at give os en hånd vd optællingen, så kontakt Michael på forhånd. På forhånd tak for hjælpen.

Telefon
Der er dårlig dækning for mobiltelefoni i Skelhøje. Når vi bruger mobiltelefonen, så skal man stå bestemte steder, for at være sikker på at kunne få forbindelse, og kontoret er IKKE et af de steder. Nu har vi fået en aftale med Telenor, som er vores udbyder. Svares der ikke på 41 11 77 22 inden for 15 sekunder, så viderestilles opkaldet til 64 69 26 94. Man er også velkommen til at bruge 64 69 26 94 direkte. Det nummer kører via en fiber.
Klar til sommer
Vore borde/bænkesæt var ved at være udslidt. Nu har Ole Buhl været i gang, og han har lavet to helt nye sæt, og sammen med det ene vi havde fra sidste år, er det nu sat ud foran butikken. Ole har lavet plads til parasol midt i bordet, så vi håber på en varm og god sommer. Tusind tak til Ole for flot arbejde – som altid!

Fadøl
Michael har fundet fadølanlægget frem, og der er kommet frisk øl på, så vi er klar til de vandrer der kommer i påsken, og andre, der har lyst til at få sig en forfriskning.
Varelotteriet
Der tid til fornyelse af lodder i Landbrugs- og Varelotteriet.

Hvis du har en fysisk lotteriseddel, så kommer du med den, når den skal fornyes, og så kan du få den fornyet hos os. Du kan også blive oprettet i terminalen, og så kommer der til at stå navn og adresse på din lotterikupon. Så er man ikke i tvivl om, hvem der skal have gevinsten!

Er du tilmeldt betalingsservice, skal du framelde fornyelsen i banken, og kontakte Landbrugs- eller Varelotteriet telefonisk, før lottonummeret kan fornyes i Skelhøje. Efter sidste trækning den 28. marts, og så er det tid til fornyelse.
Spørg i butikken, hvis du skal have hjælp!


Plantesække
Foråret banker på døren. I dag, da jeg cyklede hjem fra butikken, kunne jeg se at de første buske langs banestien havde fået nye friske blade på. Så er det også tid til at komme i gang i haven. Vi har fået plantesække og pottemuld, og vi kan få fat i meget mere, hvis der skulle blive brug for det.
Gaver
Sidste fredag viste Karolinepigerne en masse forslag til gaver. De havde lavet denne flotte kurv. Er der en person, du ønsker at forkæle eller bare gøre glad, så kom og få et godt tilbud på en gavekurv. Den kan laves i flere prislag.


Topmøde om tag
Som alle forhåbentligt ved, så har vi fortsat problemer med taget på Købmandsgården. Det er godt og grundigt nedslidt. Vi har søgt fonde, og fået tilsagn fra LAG Skive/Viborg, men dels dækker det tilsagn kun halvdelen af udgiften, og dels kan vi ikke nå at få arbejdet udført inden for den tidsfrist, der er sat. Derfor har vi haft et møde med sekretæren i LAG Skive/Viborg Signe Jørgensen, fmd. for Trivita Jens Bernstorff, fmd. for Volden 2 ApS Poul Bækbo og fmd. Købmandsgården Knud Gaarn-Larsen, og vi vil nu søge om at få tidsfristen forlænget, mens vi sideløbende søger andre fonde.
Personale nyt
Mandag den 27. marts startede Ricki Christiansen i praktik i Købmandsgaarden. Ricki kommer fra Vinkel, og går for tiden på EGU, og det er lærer Martin Hjulmann, der har ønsket at få Ricki i praktik i Skelhøje.

Håber alle tager godt imod Ricki.
Om kort tid vil man to gange om ugen kunne møde Ann Margot Kristensen fra Frederiks i butikken. Ann er ansat i fleksjob fire timer om ugen. Vi har fået et godt indtryk af Ann, og glæder os til at se hende i butikken.

Håber selvfølgelig også at alle vil tage godt imod Ann.

