Nyhedsbrev 2019

Kære Ven af Skelhøje KøbmandsgaardJeg vil gerne, med denne sidste mail inden jul, ønske alle vore trofaste ansatte, elever, frivillige, Karolinepiger, de der kører til Friplejehjemmet, medlemmer og den store kreds af venner af Skelhøje Købmandsgaard en rigtig glædelig jul, og et godt nytår!Tusind tak for jeres opbakning i 2019!Der er sket meget – også i 2019. Vi måtte sige farvel til Michael og god dag til Peder Engedal. Vi havde store økonomiske udfordringer efter tyveri i 2018, og et nyt tag, som blev dyrere end beregnet, så ejendomsselskabet skulle have det de kunne tilkomme.Vi har nu fået et udkast fra revisoren, og det er med stor glæde at jeg kan berette, at vi har sorte tal på bundlinjen. Det er lige før jeg vil sige fede sorte tal, men nu er jeg jo jyde, så lad mig nøjes med at sige, at det kunne være værre! Ser jeg på det sociale regnskab, så er jeg endnu mere stolt, for i samarbejde med Havredal, er det lykkedes at beskæftige ti personer på kanten af arbejdsmarkedet. Det giver livsglæde og indhold i tilværelsen at have et ordinært arbejde, så der er i den grad begsorte tal på vor sociale regnskab!Hvordan kan det lade sig gøre vil nogen måske spørge? Der er flere svar. Trofaste kunder, er et svar. Samarbejdet med Havredal Praktiske Uddannelser er et andet svar, og en dygtig købmand er et tredje svar, og når det er sagt, så må jeg ikke glemme det lille hav af frivillige timer der lægges i Købmandsgaarden. Tusind tak!Jeg synes det er vildt flot, at vi kun har en eneste lukkedag hele året.
Vil du bevare butikken, så husk at lægge din handel i butikken.
Her under kan de se åbningstiderne i julen:
Åbningstider i jul og nytårTirsdag den 24. 8,00 – 12,00
Onsdag den 25. 10,00 – 16,00
Torsdag den 26. 8,00 – 16,00
Fredag den 27. 8,00 – 18.00Tirsdag den 31. 8,00 – 12,00
Onsdag den 1. januar 2020 LukketAlle andre dage åbnes 7.45 og der lukkes klokken 18.00 – undtagen fredage hvor der lukkes kl. 19.00
Købmanden har ordet!Det er min første jul i Købmandsgaarden som ansat. Det har været både spændende og udfordrende at komme tilbage i de gamle rammer.Jeg vil gerne være med til at bygge videre på de værdier om socialøkonomi, som Købmandsgaarden nu bygger på. Jeg er i bund og grund Købmand, og jeg vil også gerne praktisere godt købmandsskab, så jeg kan tilbyde vore trofaste kunder varer til fordelagtige priser, der krydres med gode tilbud. Op til jul har vi en annonce i Ugeavisen Karup med gode tilbud, og månedens supertilbud gælder stadig.Glædelig jul og godt nytår!På gensyn!Peder Engedal
jule-månedens tilbud fra Mac YDet har ikke umiddelbart været den succes, som jeg havde håbet på at vælge en gin i julemåneden, men giv den en chance!Normal pris 383 krMedlemspris i december 333 krFor ikkemedlemmer 355 krSe også tilbud på A.H. Riises Creme Likør til kun 139 kr. og Rum Nation Guatamale Grand Reserva til kun 299 kr. i annoncen i Ugavisen. 
Den gode historie! Fredag den 13. december havde Lars Norup en leder i Viborg Stifts Folkeblad om hvordan nye regler rammer de lokale handlende. Det var en god historie, og i samme avis følges der op med en stor artikel på side 17, hvor borgmester Ulrik Wilbek kommer med de samme synspunkter, at man ikke bare tankeløst skal spare, for det kan blive dyrt på den lange bane. Dejligt med opbakningen. Håber ordene bliver omsat til handling!
Kina i ord og billederKaren og Knud Gaarn-Larsen var i oktober 2019 på en 16 dages tur til Kina. Torsdag den 9. januar klokken 19,00 fortæller de om turen på første sal og Karolinepigerne serverer kaffe og kage. Pris 30 kr, som går ubeskåret til Skelhøje Købmandsgaard. Billetter kan købes i butikken.
Dagens BentFørst søndag i advent, havde Bent arrangeret en lille vandre tur med udgangspunkt fra Købmandsgaarden, gik turen ned gennem den naturskønne Skeldal til Testrupvej og tilbage ad den sorte vej. Bent har lovet at lave en lidt længere tur til foråret.
Generalforsamling 2020Reserver allerede nu lørdag den 1. februar til generalforsamling i Skelhøje Købmandsgaard i Kulturhuset.Dagsorden:1.   Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning.
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag.
6.  Valg
6.a Valg af formand for 1 år. (Knud ønsker ikke genvalg)
6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer. På valg er:
Kjeld Bitsch, Johan Jensen og Eva Kornum.
Øvrige i bestyrelsen er Jimmy Nielsen, Lars Jensen og Jette Schmidt.
6.c. Valg af to suppleanter for et år. 2018 blev 1. Suppleant Heidi Jensen og 2. Suppleant Camilla Duus Hansen.
7.   Valg af revisor. (Nuværende Søren Nørgaard og Ingrid Buhl)
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2020 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr.
9.  Eventuelt.På bestyrelsen vegneKnud Gaarn-Larsen
Sidste nyt fra Borgerforeningen!Kære borgere i og omkring Skelhøje
Vi vil i Skelhøje Borgerforenings bestyrelse gerne sige tak for et fremragende 2019. 
Der har været usandsynlig god opbakning om vores mange forskellige aktiviteter og arrangementer. Så vi går ud af 2019 med en virkelig god fornemmelse i maven og kæmpe smil. Og vi glæder os til at lave en masse godt i 2020.
Landsbyfesten iøvrigt slog alle rekorder.

Vi vil gerne rette en stor tak til alle vores sponsorere, vores hjælperkorps og alle jer der støtter op om at vi kan skabe liv og aktivitet i en lille landsby midt i den store natur.I den nærmeste fremtid vil vi åbne for salget af medlemskaber for 2020, beløbet går direkte til at lave arrangementer. Det er også det beløb der gør at vi kan holde betalingen på arrangementerne meget lav eller endda gratis, samt at vi kan holde vores priser nede. Vi håber at 2020 bliver året hvor vi kan sætte ny rekord og få halvdelen af byens husstande som medlemmer. 

Der skal også lyde en tak til de hårdtarbejdende mennesker omkring Skelhøje Købmandsgaard. Lige fra bestyrelsen til de mange frivillige. Vi er så glade for jeres engagement og indsats. Tak for godt samarbejde og opbakning til vores arrangementer. 2019 var også året hvor vi fejrede købmandens 5 års fødselsdag, og Borgerforeningen kom med 2 gaver. Den første var at vi havde købt en andel i bygningen og den anden var 4000kr kontant indtjent af en flok fantastiske frivillige der hjalp Viborg kommune med at afvikle et idrætsstævne. 

Slutteligt vil vi gerne slå et slag for Skelhøje Borgerforenings hjælperkorps “De Grønne Hjælpere”, som er en flok skønne mennesker der hjælper os med at afvikle vores arrangementer så bestyrelsen kan fokusere lidt mere af deres tid på at arrangere, organisere og planlægge. Vi kan godt bruge endnu flere og der er ingen regler for hvor meget eller lidt man skal hjælpe, bare et par timer om året er en kæmpe forskel for os. Og opgaverne bliver lagt ud til man kan byde ind efter hvad man har lyst til og er god til. 
Link til hjælpergruppen – https://www.facebook.com/groups/856443454454558/
Vi er Skelhøje, en by i udvikling.
I ønskes alle en rigtig god jul og et godt nytår.
Pas godt på hinanden.

Thomas Rosenslør
Formand / Skelhøje Borgerforening
De bedste hilsener fra  Peder Engedal                    Knud Gaarn-Larsen                            Købmand                              fmd. SKG 
Kære ven af Skelhøje Købmandsgaard
Forfatteren Nordbrandt skrev et digt, i 1986. Det lyder sådan her:
 
              “Året har 16 måneder: November
              december, januar, februar, marts, april
              maj, juni, juli, august, september
              oktober, november, november, november, november.”
Jeg synes Nordbrant har noget ret. November synes uendelig lang og trist, kold, mørk og våd, derfor arbejder vi i Skelhøje Købmandsgaard på at lave lyspunkter. Der skal være gode tilbud. Karolinepigerne lyser op hver fredag og den 21. holder vi en eksklusiv romsmagning med produkter fra A.H. Riise, som vi får gennem Mac Y. På den netop overståede Rom- og Whisky Festival, der fredag og lørdag får 2000 mennesker til at valfarte til Frederiks, var det helt klart, at en af de stande der var bedst besøgt var A.H. Riises stand.  A. H. Riise romsmagningSå er det faldet på plads.

Du kan glæde dig til rom-smagning torsdag den 21. november i Skelhøje Kulturhus.I samarbejde med Mac Y kan vi tilbyde en rejse gennem den danske handelshistorie med smags-stop så eksotiske steder som Tranquebar og på De Dansk Vestindiske øer.Vi får lov at opleve Gin, der er inspireret af Tranquebars krydderi-handel og apoteker A.H. Riises rom, som han udviklede i sin tid som apoteker på St. Thomas.Du vil foruden smagsprøverne, få en medrivende fortælling om Tranquebar, om A.H. Riises liv, det hvide guld, slavehandelen og Navy-rommen!Som medlem af Skelhøje Købmandsgaard kan du få alt dette for kun 200 kr, Prisen for ikkemedlemmer er 250 kr.
Købmanden har ordet!Det er lykkedes at få en aftale med vores grossist, så vi nu hver måned kan tilbyde vore kunder ekstra gode tilbud. Du kan se november måneds tilbud her under. Der ligger også en seddel ved kassen med de gode tilbud, og allerede nu kan du glæde dig til nye gode tilbud i december.Peder Engedal
Personalenyt!
Velkommen til Dorte Frederiksen, som startede i butikken 1. november. Vi har haft lidt svært ved at få enderne til at nå sammen, efter at Sven Aage stoppede, og derfor har vi søgt en afløser. Vi fik rigtigt mange kvalificerede ansøgere, og vi valgte Dorte.Dorthe er uddannet i butik, og gennem ti år har hun været ansat i Havredal Praktiske Uddannelser, men de sidste tre år har hun været ansat i “Ønskebørn” til butikken lukkede 1. oktober. Jeg håber at alle vil tage godt imod Dorte, og vi glæder os til at få Dorte med på holdet!Vi må desværre sige farvel til Mikkel Mortensen. Vi skylder Mikkel en stor tak for hans engagement gå-på-mod og gode humør, og ønsker ham al mulig held og lykke i hans nye praktikplads. Vi vil komme til at savne Mikkel! Mikkel var hos os godt en måned!
Månedens tilbud fra Mac Y
Til november måned har jeg valgt en let røget whisky, fordi jeg synes den passer godt til efterår hvor man efter en god tur i det fri sidder ved brændeovnen og hygger sig. Flatnöse har en duft af pære og med svag fersken og honning. Smag minder om valnødder, citrusblomst og lidt “røg”, og derfor får den en eftersmag af sort peber og lidt røg, der bliver hængende.Det er en god weekend whisky – måske lidt for god til hverdagen. Klart mere spændende end så mange andre og fin såfremt du er ved at begynde på blid “røg/smoke” og yderst langsomt vil arbejde dig hertil uden overraskelser. Jeg er personligt ikke til røget whisky, men kan alligevel stærkt anbefale denne.
Normal pris 360 kr
Medlemspris i november 299 kr
For ikkemedlemmer 325 kr
For kun 5 kr. kan du få en smagsprøve!
13 rigtige fra  Hancock!
Lige nu har du chancen for at få fingrene i denne lækre æske fra Hancock. ‘13 Rigtige’ hedde den. Den indeholder syv forskellige øl, så der er noget for enhver smag. Det er en fantastisk gaveide’ til julefrokosten eller bare til en der elsker øl. 
‘13 rigtige’ koster KUN 199 kr 
Æsken kan bestilles i butikken frem til og med søndag den 10. november. Den er klar til afhentning fra onsdag den 13. november!  
Den gode historie!Der var mange mennesker i cafeen sidste fredag, hvor Karolinepigerne demonstrerede. En pige på 7 år banede sig vej gennem mængden, og gav mig nedenstående invitation til hendes 8 års fødselsdag – jeg skulle komme sammen med “de andre piger fra klassen!” Jeg syntes det var så rørende, at jeg sendte historien til Folkebladet, og de satte den på bagsiden mandag.
Åbningstider fra 1. oktober!Alle dage åbnes klokken 7,45Alle dage lukkes klokken 18.00 – undtagen fredage hvor der lukkes kl. 19.00
De bedste hilsener fra  
Peder Engedal                    Knud Gaarn-Larsen                             
Købmand                                   fmd. SKG

Skelhøje Købmandsgaard, Volden 2, Skelhøje, 7470 Karup J.
Tlf. 41 11 77 22. Mail: post@skelhoje.com


Kære ven af Skelhøje Købmandsgaard
På lørdag den 28. september holder vi status. Vi holder åbent, men samtidig er der folk i gang med optælling i butikken. Er der frivillige der kan give en hånd med ved optællingen, så ville det være fint, og så vil vi kunne overstå opgaven på rimelig tid. På forhånd tak for hjælp og forståelse!

Personalenyt!
For kort tid siden startede Mikkel Mortensen fra Viborg i praktik i Skelhøje Købmandsgaard.
Mikkel er udsendt af Handelsskolen og han skal afløse Sune B. Jensen, der har været så heldig at få en læreplads i Harald Nyborg, hvor han begynder 1. oktober. Vi har været rigtigt glade for at have Sune i Skelhøje, og vi ønsker ham al mulig held og lykke.

 Status
Som sagt er der status lørdag den 28. september, og det gør vi fordi vort regnskabsår slutter med udgangen af september måned. Når alt er talt op, så er det muligt at afslutte et regnskab, og hvert år er det blevet imødeset med stor spænding, for det fortæller meget om hvordan det går økonomisk med butikken. Mere om det senere!
NYE Åbningstider fra 1. oktober!
Alle dage åbnes klokken 7,45
Alle dage lukkes klokken 18.00 – undtagen fredage hvor der lukkes kl. 19.00

Hvis du ikke allerede har fået en SMS, kan jeg fortælle, at det nu er tid at forny dit lod i Varelotteriet eller i Landbrugslotteriet det er de to lotterier, der har størst tilbagebetaling. Nu kan få navnenoteret et lod i butikken, så du får besked når der er en gevinst på dit lod.

A. H. Riise romsmagning
Vi arbejder på at få lavet en rom-smagning torsdag den 21. november i Skelhøje Kulturhus.
A.H. Riise laver en række spændende produkter, som vi i samarbejde med Mac Y gerne vil have lov til at præsentere.
Vi har ikke fået endelig tilsagn fra Mac Y, og prisen er vi også lidt usikker på. Når vi er landet på den 21. november, så er det fordi Kulturhuset er optaget fredag aften, og vi vil gerne holde smagningen før jul, så man kan sikre sig gode smagsoplevelser hele december måned!
Mere om emnet i næste nyhedsbrev!
Mange kender denne Caramel Creme Liqueur, der er tilsat havsalt, der giver en rigtig dejlig eftersmag. Man hvor mange kender lakridslikøren og mange andre produkter fra A.H. Riise?
Input fra købmanden:
Julen står for døren!
Inden længe lander de første julevarer, vi har i år satset lidt mere, og glæder til at få fyldt butikken op og vise Jer det hele.
Bedre vareforsyning!
Vi har taget et stort skridt i retning af at forbedre forsyningerne! Vores levering af kolonialvarer er flyttet, så vi nu modtager varerne torsdag morgen og kan få fyldt op inden weekenden. Vi bestiller kun to dage i forvejen mod fire dage før. Dette giver et ekstra pres på vores kassekredit, jo sener på ugen vi får leveret jo kortere kredit! Men vi tror på det samlet vil give et plus for alle.
De to ting til sammen gør at vi vil blive rigtig glade, hvis vore medlemmer tanker købmandskortet op. Husk det er bedre at have penge stående hos Skelhøje Købmandsgaard, end i banken!
Ugeavisen
Hold øje med ugeavisen næste uge. Der kommer ekstra gode tilbud!
Fredag den 4. oktober holder vi et lille halloween arrangement, så ryd kalenderen, det bliver uhyggeligt!
Facebook
Hold også øje med 
Facebook, hvor der hele tiden er gode tilbud fra Skelhøje Købmandsgaard!

Stille periode
Selv om Peder er enestående til at finde gode tilbud til kunderne, så har september været en lidt stille måned talt på omsætningen. Vores erfarne købmand Ole Aagaard fra Karup, der følger udviklingen i Skelhøje tæt fortæller, at det er et landsdækkende fænomen.
Mange besøgende
Selv i den stille periode har vi haft rigtigt mange besøgende udefra. Den landsdækkende organisation LEV har valgt at holde et bestyrelsesmøde på første sal. Senere fik vi besøg af 33 elever og lærere fra Egmont Højskolen. Flere af eleverne var handicappet, men det kunne man ikke mærke på humøret. Det er i den grad livsbekræftende med sådanne besøg.
Senere kom Pensionistklubben fra Ilskov på besøg. De var 25 personer, der gerne ville høre hvordan man kunne drive en butik i en lille by. De fortsatte deres tur til Havredal, hvor de besøgte Havredal Praktiske Uddannelser.
Søndag den 22. havde vi 11 til Søndagskaffe, hvor Jane havde lavet boller, æblekage og småkager. 
Tirsdag den 24. september kom to busser med geologistuderende fra Københavns Universitet på besøg. De har en masse opgaver, som de skal løse, mens de er i Skelhøje, men de får heldigvis også tid til at besøge butikken.
Dagens Bent!
Jeg var lige ved at glemme Turistcheften. Foruden alt muligt andet, som Bent har gang i, så har han nu kastet sig over, at få etableret en vandresti fra Skelhøje til Stoholm. Den skal gå via Mønsted Kalkgruber, Daugbjerg Kalkgruber, Kongenshus og Grønhøj til Skelhøje. “Kalkminoen” kalder han den. 
Sidste søndag gik han, som den første i verden nogen sinde, turen. Der er mange ting, der skal falde på plads, før projektet kan markedsføres. Der skal laves afmærkning, kort, aftaler med lodsejere og meget andet. Kontakt Bent Poulsen, hvis du kunne tænke dig at være med i det projekt!
Selv om turen er til fods, så tøver Bent ikke med at kalde det et pilotprojekt!


De bedste hilsener fra 
 
Peder Engedal                    Knud Gaarn-Larsen
                              Købmand                                  fmd. SKG 
Kære ven af Skelhøje Købmandsgaard
Fredag den 21. juni er det 5 år siden Skelhøje Købmandsgaard slog døren op som RSV butik og cafe, og det skal fejres!Mange spåede os 5 uger, nogle 5 måneder. Nu kan vi så fejre 5 års fødselsdag, og mon ikke der kommer flere fødselsdage. Jeg husker med stor glæde den dag for fem år siden, hvor mange mennesker var kommet med saks, for at være med til at klippe det røde bånd, og dermed være fælles om at åbne butikken, og det fællesskab har holdt ved! Tusind tak for det! Det er lidt som humlebien. Dygtige beregnere har fundet ud af med vingefang og størrelse, så kan sådan en sket ikke flyve – det ved den bare ikke, så den flyver. Vi ved godt, at det er vanskeligt at drive en lille butik – nærmest umuligt. Der er tre vigtige faktorer, som jeg som formand gennem årene er stødt på igen og igen. Faktorer, som vi ikke kunne leve uden.
Det første er SAMMENHOLD. Når det virkeligt gælder, så står man sammen i Skelhøje. Det kom blandt andet til udtryk da vi blev bestjålet for et stort beløb, så jeg troede, at vi måtte lukke. Inden aften blev jeg kontaktet af tre Skelhøjeborgere, der sagde, at kom det an på penge, så kunne de hjælpe!
Det andet er STÆDIGHED. Har man sat sig et mål, så forfølger man det, selv om det kan se vanskeligt ud.
Det tredje er KÆRLIGHED! Mange har veneration/kærlighed til stedet og til projektet. Det betyder, at man ikke altid er rationel, men at man lader følelserne råde.
Det er umuligt, sagde tvivleren.
Det er farligt, sagde frygten.
Det er unødvendigt, sagde fornuften.
Det vil aldrig gå, sagde pessimisten.
Gør det alligevel, hviskede hjertet!
Vi har ladet hjertet råde! Jeg håber det kan fortsætte mange år endnu!
Tak!
Fem år med åbent minimum fra 8.00 til 18,00 med mindst to personer på vagt 365 dage om året. Det er rigtigt mange timer, der er lagt i butikken, og der er god grund til at takke de ansatte købmænd gennem tiden. Vore mange i fleksjob. Eleverne fra Handelsskolen. Eleverne fra Havredal, Karolinepigerne, bestyrelsen og sidst men bestemt ikke mindst alle de mange frivillige der gennem år og dag har lagt et utal af timer i butikken. Ved generalforsamlingen i 2015 talte jeg 70 frivillige – og så holdt jeg op med at tælle. Helt så mange har vi ikke længere, men vi er mange, og tak for det!
Fødselsdagen skal fejres!V
ore trofaste medlemmer har hver måned “lånt” os en masse penge, ved at de har sat ind på deres medlemskort. Vi har takket ved at give dem 1% rabat på deres varekøb, men på fødselsdagen på fredag, så giver vi 5% rabat til vore medlemmer, så de bruger deres medlemskort. Peder har lavet en masse gode tilbud, så fyld endelig kortet godt op inden på fredag, så du kan få glæde af de gode tilbud! Tænk hvad der sker, når vi fylder 10 år!!
Købmanden skriver:
På fredag fylder Skelhøje Købmandsgaard 5 år.
Det fejrer vi fredag til søndag – 21. til 23 juni.
Købmanden har købt stort ind!
Så få tanket købmandskortet op! Der bliver brug for det!
Tag også lige at holde øje med Uge-Avisen, vi har gjort noget vildt!
Følg også de mange tiltag i forbindelse med vores fødselsdag på facebook.

Vi har sænket priserne på flere mælkeprodukter.
Det har vi fordi det har stor betydning for os, hvor meget mælk vi aftager.
Hvis vi ikke aftager en hvis volumen pr. levering, betaler vi 150,- ekstra pr gang. Det betyder lav eller ingen avance.
Det er lykkes mig at få tre leveringer om ugen. Det kan vi ske at miste igen, hvis vi ikke kommer op på en vis mængde.
Da Arla står for levering af øvrige varer med kølekrav samt frugt & grønt vil det kunne få indflydelse på disse varer også. Færre leveringer er lig med ringer kvalitet!
Omvendt, er muligheden for at få en ekstra leveringsdag også mulig, hvis vi kan aftage en større mængde mælk pr. uge.
Så kære folkens, om ikke andet, så fyld kurven med mælk, det har stor betydning.
Det er bestemt ikke ment som et surt opstød, men det har større betydning for os end du aner.
Vi prøver ikke at matche discount butikkerne på mælkepriserne, men vi vil da ikke være dyre end godt er!
Så ser du er mejeriprodukt til billiger normalpris hos andre, så send også gerne et billede af produkt og pris, så ser vi på det.

Samarbejde!Vi har gennem årene gjort meget ud af at samarbejde, og finde partnere, som vi kunne have et fornuftigt samarbejde med. Det var Byens Kagemand, Kennet Siig, da han havde butik i Frederiks, og nu samarbejder vi med daglig brugsen, og så har vi fået et enestående samarbejde med Havredal Praktiske Uddannelser. Vi har meget til fælles med HPU. Vi sætter medmennesket i centrum, og giver gerne medmennesker en chance. Havredal handler med os, det gør at vi har friske varer i butikken, og Havredal har sat en bil ud til os, så vi kan køre varetur. Jo, vi er enormt glade for vores samarbejdspartnere!
PølserJeg har hørt en fugl synge om at der er markedspølser på grillen på fredag!
Sommeråbningstider!Alle dage åbnes klokken 7,30
På hverdage lukkes klokken 19.00
Weekender og på helligdage lukkes kl. 18.00
De bedste hilsener fra  Peder Engedal                    Knud Gaarn-Larsen                              Købmand                                  fmd. SKG 
Kære Ven af Skelhøje Købmandsgaard
Du har sikkert set billedet i toppen før. Flere har allerede meldt sig, og
torsdag den 25. april klokken 19,00 holdes der et informationsmøde i
butikken, hvor er vil blive fortalt om butikkens grundlag, og hvad det
indebærer at være frivillig. Har du lyst til at deltage, så er du meget
velkommen, også selv om du ikke senere vil melde dig som frivillig!
UDSOLGT!
Arrangementet Viborg Spiser Sammen, er totalt udsolgt. Vi glæder os til at være sammen med de heldige, der fik en billet!
God påske!
Det var ikke kun vejret der var helt enestående i påsken, det var antallet af kunder i butikken, mængden af varer der blev langet over disken også!Tusind tak for det!
Købmænd er meget optaget af “index-tal”. Man sætter sidste års
omsætning til 100, så har man året efter index 100, så har man solgt lige
så meget som året før. I år har vi kunne glæde os over et index-tal på over 130!!!
Der var et enkelt index-tal på under 100, og det var svindet. Det lå på 96. Det betyder, at svindet har været mindre. Der er god grund til at takke
vore dygtige ansatte med Peder i spidsen, der har trimmet butikken, der har banet vejen for de flotte tal. Det er lykkedes at finde de rigtige varer
til den rigtige pris og i de rigtige mængder, så der har været nok til alle,
og så spildet er minimeret.
Vore trofaste kunder skal selvfølgelig også have en stor tak! TAK!
Små Karolinepiger
Fredag den 26. april er vor faste stab af Karolinepiger optaget til anden
side, og derfor bliver der en enestående mulighed for at møde
Børne-Karolinepiger! I den anledning vil der være helt specielle tilbud til børn og barnlige sjæle.
Nye åbningstider!
1. maj begynder vi at holde sommer-åbent, og i år vil vi prøve noget helt
nyt.Vi vil starte en halv time tidligere hver dag, så man kan hente lækkert nybagt morgenbrød allerede fra klokken 7.30! Vi vil fortsat lukke
klokken 18.00 alle dage undtagen på fredage,
hvor vi holder åbent til klokken 19.00.
Åbning 7,30 alle ugens dage!Lukke 18,00 alle dage undtagen fredag,
hvor vi lukker kl 19.00
Håber man vil tage godt imod vore nye sommer-lukke-tider!
Følg os på Facebook!
De bedste hilsener fra  
Peder Engedal                    Knud Gaarn-Larsen                             
Købmand                                  fmd. SKG 

Skelhøje den 29. januar 2019.

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard

Selv om januar er en lidt sløv måned, når det gælder omsætning i dagligvarerforretninger, og selv om vi ikke helt går ram forbi, så er der så meget nyt at berette om, så det bliver tre nyhedsbreve i denne måned.

Sig velkommen til Peder den 8. februar!

Efter at have sagt ordentligt farvel til Michael i fredags, er vi nu klar til at sige goddag til Peder fredag den 8. februar klokken 15.00 til 17,30!

Peder og Michael er gået godt i spænd, og har godt gang i overdragelsen. Også her er vi er vi rigtigt heldige med vore to købmænd.

Jeg har spurgt Peder, om han har ønsker til en velkomstgave,  og svart kom prompte og lignede Michaels: “Det skal ikke være flasker!” kom det fra Peder, og efter at have tænkt sig lidt om, tilføjede han: “Jeg kunne godt tænke mig noget til forretningen – jeg har et ønske, at eventuel påtænkt opmærksomhed skal gå til Købmandsgaarden, så vi Alle kan få en endnu bedre butik! Det ønske er hermed givet videre!

Der er ingen tvivl om at Peder kommer med mange ideer, men han har også et ønske om, lige at stikke en finger i jorden, for at finde ud af hvordan butikken drives i dag. Det kan godt være, at vi bliver nødt til at omrokere noget i butikken, for i forbindelse med ombygningen på loftet, er det blevet nødvendigt med mere understøttelse i form af et rør, der skal stå, hvor der i dag er hylder med varer. Det er ikke noget købmanden har indflydelse på. Vi er nødt til at følge de krav der er til byggeriet.