Mennesker der bliver set vokser
Onsdag den 22. marts deltog jeg i en spændende konference i Silkeborg, hvor der var sat focus på at få skabt plads til alle på arbejdsmarkedet. Peter Nørgaard, direktør for Creativ Compagny i Holstebro kom med et spændende oplæg, hvor han blandt andet sagde: “Mennesker der bliver set vokser”. Det er det samme vi oplever i Skelhøje Købmandsgaard. Derfor er det vigtigt at vi “ser” både kunder, ansatte og frivillige og alle får opgaver, som passer til dem, og som de kan løfte. Det må ikke blive en sovepude, så man bare slapper af og går i stå, men så man hele tiden udvikles og vokser. Det er noget af det der gør det spændende at være med i et projekt som Skelhøje Købmandsgaard. Har du lyst til at være med på holdet, så sig til, så kan vi nok finde en plads også til dig!
Møde om kultur


Fredag den 24. marts havde vi et lille møde, hvor nogle mennesker satte sig sammen for at finde ud af om der var basis for at arrangere et eller andet spændende. Der kom ikke noget konkret ud af det, men vi havde en god snak, og også her er der plads til flere med gode initiativer. En af de første ting kunne være at fejre at:

EUROPATOUREN KOMMER TIL SKELHØJE!
Lørdag den 29. april klokken 15,19!.
Løbet bliver Danmarks største med ikke mindre end 33 teams a 6 ryttere – altså i alt 198 ryttere fra ca. 15 lande. Det store felt skal i alt tilbagelægge næsten 205 km på landevejene i Viborg Kommune.

Det bliver et festligt skue, idet de mange ryttere vil blive ledsaget af ca. 50 ledsagervogne og 25 motorcykler!!!

I år bliver løbet vist på både dansk og norsk TV, og vi vil gerne, at seerne kan se fine billeder fra Viborg Kommune.

Vi håber derfor på, at I vil være med til at give rytterne en festlig velkomst.

Rytterne kommer til Skelhøje efter 134 kilometer på landevejene omkring klokken 15.19 lørdag den 29. april!

Har du en god ide til hvordan det kan fejres, så sig til!

Med venlig hilsen

Michael Nielsen           /              Knud Gaarn-Larsen

Købmand                      /              Formand

Skelhøje onsdag den 8. marts. 2017

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Velkommen til både tidligere og nye medlemmer af Skelhøje Købmandsgaard. Der kommer stadig med jævne mellemrum nye kunder, som ønsker at blive med af Skelhøje Købmandsgaard. Det sikrer vor fortsatte eksistens og at der er liv og udvikling i Skelhøje. Det seneste medlem fik medlemsnummer 289!
Den bedste reklame vi kan få er, når tilflyttere bliver budt velkommen af naboerne, og byder de nye på en kop Gourmet eller Økologisk kaffe fra Skelhøje Købmandsgaard, og på den måde får fortalt om vigtigheden af at der er en lokal butik, og I må selvfølgelig også gerne fortælle, at den bliver drevet som en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. Vi sponserer gerne kaffen til sådan et møde!

Karolinepigerne får bank!

Fredag den 10. marts får Karolinepigerne besøg af Tage Malling fra Andelskassen. Vi bruger Andelskassen, og det vil være meget naturligt, at Tage Malling kommer og fortæller lidt om udviklingen i Andelskassen, og om de tilbud Andelskassen kan komme med. Gennem mange år har Frederiks Andelskasse været den bank mange i området brugte, og det er den fortsat, selv om den nu fysisk er flyttet til Viborg. Det er ikke længere helt så let at komme i banken, fysisk, men så er det jo godt, at man kan møde Tage Malling i butikken. Han giver hverken Karolinepigerne eller andre “bank” eller en på (Andels)kassen, men han er klar til en snak!

Ulrik Wilbek har netop meddelt, at han gerne vil komme og besøge os fredag den 28. april.

Også fremgang i de stille måneder
Januar, februar og marts er ifølge fagfolk stille måneder for købmænd – bare ikke Skelhøje Købmandsgaard! Vi har ikke decembers omsætning, men vort index uge for uge ligger pænt over 100, og det betyder, at vi ligger pænt over sidste års omsætning. Det skulle vi også meget gerne, nu hvor vi har fået ansat en købmand. Michael – og hele staben – gør en ihærdig indsats, for at vi kan fastholde og udbygge den positive udvikling, og med hjælp fra vore gode og trofaste kunder er det lykkedes. Tak for det.