Mange sagde farvel til Michael

Der var en lidt trykket stemning i starten. Det er ikke let at sige farvel!

Den gode stemning indfandt sig dog snart igen, da vi kom i gang. Knud takkede Michael for indsatsen gennem årene og lige til det sidste med at få en afløser sat ind i sagerne, og han ønskede ham alt mulig held og lykke på hans videre færd.

Også Knud Haaning gav Michael et par ord med på vejen, og han takkede for den tid han havde haft med “Bondekarlen fra Sjørslev”, som han venligt titulerede Michael.

Der var også en stor hilsen fra Karolinepigerne, det takkede Michael for hjælpen, når de hver fredag kom op præsenterede varer, og Anne Marie Rasmussen overrakte Karolinepigernes gave to flotte vaser.

Michael havde håbet på en meget stille dag, men var alligevel så glad og tilfreds, at han til sidst tog ordet og takkede for opbakningen, for de mange ting han var blevet begavet med, og han mindede om at han ikke alene kunne tage æren for at det var gået fremad gennem årene, men at det skyldes manges indsats. En indsats som han takkede for.

 

Så er vi klar med gode medlemstilbud der gælder i hele februar måned. Designet er ændret en smule. Det er vores dygtige STU-elev Mette Hvass, der har stået for februar måneds tilbud:

Den ugentlige tur til Friplejehjemmet

Før friplejehjemmet i Frederiks fik de første beboere, blev vi i Skelhøje Købmandsgaard spurgt, om vi var interesseret i at sælge ting til friplejehjemmets beboere. Selvfølgelig var vi det! Som tingene har udviklet sig, så er det mest Eva Kornum og Birgitte Sparre der har taget sig af den del, men også andre har været med.

Det er blevet en god tilbagevendende begivenhed, at vi besøger friplejehjemmet hver mandag klokken 10, og der er ingen tvivl om at besøgene er populære. Mange beboere står utålmodigt at tripper, når vi kommer fortæller Eva Kornum.

 Mange af friplejehjemmets beboere er blevt medlem af Skelhøje Købmandsgaard, og på den måde betaler de deres varer via deres købmandskort. Det er nemt og bekvemt for både Eva og Birgitte. Nogle af beboerne har familie til at klare indbetalingerne, så de ikke behøver at gøre turen til Seklhøje.

Generalforsamling

Sidste år gik det galt med generalforsamlingen på grund af lidt sne i Skotland. Forhåbentligt sker det ikke i år. 

Torsdag den 7. marts kl. 19.00 på første sal

Med følgende dagsorden:

1.   Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag.
6.  Valg
6.a Valg af formand for 1 år. På valg er:
Knud Gaarn-Larsen.                
6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer. På valg er:
Camilla Duus Hansen
Heidi Jensen                        
Ole Aagaard

6.c. Valg af to suppleanter for et år. 
7.   Valg af revisor. I 2017 blev Helle Andresen og Ingrid Buhl valgt.
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2019 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr.
9.  Eventuelt.

Er der forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal de være formanden i hænde senest den onsdag den 20. februar.

Vi samarbejder med:

De bedste hilsener fra 

Peder Engedal                    Knud Gaarn-Larsen

                              Købmand                                  fmd. SKG 

22. januar 2019:

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard

Håber alle er kommet godt ind i det nye år!

 I alle de år jeg har været med, har vi måttet kæmpe en sej kamp for overlevelse. Til nu er det lykkedes fordi der har været et enestående sammenhold, og en vilje til at gøre en ekstra indsats, når det var nødvendigt. Vi har haft trofaste kunder og et personale der brænder for at få det hele til at fungere. Det er godt for butikken og det er godt for lokalsamfundet. Vi står nu overfor at skulle sige farvel til vores købmand gennem de sidste godt to år. Det gør vi ved en uformel reception fredag den 25. januar fra kl. 15.00 – 17.00. Der vil være kaffe på kanden, og en lille kage til. 

Vi håber at rigtigt mange støtter op om dette arrangement. Når det slutter allerede kl. 17.00, så er det for at Købmandsbossen kan komme hjem og se håndbold!

IT sikkerhed

Vor IT-sikkerhede har ikke helt levet op til nutidens standarder, og det er vi nu ved at rette op på. Det er Havredal Praktiske Uddannelser der hjælper os. De har indvilget i at levere det isenkram der skal til, og det er Jeppe Svane, der er ansat i Havredal, der tager sig af at få det hele til at “spille” som det skal.

Ifølge Michael, så har Bording Data bebudet er større opdatering af det program der styrer kassen, og dermed regnskaberne. Det skulle ske her først i 2019, og det kan måske komme til at give problemer, som vi håber vore kunder vil forstående, hvis det skulle give problemer.

Byggeriet

Nu skulle vi være inde i slutfasen. Om et par uger skulle vi gerne kunne bruge første sal igen.

Sidste del er, at der skal laves en brandmur i vinrummet i butikken. Vinrummet skal være tømt mandag den 28. januar, så håndværkerne kan komme i gang med sidste del!

20% rabat på al vin på flasker!

Vi vil kombinere det praktiske med det behagelige. Kunne vi nu få vore kunder til at købe vinen, så skal den jo ikke flyttes frem og tilbage, derfor vil der fra torsdag den 24. januar til og med søndag den 27. januar være 20% rabat på al vin der ikke i forvejen er nedsat, så kom og gør et kup, mens der endnu er flasker på hylderne!

Generalforsamling

Sidste år gik det galt med generalforsamlingen på grund af lidt sne i Skotland. Forhåbentligt sker det ikke i år. 

Torsdag den 7. marts kl. 19.00 på første sal

Med følgende dagsorden:

1.    Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag.
6.  Valg
6.a Valg af formand for 1 år. På valg er:
Knud Gaarn-Larsen.                
6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer. På valg er:

Camilla Duus Hansen
Heidi Jensen                        
Ole Aagaard

6.c. Valg af to suppleanter for et år. 
7.   Valg af revisor. I 2017 blev Helle Andresen og Ingrid Buhl valgt.
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2018 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr.
9.  Eventuelt.

Er der forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal de være formanden i hænde senest den onsdag den 20. februar.

Tank købmandskort!

Vi arbejder hele tiden på at lave gode tilbud til vore trofaste medlemmer, som tak for støtten. Lige for tiden er vi ved at afslutte byggeriet, og regningerne skal betales. Vi har fået henstand med huslejen sidste år, da økonomien var stram, og det skal vi have rettet op på. Vi står også overfor at sige god dag til en ny købmand, og han skulle gerne have penge at gøre med til indkøb af spændende varer, så derfor vil jeg opfordre alle vore medlemmer til at “tanke op” på købmandskortet. Det vil være en stor hjælp, og det vil sikre, at vi har en spændende lokal butik fremover. På forhånd tak!

De bedste hilsener fra 

Michael Nielsen         Knud Gaarn-Larsen        Anja Lynge

                          Købmand                        fmd. SKG                      Faglærer

Januar 2019!

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard

Håber alle er kommet godt ind i det nye år!

I alle de år jeg har været med, har vi måttet kæmpe en sej kamp for overlevelse. Til nu er det lykkedes fordi der har været et enestående sammenhold, og en vilje til at gøre en ekstra indsats, når det var nødvendigt. Vi har haft trofaste kunder og et personale der brænder for at få det hele til at fungere. Det er godt for butikken og det er godt for lokalsamfundet. Vi står nu overfor at skulle sige farvel til vores købmand gennem de sidste godt to år. Kunder har efterspurgt en liste. Den ligger nu i butikken, så man gå sammen om en påskønnelse til Michael. Det fortjener han!

Peder Engedal bliver ny Købmand!

I sidste nyhedsbrev kunne jeg fortælle, at vi til februar må tage afsked med Michael. Det blev klart allerede i efteråret, og satte bestyrelsen på noget af en opgave, som vi nu mener at have løst. I bestyrelsen er vi særdeles tilfreds med resultatet, og vi glæder os til samarbejdet med Peder Engedal.

Der er blevet snakket med rigtigt mange mennesker, for at finde en værdig afløser for Michael.

Peder har masser af erfaring. Først som selvstændig købmand i Skelhøje, og sidst som ansat i Løvbjerg i Viborg. Under en af samtalerne sagde Peder: “Jeg ville have ønsket, at jeg havde haft de år i Løvbjerg, før jeg blev selvstændig i Skelhøje, for jeg har lært fantastisk meget i Løvbjerg!”.

Vi ser frem til at kunne bruge den lærdom!

En anden af Peders fordele er, at han er “Skelhøjedreng!”. Han brænder for at være med til at udvikle Skelhøje, hvor han er født og opvokset. Et gammelt ordsprog siger: “En profet er sjældent agtet i sit hjemland!”, nu er Peder så heller ikke profet, men Købmand, så jeg håber at alle vil tage godt imod den nye gamle købmand!

Peder blev budt velkommen af personalet

Tirsdag den 8. januar blev Peder Engedal budt velkommen – tilbage – i Skelhøje Købmandsgaard. Først af bestyrelsen, og lidt senere af mere end 20 af den store personalestab.

– Vi var kommet på noget af en opgave, da det gik op for os at vi skulle til at se os om efter en ny købmand. Der var flere i kikkerten, men da vi havde en føler ude hos Peder, og da han ikke var afvisende, så blev bestyrelsen hurtigt enige om at vi skulle satse på ham, fortalte Knud Gaarn-Larsen da han bød Peder velkommen.

– Det kom noget bag på mig, at han var så ung, var en af de umiddelbare reaktioner hos en af de ansatte.

Peder skal nu til at afvikle sit hidtidige arbejde, før han for alvor kan gå i gang med at indstille sig på en ny tilværelse som købmand og leder af den Registrerede Socialøkonomiske Virksomhed, Skelhøje Købmandsgaard.

– Nu vil jeg først lige stikke en finger i jorden, og finde ud af hvordan butikken kører i dag, og mon så ikke vi ved fælles hjælp finder ud af hvordan vi kommer videre, sagde Peder Engedal.

Butikken bød på kransekage og en Asti fra Mac Y, før man fejede nytårskuren med socialt samvær. Endnu en rigtig hyggelig aften i Skelhøje Købmandsgaard.

Malthe vil lægge billeder fra nytårskuren på Facebook inden så længe!

Personalenyt!

Der sker en del på personalefronten lige for tiden. Med udgangen af 2018 sagde vi farvel til Linda Skov, om kort tid går Monique på barsel, og Yan Gode bliver færdig.

Den 3. januar kunne vi byde Lisa Grønbæk Christensen velkommen som ny elev fra Handelsskolen. Lisa kommer fra Viborg, og hun har en drøm om at få en uddannelse med detailhandel. Lisa ar 19 år, og har ikke tidligere været i butik. Vi byder Lisa hjerteligt velkommen, og jeg håber at alle vil tage godt imod Lisa, så hun får en rigtig god læretid i Skelhøje.

Ny elev!

Mette er ny elev, som vi skal uddanne i samarbejde med Havredal Praktiske Uddannelser. Mette kommer fra Løgstrup lidt uden for Viborg. Mette havde nogle dages praktik hos os i september, og nu er hun så tilbage, for at få en egentlig uddannelse. Mette er en frisk pige, som jeg er sikker på vil falde godt til blandt kunder og ansatte.

Byggeriet skrider fremad

Der er godt gang i det indvendige på loftet, og vi glæder os til at vi igen kan tage tagetagen i brug. Både malere og tømrer arbejder på livet løs, men allerede nu kan man mærke at taget er tæt, og at der er isoleret, så det er lunt og godt at være på loftet.

Jeg tror byggeudvalget har planer om at holde en lille fest, når alt er på plads.

Mere om det senere.

Tank købmandskort!

Vi arbejder hele tiden på at lave gode tilbud til vore trofaste medlemmer, som tak for støtten. Lige for tiden er vi ved at afslutte byggeriet, og regningerne skal betales. Vi har fået henstand med huslejen sidste år, da økonomien var stram, og det skal vi have rettet op på. Vi står også overfor at sige god dag til en ny købmand, og han skulle gerne have penge at gøre med til indkøb af spændende varer, så derfor vil jeg opfordre alle vore medlemmer til at “tanke op” på købmandskortet. Det vil være en stor hjælp, og det vil sikre, at vi har en spændende lokal butik fremover. På forhånd tak!

De bedste hilsener fra

Michael Nielsen         Knud Gaarn-Larsen        Anja Lynge

Købmand                        fmd. SKG                      Faglærer

Nyhedsmail nr 2 oktober 2018

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Vi er kommet efter skolernes efterårsferie, og i Købmandsgården er vi så småt til at gøre klar til den kommende tids udfordringer.

Jeg var i butikken i går for at handle, og jeg mødte to små piger. De var stakåndet. “Det er fordi vi har løbet hele vejen til købmanden”, fremstammede de. “Er det ikke dig der er Knud, der er her nede i butikken?” ville de vide, og da jeg bekræftede, så skal jeg ellers love for at jeg fik en masse at vide. Jeg blev i så utroligt godt humør af den store tillid de viste mig. Jeg er med garanti ikke den eneste der går hjem fra Skelhøje Købmandsgaard med sådan en rigtig god oplevelse. Den kan ikke betales, men det gjorde det klart for mig, at en butik er betydeligt mere end dagligvarer. I Købmandsgaarden forsøger vi at holde lave priser og at have friske varer af høj kvalitet, og selvfølgelig skal vi det, men der er så meget andet at hente i lokal butik. Ting der både er gratis og meget værdifulde på samme tid.

I morgen får jeg besøg af en mand der står for at overtage en butik på Mors, og han vil gerne se hvordan vi gør i Skelhøje.

Han var gårdmandens søn på den gård jeg var karl på i 1965/1966, – Da var han vel 5 – 6 år, så det var noget af en overraskelse, da han ringede. Han har været landmand, men nu har han fået mod på at skifte spor.

Disse to historie for at fortælle, at man kan opleve mange ting i Skelhøje Købmandsgaard, og for at fortælle, at du skal værne din lokale butik!

HJÆLP!

På Facebook har du kunnet se, at vi trænger til hjælp lørdag den 27. oktober.

Om formiddagen håber vi at en masse børn vil komme og hjælpe med at få ansigtsmaling, puste balloner op, lave huslygter og hvad vi ellers kan finde på af sjove ting.

Om eftermiddagen håber vi at en masse voksne vil komme og være med til at tage den nyindrettede Hærvejscafe i brug. CoffeZone har sponseret kaffe, der skal drikkes. Der er kager der skal spises, øl der skal drikkes, og så har jeg kontaktet Erik Søjborg, der er formand for Karup Folkedanserforening, for at høre, og vi ikke kunne få besøg af nogle folkedansere, så vi kunne få en lille seance med folkedans. Det bliver ikke i flere timer – det er pladsen ikke til, men som min kone siger: “Hvorfor gå, når man kan danse?”.

Jeg ved ikke om vi kan få det hele til at klappe. Hvis der kommer til at mangle noget, så må I bære over med mig. Vi forsøger at sætte rammerne. Håber at en masse mennesker vil komme og være med til at fylde rammerne ud!!

VEL MØDT og på forhånd tak for hjælpen!

Brænde!

Vi kan tilbyde briketter og træpiller

Efteråret er over os, og dermed er der behov mere varme i huset.

1. pose 29,95 kr.

5 poser 130,00 kr

1 palle 980 kg 2100,00 kr + pant på pallen

Ved bestilling af min 3 paller kan man få fragtfri levering.

Træpiller

Som noget helt nyt kan vi tilbyde træpiller i 16 kg poser.

En sæk a 16 kg. 44,50 kr.

En hel palle 2295,00 kr. + pant på pallen.

Vi vil gerne hjælpe dig med den helt rigtige pris og til en løsning, der passer til dig behov. Kontakt Knud, så finder vi en løsning.

Nyt fra byggeriet

Michael Omme fortalte mig for et par dage siden, at på onsdag har han planer om at der skal lægges tegl på taget. Det bliver spændende at se hvodan det kommer til at tage sig ud. Sådan så det ud inde på loftet mandag middag.

10% på alle Mac Ys produkter

I forbindelse med Mac Ys Rom og Whisky Festival den første weekend i november giver vi den weekend 10% rabat på vort store udvalg af Mac Ys produkter. Har du helt specielle ønsker, så får vi det hjem, hvis bestiller et par dage før. Det kan du gøre på: post@skelhoje.com!

Vi arbejder på at kunne give vore medlemmer mulighed for at deltage i Rom- og Whisky Festivalen fredag den 2. november til en favorabel pris. Snak med Michael i butikken.

Juleøl fra Hancock

Vi har fået de første juleøl fra Hancock. Hancock er berømte for deres velsmagende juleøl, og vi kan sælge dem i en pakning med 6 juleøl for kun 49,95 kr.

Michael har planer om at få juleøl hjem, så man hen i november kan få dem som fadøl. Så bliver det ikke meget bedre!

Nyhedsmail oktober 2018

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard!

“Ingenting kommer af ingenting – bortset fra lommeuld” er Storm P citeret for at have sagt, og jeg har lige læst i et Ford A blad fra USA, at Henry Ford har sagt: “Når alle trækker på samme hammel, så behøver man ikke at tænke på om man får succes – den kommer af sig selv!”

Skelhøje Købmandsgaard er ikke kommet op at stå af sig selv, men gennem en masse menneskers store indsats, og det er min helt klare fornemmelse, at alle trækker på samme hammel, for det er et fælles projekt.

Nu er vi jo jyder, så vi smider ikke om os med store ord som succes, lykke og held. Men vi kan vel svinge os op til at sige, at det ikke er så ringe endda. Mange havde ikke troet på at vi ville overleve de første fire måneder, og nu har vi overlevet fire år!

Vores økonomi kunne sagtens være bedre, men vi leverer friske dagligvarer til Skelhøje og de mange vandrer der besøger butikken. Vi er med til at give vore ansatte et fornuftigt og indholdsrigt liv. Vi har dygtige elever fra Handelsskolen og vi har startet en uddannelse for unge med særlige behov. Det er da lige før det ligner en succes.

Der ligger mange udfordringer og venter på os. Kølere og frysere skal udfases senest i 2020, og der er flere andre udfordringer, som bestyrelsen arbejder med. Derfor er det vigtigt at vi fortsat trækker på samme hammel. Gør vi ikke det, kan det hurtigt gå den gale vej.

Det kunne da være hyggeligt, om vi en dag kunne sige, at Skelhøje Købmandsgaard var blevet en succes!

Camilla Birk kørte som fagprøve med gode medlemstilbud, og det gav mange nye medlemmer. Det er en fornøjelse, at der fra tid til anden kommer folk der gerne vil være medlem. Det er Monique, der nu sørger for at der fortsat er helt specille nye gode tilbud til vore medlemmer hver måned! Du kan finde de gode medlemstilbud ved opslag i butikken, eller få et ark udleveret ved kassen!

Frugttræer

Deres leverandør har netop fortalt mig, at han er klar til at levere det der er blevet bestilt til nu på fredag, så de der har bestilt frugttræer kan få dem i jorden i weekenden.

I er med til at gøre Købmandsgaarden til en blomstrende butik, men det er jer, der høster frugterne!

Det er ikke for sent at bestille frugttræer. Der ligger bestillingssedler i butikken!

Nyt i bagerafdelingen

Gennem alle årene har vi i Skelhøje Købmandsgaard kæmpet for høj kvalitet. Det har været fristende at gøre brug af “Bake off” altså at få halvfabrikeret fabriksbrød, der så blot skal varmes i butikken. Vi har satset på at få brød fra rigtige bagere, der kan levere brød af høj kvalitet, og det håber jeg vore kunder sætter pris på. Sven Aage er uddannet bager, og styrer bagerafdelingen. Vi får nu brød fra Skolegades Bageri i Herning. De leverer hver morgen, men vi må indse, at omsætningen er for lav til daglig levering fra Herning, derfor er vi blevet enige om at der ikke leveres frisk brød tirsdage og torsdage. På de dage vil vi forsat have et stort udvalg af tørkager, men franskbrød vil bliv leveret i plastposer, og de er bagt dagen før. Vi mener stadig at kvaliteten er bedre end bake off. Skal du som kunde bruge friskt brød på tirsdage og torsdage, så bestil det venligst i god tid, så vil vi finde en løsning.

Glæd dig!

Da vi var i Herning, for at besøge bageren, blev vi præsenteret for årets “Honning-bomber”.

Der er kun et ord der dækker wwwaaaauuuw!

Alex fortalte om bombernes tilblivelse. Først skal nogle af ingredienserne blandes. Så skal de hvile. Så skal nye ting sættes til. Så skal dejen igen hvile, og det er ikke bare en time – nej en uge eller mere. Endelig tilsættes de sidste ingredienser, der så hviler, og endelig kan der bages.

Jeg har boet tæt ved Christiansfeld, der er kendt for sine honningkager, og jeg er nødt til at sige det lige ud – Du kan godt gå hjem og lægge dig Christiansfeld!

En fredag vil de blive demonstreret af Karolinepigerne. Jeg kan kun sige: Pas på! De er stærkt vanedannende!

Tid til forkælelse

Der er rigtigt mange nyheder på kagehylderne. Se bare:

Tarteletter

Efteråret er også tartelet-tid, og vores bager laver de lækreste tarteletter. Vi har dem ikke på lager, men bestil, så får vi dem hjem!

Personalenyt

I denne måned kan vi byde velkommen til Michelle Bang Jacobsen, der er elev på Havredal Praktiske uddannelser, hvor hun arbejder i have/anlæg. Michelle er ny elev i Havredal, og hun  har et ønske om at finde ud af om butiksuddannelsen er noget for hende, derfor er hun i Skelhøje hele oktober måned. Jeg håber alle vil tage godt imod Michelle, så hun kommer til at føle sig hjemme. Så kunne det jo også være, at hun fik mere lyst til at fortsætte i uddannelsen som butiksassistent.

Briketter og træpiller

Efteråret er over os, og dermed er der behov mere varme i huset.

1. pose 29,95 kr.

5 poser 130,00 kr

1 palle 980 kg 2100,00 kr + pant på pallen

Ved bestilling af min 3 paller kan man få fragtfri levering.

Som noget helt nyt kan vi tilbyde træpiller i 16 kg poser.

En sæk a 16 kg. 44,50 kr.

En hel palle 2295,00 kr. + pant på pallen.

Vi vil gerne hjælpe dig med den helt rigtige pris og til en løsning, der passer til dig behov. Kontakt Knud, så finder vi en løsning.

Nyt fra byggeriet

Hvis det går som vinden blæser, så går det stærkt for tiden – og det gør det også.

På loftet arbejder håndværkerne på at lave de kviste, der skal sættes på tager, og udenpå er der nu lagt brædder, og oven på brædderne er der brændt tagpap. Nu skal der så skrues lægder på, som teglstene kan ligge på, så er man færdig med det udvendige. Michael Omme mente, at han kunne blive færdig med at lægge tegl på sidst i oktober. Det glæder vi os til!

Poul Bækbo, der er formand for Volden 2 ApS, glæder sig over, at der fortsat er interesse for at blive anpartshaver, flere nye er kommet til på det sidste.
– Der er for tiden 31 anpartshavere, men der er plads til flere, siger Poul Bækbo!
Er du interesseret i at blive anpartshaver, så kontakt Poul Bækbo eller spørg i butikken.

 
 
 

De bedste hilsener fra

Michael Nielsen              Knud Gaarn-Larsen             Anja Lynge

Købmand                                fmd. SKG                      Faglærer

Nyhedsmail udsendt 27. september 2018:

 

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Status

Søndag den 30. september lukker vi klokken 17.00, for den dag holder vi status. Er der nogen der kunne tænke sig at hjælpe os med optællingen, så hører vi gerne om det. Jo flere vi er, jo hurtigere går det!

Nye åbningstider

Dagen efter 1. oktober går vi tilbage til vinter-åbningstiderne, og det betyder at der ikke bliver forskel på dagene. Vi har åbent alle dage fra klokken 8.00 til klokken 18.00 frem til 1. maj 2019!

Personalenyt

Det er blevet efterår med alt hvad det indebærer af godt og ondt. Michael, der har været ramt af problemer med et ben, har nu skiftet det ud med influenza. Vores morgenmand Sven Aage har fået problemer med hjertet, og for få dage siden fik han indopereret en ny hjerteklap. Han har været indlagt både i Viborg og Skejby, men han er nu i bedring. Også Eva er blevet ramt af en alvorlig lungebetændelse, og hun ligger med et alt for højt infektionstal. Vi sender dem de varmeste hilsener, med ønsket om snarlig og god bedring.

Briketter og træpiller

Efteråret er over os, og dermed er der behov mere varme i huset.

1. pose 29,95 kr.

5 poser 130,00 kr

1 palle 980 kg 2100,00 kr + pant på pallen

Ved bestilling af min 3 paller kan man få fragtfri levering.

Som noget helt nyt kan vi tilbyde træpiller i 16 kg poser.

En sæk a 16 kg. 44,50 kr.

En hel palle 2295,00 kr. + pant på pallen.

Vi vil gerne hjælpe dig med den helt rigtige pris og til en løsning, der passer til dig behov. Kontakt Knud, så finder vi en løsning.

Festlig fredag!

Vi fejrer at det er sidste gang i år vi holder åbent til 20.00. Lørdag lukker vi kl. 18.00 og søndag allerede klokken 17.00. Fra mandag den 1. oktober har vi åbent alle dage fra 8.00 til 18.00.

Det er ikke pølsesnak!

For at fejre begivenheden starter vi grillen klokken 14.30, og vi slukker den først igen klokken 17.00, og Michael lover at han vil sælge markedspølser/frankfurtere med brød til en super skarp pris.

Fredag den 28. september sættes prisen på fadøl ned til kun 20 kr. mellem 14.30 og 17.00.

Erfaringsudveksling

Lørdag den 22. september havde vi 15 LetKøb købmænd på besøg. De kom fra 10 forskellige butikken. Formålet var at få en snak om de udfordringer man bakser med, og de gode erfaringer man har høstet. Der var ikke så lidt, som vi kunne blive klogere på, så det vil i den kommende tid arbejde videre med.

Der er stor forskel på LetKøb butikkerne. Nogle ejes af private, og andre drives som i Skelhøje af en forening, men udfordringerne er stort set de samme, derfor var det fantastisk at møde og udveksle erfaringer. Generelt fik vi mange roser, for den måde der drives butik på i Skelhøje, men vi fik da også nogle fif til forbedringer.

Der bygges fortsat

Tirsdag den 25. september var der “lidt åbent hus”, som man kan se her over. De der kender første sal på Købmandsgaarden, vil kunne genkende noget af det på billedet her under, selv om det kan være vanskeligt at se, at der her var køkken for kort tid siden. Nogen siger: Det skal være skidt, før det bliver godt!”. Her er der vist basis for at det kan blive rigtigt godt.

Frugttræer

Vi har fået en rigtig fin aftale med en planteskole, der har et stort sortiment af frugttræer, som man kan se på listen her under. Der er også frugtbuske, og de koster kun 59,95. Titania er solbær, mens Jonkeer Van Tetz og Rovada er ribs, solbær. De sidste tre sorter er stikkelsbær. Tatjana er en sort uden torne. Tag en seddel ved kassen, og bestil det du har brug for, så får vi det hjem til dig.
Et gammelt mundheld siger: Det du planter i efteråret skal gro. Det du planter i foråret kan gro! Så hvorfor vente? Jo før du får plantet, jo før kan du høste.

 

Mange besøgende

Sommeren igennem kommer der mange besøgende. Mange vandrer. Mange på cykel. For kort tid siden kom der så en flok på hest. Da der samtidig kom en heftig byge, søgte de læ under udhænget ved den tidligere slagterforretning. Alle overlevede besøgt hos den tidligere slagter!

Det er herligt, at opleve kø ved kassen, og det kunne vi igen tirsdag den 25. september. Vanen tro besøge studerende fra Københavns Universitet Skelhøje for at studere istidslandskaber. De kommer hvert år tirsdag i uge 39.

Ikke mindre end 50 gæster har taget sig tid til at skrive en hilsen i butikkens gæstebog alene i september måned. Er humøret lidt lavt en dag, så tag et kig i gæstebogen!

Vores lokale turistchef, Bent Poulsen kan berette, at ikke mindre end 3542 har passeret “Den sorte vej” fra 27. juni til sidste aflæsning, som var den 5. september. Det er dejligt, at mange besøger Skelhøje, men endnu bedre er det, at de føler sig godt behandlet. Stor ros til personalet og andre der har med de besøgende at gøre!