Tage Malling

God stemning

På alle vore personalemøder er et fast punkt “Den gode historie”. Vi kommer gerne til punktet, når vi har været gennem alle de andre punkter, hvor bølgerne godt kan gå højt. Ved det sidste personalemøde var der flere forslag til den gode historie, men det vi blev enige om var, at vi har det godt sammen i personalegruppen. Det kan godt være, at der er nogle der bliver irriteret over dette og hint, og der bliver brokket noget, men det ender altid i en fordragelig tone, og mange gange også i et godt og befriende grin. Det er bare helt fantastisk!

Personale nyt
 

Mikkel Reinert                           Ismail Movariz

Tirsdag den 28. februar startede Mikkel Reinert i praktik i Skelhøje Købmandsgaard. Mikkel er under uddannelse på handelsskolen Viborg og skal være i Skelhøje til slutningen af april. Mikkel er 19 år, og kommer fra Viborg. Jeg håber meget at alle vil tage godt imod Mikkel, så han får en god tid i Skelhøje.
Omkring 1. februar startede Ismail Mobariz i praktik i Skelhøje. Ismail er fra Havredal Praktiske Uddannelser, og han begyndte sidste efterår som frivillig i butikken, men nu er han altså blevet fast tilknyttet Skelhøje Købmandsgaard, hvor vi håber han vil fortsætte.

Velkommen til både Mikkel og Ismail. Håber I finder jer godt til rette, og at alle vil tage godt imod jer.

Varelotteriet
Der har været lidt udfordringer med indkøring af Landbrugs- og Varelotteriet. Flere har spurgt om de kan flytte deres spil til Skelhøje Købmandsgaard.

Hvis man har en fysisk lotteriseddel, så kommer man med den, når den skal fornyes, og så kan man få den fornyet hos os. Man kan også blive noteret i terminalen, og så kommer der til at stå navn og adresse på din lotterikupon. Så er man ikke i tvivl om, hvem der skal have gevinsten!

Er man tilmeldt betalingsservice, skal man framelde fornyelsen i banken, og kontakte Landbrugs- eller Varelotteriet telefonisk, før lottonummeret kan fornyes i Skelhøje. Sidste trækning i denne omgang er 28. marts, og så er det tid til fornyelse.

Spørg i butikken, hvis du skal have hjælp til det.

Gin-smagning
Gin er blevet populært. Gin er ikke bare gin. Vi har flere varianter i butikken. Som noget helt nyt har vi fået syv forskellige tonic-vand, der klæder gin godt.

Det er lykkedes os at få en aftale med Torsten Bundgaard fra Mac Y. Torsten ved meget om gin og de nye tonic, og han vil komme og stå for en smagning torsdag den 23. marts klokken 19,15 i butikken. Det koster 175 kr. at deltage. Billet sælges i butikken fra fredag den 10. marts.

Der er begrænset plads, så billetterne sælges efter først til mølle princippet.

Med venlig hilsen

Michael Nielsen              Knud Gaarn-Larsen

Købmand                         Formand

Skelhøje medio februar 2017.

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Vi havde en vellykket generalforsamling hvor omkring 60 af vore medlemmer mødte op.

Interesserede kan læse hele formanden beretning og se regnskab både for Foreningen Skelhøje Købmandsgaard og Driftsselskabet Skelhøje Købmandsgaard på www.skelhoje.com.
Købmand i bestyrelsen
Der er kommet en rigtig købmand i bestyrelsen. Det er den tidligere SPAR købmand i Karup Ole Aagaard, der har mere end 40 års erfaring, der var villig til at tage en tørn i bestyrelsen. Vi ser meget frem til samarbejdet med Ole Aagaard, og vil gerne her byde ham velkommen. Gennem hele Købmandsgaardens historie har Ole været på sidelinjen, men fra nu er han så med på banen!

Når en går ind, går en anden ud. Jens Bernstorff Schrøder valgte at trække sig for at få mere tid til at pleje helbredet. Jens har været med lige fra starten. Faktisk var det ham, der sammen med Frank Henriksen støbte de første kugler til projektet. Der skal lyde en stor tak til Jens for indsatsen. Uden Jens er det ikke sikkert, at det var blevet til noget! Jens fortsætter som suppleant, og med Trivita, som han er formand for.