De bedste hilsener fra

Michael Nielsen                      og                            Knud Gaarn-Larsen

Købmand                                                                 fmd. SKG

Nyhedsmail udsendt 16. august 2018:

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Så er hverdagen ved at vende tilbage efter mange varme dage, og så dog. Det bliver nok aldrig rigtig hverdag i Skelhøje Købmandsgaard! Der sker hele tiden noget nyt! Regnen er vendt tilbage – og det falder sammen med at taget er blevet taget af store dele af Købmandsgaarden. Vi har sagt farvel til Camilla Birk, og vi har sagt goddag til to nye STU-elever. Jo, der sker hele tiden noget nyt.

Uddannelsen kom godt i gang

Det var en stor dag, onsdag den 8. august, hvor vi under optimal pressedækning kunne byde velkommen til to elever og deres faglærer.

Vi har udbygget en rigtigt godt samarbejde med Havredal Praktiske Uddannelser. Igen er det ikke en mands værk, men gennem samarbejde, og vi skylder Poul Erik Clausen og Lone G. Karlsen tak for godt og konstruktivt samarbejde. Politisk har vi mødt velvilje fra Ulrik Wilbek og Anders Bertel og mange andre. KFI har været med og givet økonomisk støtte. Også forvaltningen i Viborg Kommune har hjulpet. Tak til alle der har været med til at få denne uddannelse op at stå! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at forvalte den tillid vi er blevet vist, så det bliver en succes for vore elever.

F.v. Elev Natacha Notler, faglærer Anja Lynge og elev Charlotte Søndergaard.

De tre hovedpersoner i uddannelsen er faglærer Anja Lynge, der nu er ansat i Havredal. Hendes hovedopgave bliver at sikre at eleverne får en god uddannelse.

Anja Lynge er uddannet blomsterdekoratør og har arbejdet i butik i mange år. Hun bor i Skelhøje sammen med sine to drenge og sin mand. Anja er faglærer for elever på Butiksmedhjælper uddannelsen, som er en ny uddannelse som unge kan tage på Havredal praktiske uddannelser. Eleveren skal i praktik i forskellige butikker gemmen deres uddannelse. Skelhøje Købmandsgård er med i samarbejdet om uddannelsen og man vil derfor møde eleverne og Anja i butikken.

– Jeg glæder mig til at arbejde med eleverne og se deres udvikling. Jeg er sikker på at Skelhøje Købmandsgård er et godt sted at starte sin uddannelse og ser frem til samarbejdet, siger Anja Lynge.

 Pressen var med

TV Midtvest besøgte os, og man kan se hvad der kom ud af det: Her!

Anders Bertel, Poul Erik Clausen og Knud Gaarn-Larsens taler kan du finde på www.skelhoje.com

Der bliver også løbende lagt omtale på hjemmesiden: https://skelhoje.com/om/omtale/ 

Nyt tag

Jeg vil forsøge at følge byggeriet ved at lægge billeder på Skelhøje Købmandsgaards hjemmeside. www.skelhoje.com.

Undskyld vi roder

I byggefasen kan det ikke undgås at kunderne vil opleve gener af ombygningen, men Michael Omme gør meget for at påvirker butikkens daglige drift. Er der noget vi kan gøre bedre, så sig til!

Medlemsjagt

Ind imellem forsøger jeg at leve op til Bent Poulsens dejlige ordspil. Det er vanskeligt. “Medlemsjagt” kan forstås på flere måde. At vi er på jagt efter nye medlemmer. Det er vi hele tiden, men her er det en opfordring til vore medlemmer, om at gå på jagt i butikken, for Camilla har lagt sig i selen for endnu engang at kæle for medlemmerne, og rund omkring i butikken er der opslag med gode tilbud, som er forbeholdt medlemmerne. Med de gode tilbud vil vi sige tak til medlemmerne for deres trofasthed overfor Skelhøje Købmandsgaard, og vi har selvfølgelig også den lumske bagtanke, at flere får lyst til at tegne et medlemsskab.

Her er en enkelt af de 6 sider.

Mailadresse

Da vi for fore år siden genstartede butikken arvede vi et domæne og en mailadresse. Vi ønsker ikke at blive ved med at betale for to domæner, derfor vil vi fremover satse på www.skelhoje.com og en mailadresse der hedder post@skelhoje.com. Borgerforeningen har domænet www.skelhoje.dk, men da vi er en kommerciel virksomhed, har vi fået “.com”. Med tiden vil de andre forsvinde.

Tillykke!

Fredag den 7. september kan Havredal Praktiske Uddannelser fejre 25 års jubilæum. På vegne af Skelhøje Købmandsgaard vil jeg sige hjerteligt tillykke, og samtidig tanke for et enestående godt samarbejde, som jeg håber fortsat kan udvikle sig!

Tillykke også til Frederiks Skole der lørdag den 8. september kan fejre 60 års jubilæum! Skelhøje Købmandsgaard har fået opgaven med at servere grillpølser om aftenen. Er der et par frivillige, der  ikke skal med til festen, men som har lyst til at give en hånd med pølsesalget, så tror jeg der er et par ledige pladser.

Med venlig hilsen Michael og Knud

Nyhedsmail udsendt 8. juli 2018:

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Sommeren er over os – ja, det har den faktisk været længe. Det betyder dog ikke, at Købmandsgaarden lukker og tager på ferie. Vi har sendt Karolinepigerne på ferie i denne måned, men ellers fortsætter vi med at finde gode tilbud til  trofaste kunder og til de vandrere og cyklister, der finder vort enestående sted.

Nyt tag

Udskiftning af taget på Købmandsgaarden begynder efter planen først i august. Det betyder, at der skal opsættes stilladser og container til gamle tagsten. Det kan ikke undgå at give gener, men vi håber meget at kunne minimere dem.

Det er ikke let som amatører at køre sådan et projekt igennem. Nu har man fundet ud af, at der skal betales skat af de penge, som vi har fået fra “Underværker”. Det betyder endnu en stramning af vor likviditet. For tiden er der 28 medlemmer af ‘Volden2 ApS’.

“Vi vil gerne have flere medlemmer, for det vil hjælpe os gevaldigt,” siger Poul Bækbo, der er formand for Volden 2 ApS, og han fortæller, at det kun koster 4000 kroner at blive medlem. Det er et engangsbeløb, og for det beløb kommer man til at eje en andel af bygningen, der klart stiger i værdi, når det nye tag er på plads.

Du kan kontakte Poul Bækbo på telefon 24 63 16 80 eller på mail: macbirpo@fibermail.dk, hvis du ønsker at blive medlem, eller hvis du ønsker at vide mere om projektet.

Polotrøjer

Det er ved at være en tid siden Andelskassen gav os 10.000 kroner til beklædning af personalet. Vi brugte nogle af pengene til varme fleece trøjer i vinter, og nu har vi brugt resten til polo-trøjer med logo på.

Vi har et lille hængeparti med at få sat navn på. Enten skal vi have navneskilte eller også skal navnet trykkes på. Er der nogen, der ved, hvor man kan få navn trykt på, hører jeg gerne om det.

Nyhedsmail udsendt mandag den 28. maj:

Grundet generalforsamling lukker Skelhøje Købmandsgaard klokken 16.00 lørdag den 2. juni,

så alle kan komme med til generalforsamling!

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard!

For at alle kan være med til generalforsamling lukker vi butikken klokken 16.00 lørdag den 2. juni, så man kan komme til generalforsamling lørdag den 2. juni klokken 16.10 i Mac Ys lokaler Søndergade 52 i Frederiks. Tidspunktet er valgt, så det passer med en busforbindelse.

Foreningen Skelhøje Købmandsgaard 

indkalder til generalforsamling 

lørdag den 2. juni kl. 16.10

på Mac Y, Søndergade 52 i Frederiks

Dagsorden:

1.   Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag.
6.  Valg
– 6.a Valg af formand for 1 år. Knud Gaarn-Larsen.                   (Villig til genvalg)
– 6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer.
Kjeld Bitsch                                  (Villig til genvalg)
Johan Jensen                               ( Villig til genvalg)
Eva Kornum                                 ( Villig til genvalg)

Valgt i 2017 for 2 år. Ole Aagaard og Heidi Jensen og Søren Nørgaard.

– 6.c. Valg af to suppleanter for et år.
I 2017 blev Jens Bernstorff Schrøder og Camilla Duus Hansen valgt for et år.
7.   Valg af revisor. I 2017 blev Helle Andresen og Ingrid Buhl valgt.
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2018 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr.
9.  Eventuelt.

På bestyrelsen vegne

Knud Gaarn-Larsen

Spisning

Efter generalforsamlingen kan man købe markedspølser med brød til kun 25 kr, og vi tager også fadøl med, og mon ikke vi kan finde en smagsprøve på noget godt til en overkommelig pris!

Mød talstærkt op, og få en hyggelig eftermiddag og aften!

Vi mangler frivillige

Vi skylder vore frivillige en stor tak for deres enorme indsats. Jo flere vi er, jo mindre bliver opgaven for den enkelte, og vi er løbet ind i udfordringer i sommermånederne, hvor mange ansatte og praktikanter holder ferie, derfor kunne vi godt bruge nogle frivillige – specielt i weekenderne – til en vagt i ny og næ. Kunne du tænke dig sådan en tjans, kan du kontakte Michael eller Knud, så du kan få lidt mere at vide om hvad det går ud på.

Hold øje med Camillas tilbud

Camilla har afleveret sin opgave, og kunne egentligt slappe af nu – det gør hun bare ikke! Hun bliver ved med at diske op med gode tilbud til medlemmer, og vi er nu oppe på ikke mindre end 20 nye medlemmer. Velkommen!

I butikken kan du få Camillas tilbudsavis. Medlemmerne skal bare forkæles, mener Camilla!

Det sker i Skelhøje:

Lørdag den 2. juni klokken 16.10: Generalforsamling i Skelhøje Købmandsgaard, Søndergade 52 – Mac Y.

Lørdag den 2. juni holder Skelhøje Vognfabrik Åbent Hus fra klokken 11. til 16. og i den anledning får man besøg af 120 veteranlastbiler og busser fra Silkeborg Veteranlastbilklub.

Mandag den 4. juni 19.00 til 21.00. Borgerforeningen holder foredrag om yoga-pædagogik i Kulturhuset. Foredraget er gratis for medlemmer.

Fredag den 15. juni: Kulturhuset arrangerer spisning med efterfølgende underholdning med folkemusik leveret af “The Dollerup”. Et spændende arrangement. Pris 175 kr. Billetter kan købes i Købmandsgaarden allerede nu.

Lørdag den 23. juni. Borgerforeningen arrangerer Sct. Hans i Dalen.

Lørdag den 23. juni. Cykelløb i forbindelse med Snapstinget kommer gennem Skelhøje.

På gensyn i Skelhøje Købmandsgaard!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

Nyhedsmail udsendt lørdag den 26. maj:

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Vi har været gennem et par begivenhedsrige måneder, og to gange er den ordinære generalforsamling blevet aflyst. Nu er vi så til gengæld klar. Som allerede udmeldt for en tid siden afholdes generalforsamlingen lørdag den 2. juni klokken 16.10 i Mac Ys lokaler Søndergade 52 i Frederiks. Tidspunktet er valgt, så det passer med en busforbindelse.

Foreningen Skelhøje Købmandsgaard 

indkalder til generalforsamling 

lørdag den 2. juni kl. 16.10

på Mac Y, Søndergade 52 i Frederiks

Dagsorden:

1.    Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag.
6.  Valg
– 6.a Valg af formand for 1 år. Knud Gaarn-Larsen.                   (Villig til genvalg)
– 6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer.
Kjeld Bitsch                                  (Villig til genvalg)
Johan Jensen                               ( Villig til genvalg)
Eva Kornum                                 ( Villig til genvalg)

Valgt i 2017 for 2 år. Ole Aagaard og Heidi Jensen og Søren Nørgaard.

– 6.c. Valg af to suppleanter for et år.
I 2017 blev Jens Bernstorff Schrøder og Camilla Duus Hansen valgt for et år.
7.   Valg af revisor. I 2017 blev Helle Andresen og Ingrid Buhl valgt.
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2018 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr.
9.  Eventuelt.

På bestyrelsen vegne

Knud Gaarn-Larsen

Camillas fagprøve

Man kan gøre mere eller mindre ud af en fagprøve på Handelsskolen. Prøven skal dybest set vise, at eleven har forstået vigtige elementer indenfor handel.

Camilla har virkeligt gået til den!

Hun har satset på at vise sit talent på to store områder.

Det ene er madspild. Det er et emne, der ofte er oppe i pressen, og derfor kan det være vanskeligt at skille sig ud, men man må sige, at det er lykkedes. Madspildet er reduceret betydeligt i Skelhøje Købmandsgaard. Vore kunder har fået nogle fantastiske tilbud, og Købmandsgaarden har tjent på det. Man kan roligt sige, at det er 3 x win!

Det er ganske enkelt forrygende, at det har kunnet lade sig gøre. Godt gået Camilla!

Andet store område var at få flere nye medlemmer. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var noget skeptisk, for jeg synes faktisk, at vi gennem tiden har gjort en stor indsats for at få flere medlemmer. Jeg tog fejl!

Camilla viste i sin opgave, at gik man målrettet efter nye medlemmer, så kan det lade sig gøre. Jeg havde troet på at hun kunne få fem, håbet på at det kunne blive ti, men ikke i min vildeste fantasi regnet med at hun kunne skaffe 17 nye medlemmer! Det er vildt! Godt gået Camilla. (Senere har jeg fået at vide, at vi har fået endnu et medlem. Jeg håber udviklingen fortsætter!)

For det første betaler nye medlemmer 200 kr for at blive oprettet, men for det andet betyder flere medlemmer, at der sættes flere penge ind på Købmandsgaardens konto, og det styrker vor likviditet. Det letter også ekspiditionen i butikken. Vi skal ikke have så mange kontanter liggende, og forældre kan sende deres børn afsted, uden at frygte, at de taber pengene under vejs.

Medlemmer får 1% rabat på de fleste varer, men på udvalgte varer er rabatten noget større. Vore medlemmer støtter os, og vi støtter vore medlemmer!

Camilla har opnået de fornemme resultater gennem hårdt slid, og en målrettet indsats, og hun har vist, at hvor der er en vilje, er der også en vej. Imponerende!

Persondatalov

Den 25. maj 2018 trådte den nye EU persondataforordning i kraft, som er lavet for at beskytte persondata.