Regnskab

Jeg vil gerne sende en stor tak til Søren Nørgaard, der styrer økonomien med hård hånd, og som har fået lavet regnskab for både forening og driftsselskab, og også sidder med fingeren på den økonomiske puls i ejendomsselskabet. Det er godt at der er folk med forskellige kompetencer, og det at have økonomisk sans er ikke den ringeste kompetence!

Købmandskort

Som regnskabsmand er Søren meget optaget af at minimere vore udgifter. Vi har en del unge mennesker der kommer med smarte betalingskort, som ikke kan overtrækkes. Det koster ekstra at administrere sådanne kort, og den udgift lægges ikke på kortholderen, men den butik hvor kortet bruges. Det ville være en kæmpe fordel for os, at disse unge mennesker fik et købmandskort, som har samme egenskaber – at det ikke kan overtrækkes – og så er administrationen gratis – og så er der rabat oven i handelen.

Vi vil fortsat opfordre til at vore medlemmer bruger købmandskortet, for selv om vi har styrket vor økonomi, så hjælper det os voldsomt at mange medlemmer betaler på forhånd – bare det beløb man alligevel regner med at bruge indenfor en måned.
Økologi
Når vi siger “økologi”, så siger vi næsten samtidig Asger Dyrbye!

Asger går stille med sin indsats, men tag ikke fejl af Asgers indsats. Asger sørger for at der ALTID er et flot udvalg af økologiske varer i Skelhøje Købmandsgaard. Han henter varerne, og sørger for at der altid er økologiske varer i “Asgers økologiske hjørne”. Skulle noget løbe på dato, så aftager Asger. Bedre ordning kunne vi ikke få, derfor skylder vi Asger en stor tak. Han fik den ikke på generalforsamlingen, men så får han den her!

TAK!

Ny tilbudsavis
På mandag er der nye gode tilbud i Købmandsgaarden. De nuværende gode tilbud kan bruges til og med søndag aften, men fra mandag morgen er der nye tilbud på vej. Avisen kan hentes i butikken allerede nu, og om kort tid kommer den på Købmandsgårdens hjemmesiden.

På gensyn i Volden 2 – SKELHØJE KØBMANDSGAARD!

Med venlig hilsen

Michael Nielsen Knud Gaarn-Larsen

Købmand Formand

Skelhøje den 8. januar 2017.

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Godt nytår!

Ugeavisen på besøg
Fredag den 6. januar havde vi et hyggeligt besøg af redaktør og forfatter Birgitte Brøgger, der fik sig en god snak med kunderne ved kaffebordet.
Danmark på Vippen
Fredag den 13. januar får Karolinepigerne besøg af formand for bestyrelsen i Danske Andelskassers Bank Jakob Fastrup, der samtidig er forman for foreningen “Danmark på Vippen”, som er en politisk neutral forening, der har sat sig for at undersøge hvordan det forholder sig med “det skæve Danmark”. Foreningen har lavet en hvidbog, som Jakob Fastrup vil tage med og fortælle om. Hvis man vil have en forklaring på hvordan Danmark trækkes skævt, så kom og få en snak.

T.v. Jakob Fastrup sammen med Visti Pedersen.

Man kan se mere om foreningen hjemmeside på: www.danmarkpaavippen.dk
Medicin i håndkøb
Det har ikke været så lige en sag at få lov til at sælge medicin i håndkøb, men nu er det på plads, og med god hjælp fra Karup Apotek kan vi nu tilbyde et lille udvalg af almindelige medikamenter, der ikke kræver recept.

Har man specielle ønsker, så kan man kontakte Karup Apotek på telefon 97 10 17 00, og bestille det der, så kan man hente det i Skelhøje omkring klokken 17.00 hvor vi får medicin leveret fra apoteket.
Lotteri kommer snart
Det har ikke været så lige en sag at få Vare- og Landbrugs Lotteriet til at køre. Helge har vredet sine hjerneceller, og til sidst måtte vi have hjælp fra Kristian Brandt Kristensen, der har firmaet Brandt Dataservice i Karup. Kristian Brandt har uden beregning opsat en smart lille dims, der kan føre data gennem elledninger, fordi han gerne vil støtte en Socialøkonomisk Virksomhed.

Har man problemer med computeren hjemme, kan jeg kun anbefale, at man kontakter Kristian Brandt på telefon: 2028 0156, hvis man har behov for hjælp. Han rådgiver, og sælger også nye computere, der er fremstillet i Danmark!