Da du er tilmeldt nyhedsbrevet fra Skelhøje Købmandsgaard vil jeg gøre opmærksom på, at dit navn og mailadresse kun bruges til at udsende nyhedsbrevet cirka 12 gange årligt. www.skelhøje.com deler ikke dine informationer med andre.

Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, kan du altid framelde dig ved at klikke på “Afmeld” under denne mail.

Nedenstående var en del af fagprøven.

Det sker i Skelhøje:

Lørdag den 2. juni klokken 16.10: Generalforsamling i Skelhøje Købmandsgaard, Søndergade 52 – Mac Y.

Lørdag den 2. juni holder Skelhøje Vognfabrik Åbent Hus fra klokken 11. til 16. og i den anledning får man besøg af 120 veteranlastbiler og busser fra Silkeborg Veteranlastbilklub.

Fredag den 15. juni: Kulturhuset arrangerer spisning med efterfølgende underholdning med folkemusik leveret af “The Dollerup”. Et spændende arrangement. Pris 175 kr. Billetter kan købes i Købmandsgaarden allerede nu.

Lørdag den 23. juni. Borgerforeningen arrangerer Sct. Hans i Dalen.

Lørdag den 23. juni. Cykelløb i forbindelse med Snapstinget kommer gennem Skelhøje.

På gensyn i Skelhøje Købmandsgaard!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

 Skal du med til generalforsamling i Skelhøje Købmandsgaard den 2. juni på Mac Y?

Nyhedsmail udsendt 8. maj:

 

Det er dejligt at se hvor flittigt bænkene foran butikken bruges i denne tid!

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Jeg er fristet til at skrive: “Venner af Skelhøje Købmandsgaard er skøre, men det er godt nok skøre på den vildt fede måde!”.

Først laver man tre nye foreninger: Volden 2 ApS, Trevita og Skelhøje Købmandsgaard ApS.

Så får man folk til at lave en kæmpemæssig frivillig indsats, så butikken kan holde åbent fra 8.00 morgen til 18.00 eller 20.00 aften – hele tiden med to på vagt – syv dage om ugen.

Så søger man midler til at få et nyt tag. Underværker, LAG og KFI, støtter, men der mangler lidt og der mangler en kredit i byggeperioden.

Der var til for nylig 25 medlemmer af Volden 2 ApS, så kommer der to mere, og så kom der tre mere, så der i dag er 30 ejere af bygningen, som Købmandsgaarden ligger i. Det betyder øget kreditværdighed, men det er ikke nok. Der mangler fortsat omkring 350.000 kroner i byggeperioden. Til en byggekredit. Så blev der indkaldt et møde. På en lille timestid – få dage før håndværkeren skal have det endelige tilsagn. På det møde gav anpartshaverne tilsagn om de ville låne anpartsselskabet penge i byggeperioden.På under en time blev der givet tilsagn fra anpartshaverne om, at man er villig til at låne anpartsselskabet de 350.000 kroner i byggeperioden.

Jeg har nok lidt svært ved at finde ord for den indsats. Ikke nok med at man leveret tusindvis af frivillige timer, men man tager også pungen op, og låner projektet penge i en periode, hvis der er behov for det.

Det er da enestående!

Tak for det!

Torsdag den 3. maj kunne formand for Volden2 ApS sammen med Tømrermester Michael Omme skrive under på kontrakten. Det betyder, at Michael Omme nu kan komme i gang med at planlægge byggeriet, som han forventer at begynde efter sommerferien, og efter planen må han bruge op til fem måneder på at gøre det færdigt. Det betyder, at det nye tag skal være på plads inden jul

Her er det Michael Omme der skriver under på kontrakten.

 

Skelhøjes dag!

Lørdag den 26. maj bliver “Skelhøjes dag”. Det er foreningen Trevita, der er trukket i arbejdstøjet, og man arbejder på at få en ejendomsmægler, en brugtbilhandler og en bank til at komme og fortælle om de muligheder der er for at bosætte sig i Skelhøje.

Sammenligner man med bosætning i Viborg, så er der stort set ikke forskel på transporttiden til en arbejdsplads i Viborg, og det er så billigt at bygge og bo i Skelhøje, at en familie kan få råd til at have to biler. Man kan så bo tæt på en storslået natur, og i et stærkt lokalsamfund.

Flere nye medlemmer

Nu har Camilla arbejdet med sin hovedopgave lidt mere end en uge, og allerede nu er der kommet nogle markente virkninger.

Det er lettest at måle på de medlemstilbud som Camilla lancerede første maj. Der er kommet flere tilbagemeldinger fra tilfredse medlemmer, der tager hæftet med medlemstilbud i hånden og jagter de gode tilbud. Vi har endnu ikke styr på hvor mange nye medlemmer, der er kommet, men det er nogle stykker. Endnu en succes. Der er ingen tvivl om at omsætningen er steget – endnu en succes.

Det bliver spændende at se hvordan anden del med at undgå madspild kommer til at forløbe.

Spændende ting Camilla har gang i.

Undgå madspild!

Camilla skriver på Købmandsgaardens side på Facebook: I forbindelse med min fagprøve, har jeg valgt at lave en kampagne, med fokus på madspild. Hvor du kan være med til at bestemme hvordan vi i butikken skal formindske vores madspild. Kampagnen vil gælde i 2 uger, og du kan skrive din gode ide i kommentarfeltet eller til vores mailadresse: post@skelhoje.com.

Jeg vil herefter vælge en top 10 over de bedste ideer og det bedste forslag vil udløse et gavekort på 500 kr til køb i butikken Dommerpanelet består af personalet i købmandsgaarden og vinderen vil blive offentlig gjort på facebook tirsdag d. 22.05.2018.

Det vil være til stor hjælp for min fagprøve, så på forhånd tusind tak!

Se mere på:https://www.facebook.com/skelhoje/

Lastbil Veteranrally

Lørdag den 2. juni holder Skelhøje Vognfabrik Åbent Hus fra klokken 11. til 16. og i den anledning får man besøg af 120 veteranlastbiler og busser fra Silkeborg Veteranlastbilklub.

De første lastbiler sendes fra Silkeborg klokken 10 mod Dollerup. Fra Dollerup kører de til Skelhøje Vognfabrik, hvor de får frokost, og så kører de videre mod Havredal og Silkeborg. De bliver sendt afsted fra Silkeborg i hold, så der bliver noget at se på hele dagen.

Hejs flaget, og tag godt imod de mange gæster! Besøg Vognfabrikken og sæt borde og stole ud langs ruten, så du kan nyde synet af de mange gamle lastbiler fra da far og bedstefar var dreng!

På gensyn i Skelhøje Købmandsgaard!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

Jeg tør næsten ikke tænke på hvad der ville ske, hvis folk i Skelhøje ikke længere sad på hænderne! 🙂

Nyhedsmail udsendt ultimo april 2018:

 
 

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Efter en meget lang vinter har vi oplevet at have et par sommerdage i april måned. Håber de følges af mange flere!

Der blev lavet et “Forårsmarked” fredag den 13. april. Det blev ikke helt så godt planlagt, som jeg havde håbet, men der var fantastisk opbakning, og et godt salg.

Der var en masse spændende ting til forårshaven – spagnum, gødning, kalk og et væld af blomster og planter, som Eva havde skaffet hjem fra en ny leverandør. Har du specielle ønsker, så sig det til Eva, for nu får hun hver uge besøg af leverandøren.

For tiden arbejdes der på et nyt event. Det er Trevita, der vil få en ejendomsmægler, en bilforhandler, en bank og måske andre til at komme og gøre et fremstød for bosætning i Skelhøje. Mere om det senere.

Sommertid i Købmandsgården

Første maj går vi over på “sommertid” i Købmandsgården, og det betyder længere åbningstider:

På hverdage vil der være åbent fra 8.00 til 20.00

På lørdage, søn- og helligdage vil der være åbent fra 8.00 til 18.00

Røget ørred

Michael har bestilt lækre friskrøgede ørreder. De vil være at finde i butikken torsdag den 26. april. Karolinepigerne vil holde ferie på grund af bededag, men Michael har bestilt hveder. Begge dele vil blive solgt efter først-til-mølle-princippet.

Spændende ny bager

Fra og med den 30. april vil man kunne finde nyt og spændende brød i vores bagerafdeling.

Gennem nogen tid har vi arbejdet på at få en aftale på plads med “Skolegades Bageri” i Herning, og nu er det endelig faldet på plads. Det er Marlene og Alix Bitsch, der driver Skolegades bageri, og de har oparbejdet et fantastisk ry for deres gode brød, som vi håber at vore kunder vil tage godt imod.

Marlene og Alix stammer begge fra frederiksområdet.

Vi skylder Nørgaards Bageri i Karup en tak for samarbejdet.

Camilla laver fagprøve
– med gode medlemstilbud!

Vores dygtige elev Camilla Birk Pedersen, der har været i Købmandsgaarden siden sommeren 2016, er nu i gang med at lave sin fagprøve til Handelsskolen.

Camilla har valgt to emner:

Madspild er det ene, og her har hun sat flere ting i gang.

Hun sætter et nyt system i gang, som skal guide kunderne til at finde varer der nærmer sig sidste salgsdag, og derfor nedsættes i pris. Hun vil bruge Købmandsgaardens side på Facebook, så det er nok en ide, at holde godt øje med den side den kommende tid!

Medlemstilbud er det andet emne

Camilla er i gang med at liste en række sommervarer – som is, alkohol og ting til grillen!

Camilla har to formål med dette emne. Det ene er at præmiere de loyale kunder/medlemmer og at skaffe nye medlemmer. Medlemsprisen er den samme – 200 kr, men medlemsfordelene vil være til at mærke!

Medlemstilbuddene gælder fra 28. april til 28. maj.

Camilla vil til eksamen blive bedømt på hvor godt det lykkes, så jeg kan kun opfordre til, at man gør brug af Camillas gode tilbud.

Regeringen nedsat sidste år et udvalg: “Levedygtige landsbyer”. Udvalget har lavet en rapport om hvordan man fremmer bosætningen i landområder.

Man har især fremhævet fire punkter:

• Et attraktivt nærmiljø med tidssvarende boliger, en tilpasset bygningsmasse samt adgang til landskab og natur

• Nærhed til offentlig og privat service

• Tilgængelighed til beskæftigelse og gode muligheder for etablering af virksomhed

• Social og kulturel sammenhængskraft.

Man kan læse mere på: https://em.dk/nyheder/2018/04-09-flere-landsbyer-skal-gores-staerke-og-levedygtige
Da rapporten udkom den 9. april kom P4 Midt og Vestjylland, for at få vores kommentarer til den nye rapport. Den var så ny, at vi først måtte høre om den i rapportens bilradio, og så kort efter kommentere.

Man kan høre udsendelsen ved at følge dette link: https://www.dr.dk/radio/p4vest/p4vest-eftermiddag-radio/p4-eftermiddag-2018-04-10-15-03

Man skal frem til 2:17:00 for at indslaget fra Skelhøje kommer.

Klik her for at tilføje en titel eller tekst.

Tusind tak!

Siden sidst har jeg rundet et skarpt hjørne, så der nu er et 7-tal foran årstallet.

Tusind tak for al opmærksomhed i forbindelse med fødselsdagen. Det har været ganske overvældende. Det har varmet og glædet mig meget, og jeg er meget taknemmelig. Der er ikke så lidt at leve op til!

Knud

 
 

På gensyn i Skelhøje Købmandsgaard!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

Nyhedsmail udsendt primo april 2018:

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Der har været en del udfordringer på det sidste, men nu er der ved at komme styr på det, så det er tid til en opdatering!

Forårsmesse/udstilling

Lige for tiden arbejder vi på at lave en form for messe fredag den 13. april fra klokken 14.00 til 16.00 i og omkring Købmandsgaarden.

I baggården vil vi udstille alt til haven – plantesække – priklejord – kunstgødning til gunstige priser.

VA Energi og Hobby fra Grønhøj vil deltage med gode tilbud

C&M Maskincenter fra Frederiks kommer med et godt tilbud på en plæneklipper

På pladsen foran butikken vil vi forsøge at få plads til:

Jesper Hansen fra Autogården, der vil komme med en af hans SOS-biler.

Lindholm Biler vil komme og vise et par biler.

Ejendomsmægler John Frandsen vil komme og fortælle om køb og salg af nye og brugte boliger i Skelhøje.

Andelskassen kommer med en medarbejder, der kan fortælle om de lånemuligheder der er, hvis man vælger at købe hus i Skelhøje og skal have råd til en eller to biler.

Mon ikke vi får en grill frem, så vi også kan sælge pølser, mens man går og besøger udstillerne.

Inde i butikken vil Karolinepigerne være klar klokken 15.00 – 17.00

Generalforsamling udsat for Murphys lov!

Murphys lov siger: Kan noget gå galt, så går det galt!

Vi blev nødt til at udskyde generalforsamlingen i marts, og nu har bestyrelsen valgt at gøre lidt mere ud af det. Efter mange overvejelser, er valget faldet på at vi holder generalforsamling lørdag den 2. juni klokken 16.10 på Mac Y Søndergade 52 i Frederiks.

Det har vist sig, at Mac Ys lokaler var optaget 26. maj, og derfor er generalforsamlingen skubbet en uge, men bortset fra det følger vi samme plan: Når vi starter 16.10, så er det for at give mulighed for at man kan komme med Bus 53, der går fra Skelhøje 15,52 lørdag den 2. juni. Sidste bus går tilbage fra Frederiks klokken 22.22, så vi vil være færdige inden.

Spisning

Efter generalforsamlingen vil vi arrangere spisning, og der vil også være mulighed for at smage på nogle af Mac Ys fantastiske produkter – det er derfor at vi tilpasser tiderne til bus-tiderne, så man ikke skal ud og køre i egen bil.

Der vil senere komme mere om indhold og priser. Det vigtige er at melde datoen ud, så så mange som muligt kan sætte et kryds i deres kalender!

X  Lørdag den 2. juni fra klokken 16.10!

Personalenyt

Først i marts kom Mia Garcia som elev fra Handelsskolen. Mia er en rigtig dygtig pige, som vi er meget glad for at have med på holdet, men Mias jagt på en ordinær praktikplads, har givet pote, og allerede først i april må vi vinke farvel, og sige tak for den tid, vi fik lov at trække på Mias engagement, viden og dejlige smil.

Besøg i Købmandsgaarden

Vi kæmper stadig med at finde elever til en uddannelse som butiksassistent for unge med særlige behov, men til nu har kommunen ikke emner.

Der er dog andre, der har fået øje på det der sker i Skelhøje. Hvis I opdager, at der er lys i butikken torsdag den 5. april efter lukketid, så er det fordi en flok fra Bjerringbro kommer på besøg. De går og pusler med tanker om at åbne en cafe, der skal beskæftige unge med særlige behov.

I maj måned kommer en flok fra Silkeborg Kommune på besøg. De vil også opleve en lokal købmand, der drives socialøkonomisk på nærmeste hold.

Vi ses i Skelhøje Købmandsgaard!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

Nyhedsmail udsendt 22. marts:

 
http://simplymtb.dk

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard!

Der har været en del udfordringer på det sidste, men nu er der ved at komme styr på det, så det er tid til en opdatering!

Generalforsamling!

Vi blev nødt til at udskyde generalforsamlingen i marts, og nu har bestyrelsen valgt at gøre lidt mere ud af det. Efter mange overvejelser, er valget faldet på at vi holder generalforsamling lørdag den 26. maj klokken 16.10 på Mac Y Søndergade 52 i Frederiks.

Vi har været ude for det luksusproblem, at Skelhøje Kulturhus er optaget alle lørdage i maj, og derfor er generalforsamlingen flyttet til Mac Ys lokaler. Når vi starter 16.10, så er det for at give mulighed for at man kan komme med Bus 53, der går fra Skelhøje 15,52 lørdag den 26. maj. Sidste bus går tilbage fra Frederiks klokken 22.22, så vi vil være færdige inden.

Spisning

Efter generalforsamlingen vil vi arrangere spisning, og der vil også være mulighed for at smage på nogle af Mac Ys fantastiske produkter – det er derfor at vi tilpasser tiderne til bus-tiderne, så man ikke skal ud og køre i egen bil.

Der vil senere komme mere om indhold og priser. Det vigtige er at melde datoen ud, så så mange som muligt kan sætte et kryds i deres kalender!

X  Lørdag den 26. maj fra klokken 16.10!

Økonomi

Når vi nu ikke kunne holde generalforsamlingen i marts, som først planlagt, så har vi valgt at skyde den til maj, for så kan vi på generalforsamlingen kan præsentere de nyeste tal for økonomien i Skelhøje Købmandsgaard.

Vi er bevidste om, at vi overtræder vedtægterne, der siger at generalforsamlingen skal afholdes i marts eller april, men vi gør det for at gøre generalforsamlingen så kompetent som muligt.

Personalenyt

Først i marts kom Mia Garcia som elev fra Handelsskolen. Mia er en rigtig dygtig pige, som vi er meget glad for at have med på holdet, men Mias jagt på en ordinær praktikplads, har givet pote, og allerede først i april må vi vinke farvel, og sige tak for den tid, vi fik lov at trække på Mias engagement, viden og dejlige smil.

Først i marts fik vi en lokal pige, Helle Dansbo, i praktik. Helle har kun få timere ugentligt i butikken, men vi håber at Helle falder godt til, og bliver godt dus med kunder og kolleger, så hun får lyst til at blive, eller at prøve kræfter med andre opgaver.

Fagprøve

Lige for tiden arbejder Camille Birk Pedersen intenst med en fagprøve. Camilla har bestemt at beskæftige sig med madspild, og hun har valgt at sætte fokus på “Bæredygtighed”, “Mersalg”, og “Optimering”. Camilla er allerede godt i gang, og i den kommende tid vil man med garanti støde på flere af hendes aktiviteter i butikken.

Madspild er dyrt for samfundet, for virksomhederne og private, så kan man minimere spildet, er der store penge at spare.

Camilla har virkeligt gennemgået en voldsom positiv personlig udvikling i den tid hun har været i Købmandsgaarden. Emnet, madspild, er ikke det letteste emne, men særdeles relevant, så det bliver spændende at følge hvordan hun klarer det!

Yngstemand med på kursus

En gang om året samles købmænd i LetKøb-kæden ved Dagrofa i Vejle. Formålet er at man hører om nye tiltag, men bliver præsenteret for nye varer og der udveksles gode ideer med andre købmænd. LetKøb er den mindste kæde i SPAR-familien, og vi er den kæde der et tættest på kunder og lokalsamfund. I LetKøb kan vi forme butikken efter de behov der er i netop vores nærområde. I Skelhøje har vi især tre fokusområder: At levere dagligvarer til lokalområdet til en fair pris, at servicere de utallige turister der især i sommermånederne besøger Skelhøje og endelig har vi et stort udvalg af kvalitetsspiritus som tiltrækker kunder fra et større område.

At vi er en af to registrerede Socialøkonomiske Virksomheder i Viborg Kommune er en anden sag, og at vi er med til at skabe liv og vækst i lokalområdet, er en sidegevinst.

Han havnede også i Folkebladet!

Foråret på vej

Vedholdende rygter siger at foråret er på vej, og vedholdende rygter siger, at Michael har været i gang med at finde fadølanlægget frem igen efter en lang vinterpause. Det er bestilet Hankocks helt specielle påskeøl, så mon ikke man med lidt held kan få en smagsprøve allerede i morgen?

Månedens tilbud fra Mac Y

I tæt samarbejde med Mac Y har vi har til påske skarpe tilbud på brændevin fra Schumacher. Der vil blive lavet specielt gode tilbud til medlemmer af Skelhøje Købmandsgaard. Kom og få en præsentation fredag den 23. marts klokken 15 – 17!

Der er ikke taget stilling til hvilke nye varer vi skal have på hylderne, men vi blev blandt andet præsenteret for lækre frokostretter.

Besøg i Købmandsgaarden

Vi kæmper stadig med at finde elever til en uddannelse som butiksassistent for unge med særlige behov, men til nu har kommunen ikke emner.

Der er dog andre, der har fået øje på det der sker i Skelhøje. Hvis I opdager, at der er lys i butikken torsdag den 5. april efter lukketid, så er det fordi en flok fra Bjerringbro kommer på besøg. De går og pusler med tanker om at åbne en cafe, der skal beskæftige unge med særlige behov.

I maj måned kommer en flok fra Silkeborg Kommune på besøg. De vil også opleve en lokal købmand, der drives socialøkonomisk på nærmeste hold.

Vi ses i Skelhøje Købmandsgaard!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

 
 

Nyhedsmail udsendt 2. marts:

Kære venner og medlemmer af Skelhøje Købmandsgaard!

Jeg er på tur til Scotland. Den tur skulle slutte onsdag aften, men så kom der lidt sne, og alt lukkede her, så vi er 32, der er sneet inde her. Først skulle vi blive en dag, åg en dag til – og nu ved vi ikke om vi kommer hjem til før i næste uge. Det betyder at jeg ever aftale med andre i bestyrelsen, har besluttet at aflyse generalforsamlingen i morgen.

Så snart jeg kommer hjem, vil jeg finde ud af hvornår generalforsamlingen så kan gennemføres. Jeg er ked af det, men jeg kan desværre ikke hekse med vejrguderne, og med folk her, som ikke lader til at have samme fortrolighed med sne, som vi har i Danmark!

Generalforsamling 3. marts UDSAT!!!!

Foreningen Skelhøje Købmandsgaard indkalder til generalforsamling

lørdag den 3. marts kl. 15.00

i Skelhøje Kulturhus

Dagsorden:

1.    Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag.
6.  Valg
6.a Valg af formand for 1 år.
Knud Gaarn-Larsen.                   (Villig til genvalg)
6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer.
Kjeld Bitsch                                  (Villig til genvalg)
Johan Jensen                               ( Villig til genvalg)
Eva Kornum                                 ( Villig til genvalg)

Valgt i 2017 for 2 år. Ole Aagaard og Heidi Jensen og Søren Nørgaard.

6.c. Valg af to suppleanter for et år.
I 2017 blev Jens Bernstorff Schrøder og Camilla Duus Hansen valgt for et år.
7.   Valg af revisor. I 2017 blev Helle Andresen og Ingrid Buhl valgt.
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2018 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr.
9.  Eventuelt.

På bestyrelsen vegne

Knud Gaarn-Larsen

ad punkt 5: Forslag, der ønskes drøftet på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen.
ad punkt 6: Selv om alle er villig til genvalg betyder der ikke at alle skal genvælges. Andre forslag er velkommen.

Når jeg kommer hjem finder vi en ny dato, som så meldes ud og hængs op i butikken.

Vi ses i Skelhøje Købmandsgaard!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

Nyhedsmail udsendt 7. februar 2018:

 
http://simplymtb.dk

Nyt fra Skelhøje Købmandsgaard!

Billedet øverst er taget af Henrik Karlsen, der er “Sporbygger”.

Generalforsamling 3. marts

Foreningen Skelhøje Købmandsgaard indkalder til generalforsamling

lørdag den 3. marts kl. 15.00

i Skelhøje Kulturhus

Dagsorden:

1.    Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag.
6.  Valg
6.a Valg af formand for 1 år.
Knud Gaarn-Larsen.                   (Villig til genvalg)
6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer.
Kjeld Bitsch                                  (Villig til genvalg)
Johan Jensen                               ( Villig til genvalg)
Eva Kornum                                 ( Villig til genvalg)

Valgt i 2017 for 2 år. Ole Aagaard og Heidi Jensen og Søren Nørgaard.

6.c. Valg af to suppleanter for et år.
I 2017 blev Jens Bernstorff Schrøder og Camilla Duus Hansen valgt for et år.
7.   Valg af revisor. I 2017 blev Helle Andresen og Ingrid Buhl valgt.
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2018 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr.
9.  Eventuelt.

På bestyrelsen vegne

Knud Gaarn-Larsen

ad punkt 5: Forslag, der ønskes drøftet på generalforsamlingen skal være formanden i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen.
ad punkt 6: Selv om alle er villig til genvalg betyder der ikke at alle skal genvælges. Andre forslag er velkommen.

En dagsorden er hængt op i butikken.

Mountainbikesporten er inde i en rivende udvikling. Flere og flere har fået øjnene op for den måde at motionere og komme ud i naturen. Der er allerede lavet mere end 100 km spor. En del af sporet ligger på Alhedestien, men det meste ligger i skovene i Hald Ege og Ulvedal.

Lige nu arbejdes der på at lave Skelhøje Købmandsgaard til en base. Vi har gode parkeringsforhold, så folk der kommer længere væk fra kan parkere deres bil. Der er gode muligheder for at bo i Kulturhuset eller hos Hasselgreen i Dollerup. Man kan handle i Skelhøje, og bruge Hærvejscafeen i butikken, og så ligger vi lige midt i den skønneste natur man kan forestille sig. Vi håber at vi kan udbygge samarbejdet med www.simplymtb.dk.

Mere varmt tøj

Vi har god kontakt til chefen for LetKøb i Danmark Lars Juul Andersen, og da han hørte om vore problemer med at holde varmen, sendte han straks 5 flotte dynejakker med LetKøb logo på.
Tusind tak til Lars og LetKøb!

Valentins dag

Valentin var en kristen præst i Rom, der blev dømt til døden, hvis han ikke ville fornægte kristendommen. Det ville Valentin ikke. Mens Valentin ventede på at blive henrettet, blev han gode venner med fangevogterens blinde datter, som han ifølge legenden gav synet igen. Valentin blev halshugget 14. februar i år 269, som siden har været kendt som Valentins Dag. Før Valentin blev halshugget og helgenkåret, skrev han et brev til sin nye veninde, der havde fået synet igen. Brevet underskrev han ”din Valentin”. Herfra skulle traditionen for at sende Valentinskort have udsprunget, og Sankt Valentin er siden blevet betragtet som kærestefolkenes beskytter.

Vi hjælper gerne til at fejre dagen. Det kan være med en blomst fra Camillas Blomster, en dejlig parfume, eller en udsøgt drik fra Mac Y. Se udstillingen i butikken!

Gin-smagning

I samarbejde med Michael fra Mac Y, vil det blive gin-smagning i butikken fredag den 9. februar fra klokken 15.30 – så du kan smage sig frem til en drik, som din udkårne vil kunne lide. Så har man en gave til Valentins dag den 14. februar! Prisen for at deltage vil blive på beskedne 50 kr. Sørg for at du ikke selv skal køre hjem!

Hvad er gin?

Gin er grundlæggende en spiritus destilleret af korn og aromatiseret med ekstrakter fra forskellige planter, hovedsageligt enebær. Hollænderne var de første, der fremstillede gin og har gjort det siden slutningen af 1500-tallet.

Lidt historie
Gin blev opfundet af en vis Franciscus de la Boe også kendt som Dr. Sylvius. Han var professor inden for lægevidenskaben og arbejdede som læge på universitetet i Leyden. I hans praksis anvendte Dr. Sylvius en enebær-eliksir kendt som genièvre – det franske ord for enebær. Han var overbevist om, at enebær havde en gavnlig effekt i behandlingen af nyre- og blærelidelser.
Britiske soldater, hjemvendt fra de nederlandske krige, tog opskriften med til England, hvor navnet blev forkortet til det for briterne mere mundrette “gen”, der med tiden blev til ” gin”. Det blev hurtigt den engelske nationaldrik, og på et tidspunkt eksisterede der mere end 7.000 gin-steder i London alene.

Forskellige gintyper 
På trods af at gin er blevet fremstillet og drukket i århundreder, har de metoder, der ligger bag produktionen af den kvalitetsgin, vi drikker i dag, kun eksisteret siden århundredeskiftet. Der findes mange forskellige typer gin, hvoraf de mest populære omfatter følgende: London dry gin (engelsk) er fremstillet af en kornblanding, der indeholder mere byg end majs. Den bliver destilleret ved en høj styrke og redestilleret med enebær.
Hollandsk gin indeholder byg, malt, majs og rug. Den destilleres ved en lavere styrke og bliver redestilleret med enebær. Hollandsk gin er normalt let sødlig.
Aromatiseret gin er et relativt nyt produkt. Ganske enkelt er der tale om gin tilsat naturlige smagsstoffer såsom lime, citron, appelsin og så videre). Aromaen er attid angivet på flasken.

 

Personalenyt

I maj sidste år fik vi en lidt sky og tilbageholdende elev, Ricki Christensen i butikken. Det tog nogen tid, før han rigtigt faldt til, men lige siden har han bare været inde i en en helt fantastisk udvikling, og nu er vi meget ked af at måtte sige farvel til Ricki. Vi var sikre på at vi i samarbejde med Havredal Praktiske Uddannelser kunne have givet Ricki en uddannelse inden for handel/lager, men Ricki har ønsket at gå en anden vej. Tusind tak til Ricki fordi vi fik lov at lære dig at kende som en reel, ærlig og samvittighedsfuld medarbejder. Jeg vil ønske dig alt mulig held og lykke fremover!

Ny elev

Handelsskolen har sendt os en ny elev. Det er den 22-årige Christina Stenschke Jørgensen der startede på handelsskolen i januar, og hun fortsætter nu sin uddannelse i Skelhøje Købmandsgaard. Jeg håber alle tager lige så godt imod Christina, som man har taget godt imod de øvrige elever.

Vi ser frem til et frugtbart samarbejde, og vil vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe Christina med at blive en rigtig dygtig købmand.

Vi ses i Skelhøje Købmandsgaard!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

Nyhedsmail udsendt 20. januar 2018:

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Det er blevet hen i januar, og der er ikke den travlhed i butikken, som lige før jul. Det mærkes også på omsætningen, selv om vi gør hvad vi kan for at have de rigtige varer på hylderne!

Som noget nyt kan vi nu tilbyde vore kunder brænde. Det er briketter i plastpost til kun 20 kr! Prøv dem. De har høj brændværdi.

Klap på skulderen fra Andelskassen

Fredag den 21. januar havde vi besøg af filialdirektør Tage Malling fra Andelskassen.

Tage Malling har før været i butikken sammen med Karolinepigerne, og han var så tilfreds med det han så, at han denne gang kom med 10.000,00 kroner, som en erkendtlighed for det arbejde der bliver udført i Skelhøje Købmandsgaard.

I Andelskassen har man bestemt sig for at premiere en ekstraordinær social indsats i et lokalområde, og man har samlet en pulje ved at lægge et beløb til side, hver gang der optages nye lån. Det var den pulje Købmandsgaarden fik en bid af, og det siger vi tusind tak for.

Beklædning

I sidste nyhedsbrev bad vi vore medlemmer om at sætte penge ind på købmandskortet, da vi har nogle store huller. Vi kunne vælge at hælde disse 10.000 kroner ned i det hul også, men i stedet har vi valgt at gøre lidt ekstra ud af vore ansatte og frivillige, så vi har købt helt nye fleece-trøjer til hele flokken med LetKøbs logo på. Michael var en af de første der fik, så han må være model!

Fest

Bliver der penge til overs, så fortjener personalet i den grad en fest!

F.v. Tage Malling Andelskassen, købmand Michael Nielsen og Knud Gaarn-Larsen fmd. SKG.

De 10.000,00 kroner blev overrakt ved en lille sammenkomst i butikken fredag den 19. januar.

Efter overrækkelsen af de mange penge demonstrerede Karolinepigerne ost, brød og vin.

Personale nyt!

Yan Gude er ny elev, der er sendt ud fra Handelsskolen. Yan smilende, sød og imødekommende, og selv om hendes opvækst var i Kina, så har Yan klaret at lære dansk. Imponerende! Yan bor i Frederiks med sin mand. Yan vil gerne have sig en butiksuddannelse, og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe hende med. Håber at alle vil være med til at tage rigtigt godt imod Yan.

Lørdag den 13, januar kom Kristian Pontoppidan i butikken sammen med sin mor og lillesøster. Han vil gerne være frivillig, og det blev aftalt, at han kunne blive resten af lørdagen, og nu har vi fundet ud af at han er gammel nok til at klare nogle opgaver, så nu er det aftalt at han kommer et par eftermiddage om ugen og i weekenderne. Han er meget ivrig og vil meget gerne. Han kaldes vist “Kris”. Kris er 13 år og skoleelev. Håber alle vil tage godt imod Kris. Han skal nok en dag blive en rigtig dygtig købmand, men den iver, energi og interesse han lægger for dagen.

Charlotte Søndergaard i praktik. Midt i uge tre fik jeg en forespørgsel, om vi kunne få plads til Charlotte i praktik, og efter et møde, blev det bestemt, at Charlotte kunne starte med det samme. Hun starter på 20 timer om ugen, men det et planen, at hun skal gå op i tid, hvis hun falder til hos os. Jeg kender Charlotte fra Frederiks Skole og en tid hvor hun gik med reklamer i Frederiks, som en sød og venlig pige, så det var ikke svært, at sige ja til at hun måtte komme i praktik. I første omgang i tre måneder.

Først i januar har vi måttet sige farvel til Mikkel. Mikkel har fået rigtigt mange chancer, men formåede ikke at leve op til tilliden, og til sidst blev det for meget. Jeg vil ønske Mikkel held og lykke fremover. Jeg håber Mikkel har lært noget hos os, som han kan bruge et nyt praktiksted.

Det er noget af en proces at skifte personale. De der forlader os går med en ballast af viden og rutiner, som nye skal sættes ind i. Det er en del at det at være en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. Det er mig håb, at vore kunder påskønner den måde vi arbejder på, og de hensyn vi tager. Jeg håber gerne om jeres positive og eventuelle negative erfaringer, for på den måde kan vi blive bedre!

Er du tilfreds, så sig det til andre, og er du utilfreds så sig det til Michael eller Knud!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

 
 

Nyhedsmail udsendt 11. januar 2018:

Kære Venner af Skelhøje Købmandsgaard

Tak for støtte og opbakning i 2017!

I Købmandsgaarden oplevede vi et år med flere kunder og med større omsætning. Vi havde en fantastisk julehandel. Dejligt!

Vi havde også skuffelser. Penge der forsvandt, og et par uforudsete uheld med dør og køler. En god ven af Købmandsgaarden hjalp os igennem med et lån. Lige da vi havde betalt lånet tilbage kom endnu et uheld. Et næsten usynligt hul i et rør på den kompressor, der driver fryseren gjorde at væsken sivede ud, og da der ikke var mere kunne den ikke fryse. Det blev opdaget af den daglige kontrol, og der blev kaldt hjælp, men reparationen var dyr – helt nøjagtigt 25,215,09 kr., så nu er vi igen slået noget tilbage. Det ville være særdeles kærkomment, om vore medlemmer igen ville sætte lidt ekstra ind på deres købmandskort, så vi er fri for at optage lån – vi vil meget hellere låne af vore medlemmer!

På forhånd tak for et ekstra beløb sat ind på Købmandskortet nu!

Forbedringer

Det er ikke ulykker det hele – tvært imod!

På lageret har Ole Buhl og Anne Mette Poulsen været i gang en tid. Efter de store frysere blev fjernet, stod det klart, at vi var noget til at få indvendig beklædning, en opgave om Ole Buhl straks var med på, så han fik bestilt de nødvendige materialer, og nu er han gået i gang med at sætte det op – og flot ser det ud!

Vores “Lagerchef” Anne Mette Poulsen har også været i gang, og der er fundet reoler, som skal sættes op, og der er udtænkt en indretning, der gør lageret tilgængeligt og let at holde rent. Vi skylder de to en stor TAK!

Varelotteriet

En repræsentant fra Varelotteriet har været i butikken for at fortælle personalet om hvordan lotteriet virker. Det er det lotteri i Danmark, hvor der er størst chance for at vinde, derfor vil vi på fredag gøre en indsats for at sælge lodder sammen med Karolinepigerne. Man kan købe et enkelt lod for kun 37 kr.

Køber man et helt lod inden tirsdag den 23. januar  kan man deltage i anden til og med sjette trækning med Xtra chancen for kun 248 kr. Med Xtra chancen er hovedgevinsten på 2 mio. kroner!

Generalforsamling

Vi satser på at kunne gennemføre en ordinær generalforsamling lørdag den 3. marts klokken 15.00 i Kulturhuset.

Vi har endnu ikke regnskabet på plads. Vores dygtige regnskabspige Helle Andreasen har været i lykkelige omstændigheder, og først i januar fødte hun en velskabt dreng. Tillykke til Helle og hendes familie. Det betyder så desværre, at vi må vente lidt ekstra på et regnskab.

Helle Andreasen meddelte for en tid siden, at hun ønskede at stoppe, for at få mere tid til familien. Tusind tak for din indsats til nu Helle!

Der er for kort tid siden indgået aftale med en af mine tidligere elever fra Frederiks Skole, Christian Bräuner om at overtage regnskabet fra Helle. Christian vil være kendt af mange som en habil fodboldspiller på AIFs førstehold, men han er altså også en særdeles habil regnskabsmand. Christian er uddannet registreret revisor og han er blevet partner i firmaet Center Revision i Kjellerup. Vi glæder os til samarbejdet.www.center-revision-kjellerup-as.dk

Tilbud

Hold øje med gode tilbud. Hver fjortende dag kommer en ny tilbudsavis. Den kan hentes i butikken, men man kan også se den på vores hjemmeside. Her.

Du kan også følge os på Facebook, hvor der lægges gode tilbud op: https://www.facebook.com/skelhoje/?ref=bookmarks

Hvis du ønsker at få en SMS med gode tilbud, kan du tilmelde dig i butikken.

Vil du med til gin-smagning?

Gin er blevet voldsomt populært, men gin er mange ting, derfor arbejder jeg med, i samarbejde med Mac Y, at lave en gin-smagning en fredag i februar. Er du interesseret i at deltage, så kontakt mig. Gerne på kgl@fibermail.dk!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

Nyhedsmail udsendt 29. december 2017:

Du, og dine nærmeste, ønskes et godt nytår!

Tak for interessen, engagementet og opbakningen til Skelhøje Købmandsgaard. Vi håber det fortsætter i 2018! Vil du have en lokalt butik i morgen, så husk at handel i den i dag!

ÅBNINGSTIDER  I NYTÅRET

27. til 30. december 08,00 til 18.00
31, december 
08,00 – 14,00
1. januar 2018 09.00 – 14.00
fra og med 2. januar til 1. maj 08.00 – 18.00 alle dage.

 

SMAG PÅ NYTÅRET

Det er lykkedes os at få to kapaciteter til at komme og fortælle om Mac Ys produkter lørdag den 30. december fra 10.00 til 13.00. er det Kjeld Bitsch, der kommer, og på årets sidste dag er det Søren Nørgaard, der fra 12.30 til 14.00 vil give smagsprøver på Asti.

Kjeld Bitsch er sælger hos Mac Y, og fra mange rejser rundt om i verden, hvor han har besøgt destillerier, og fra hans daglige arbejde som sælger, har han et enormt kendskab til alle Mac Ys produkter, og han har lovet at dele ud af sin viden til vore kunder årets næstsidste dag, derfor vil det være en rigtig god ide, at besøge Købmandsgaarden den dag, hvor du kan få råd og vejledning til en drik til nytåret, en gave eller blot noget selvforkælelse.

Kjeld vil med garanti have nogle gode tilbud – og extra gode tilbud til vore medlemmer!

JULEKURVE

Grundtvig skrev i sangen Langt højere bjerge blandt andet: ”Da har i rigdom vi drevet det vidt / når få har for meget og færre for lidt”. Jeg skal ikke her politisere, men blot konstatere, at vi oplever at nogen har for lidt, og det har Eva og Helle besluttet sig for at gøre noget ved. Op til jul blev der sat en kurv i butikken, hvor man kunne lægge en gave til folk der trængte. Man kunne også lægge et beløb ved kassen. Da det hele blev gjort op, blev der givet 12 julekurve til folk i Skelhøjeområdet, der på den måde kunne få forsødet deres jul!

Jeg vil gerne takke de mange der har bidraget på den ene eller anden måde, og en særlig tak til Helle og Eva, der har stået for det hele. Initiativer, som Købmandsgaarden særdeles gerne støtter.

Julehygge!

Fredag den 22. december var der inviteret til julehygge i Købmandsgaarden med gløgg, æbleskiver og fadøl, og rigtigt mange tog imod invitationen, og fik et par hyggelige timer sammen trods juletravlhed. Tak til Michael, Sven Aage og Vita for den ekstra indsats.

Hvis der er lidt juleøl tilbage i fustagen, så sælges det så længe lager haves.

Jeg håber at mange af de unge mennesker fra Skelhøje, der kommer hjem i julen, vil finde tid til at stikke haverne sammen i cafeen til en hyggesnak!

God omsætning

Vi praler ikke med vor omsætning, men Michael mener at det er på sin plads at fortælle, at omsætningen op til jul har været fem procent højere i år end i 2016, og at vi også har haft flere kunder i butikken, så det går stadig i den rigtige retning. Tak for det!

Nyt ansigt

I januar vil man kunne finde et nyt ansigt i butikken. Det er Mette Pedersen, der er elev i Havredal. Mette vil gerne prøve at være i en butik, for at finde ud af om det er noget for hende. En anden af Mettes interesser er heste, og derfor er hun også på den linje i Havredal.

Jeg håber alle vil tage godt imod Mette. Mette har fået Ismail som mentor.

PostNord stopper

Efter et par år som posthus for PostNord har PostNord besluttet at ophæve samarbejdet, så i det nye år kan man ikke længere hente pakker fra PostNord i Skelhøje Købmandsgaard, men du kan fortsat hente frimærker i butikken.

Jeg vil sige tak til Post Nord for samarbejdet, og opfordre vore kunder til i stedet at bruge GLS, som vi har et rigtigt godt samarbejde med! På den måde kan du fortsat få dine pakker udleveret lokalt!

Tak til pressen

Vi har i det forløbne år haft pressens bevågenhed på en god måde. Tak for det!

Vi har været omtalt i Ugeavisen, i Viborg Stifts Folkeblad, Midtjyllands Avis og TV Midtvest har på det sidste haft flere indlæg om betydningen af lokale butikker og endelig er vi  blevet omtalt i flere fagblade. Jeg har samlet det meste på vores hjemmeside: https://skelhoje.com/om/omtale/

Jeg håber vi kan fortsætte det gode samarbejde i det kommende år.

 

Cykelhandleren flytter!

Uheldige omstændigheder gør at vores cykelhandler Finn Jacobsen har valgt at lukke butikken i Skelhøje. Finn har et hus i Bælum, som lejeren pludselig er fraflyttet, og det har ikke været  muligt at finde en anden lejer, og efter svære overvejelser har Finn og Birthe valgt at flytte tilbage.

Vi har været glade for at have en cykelhandler i baggården, og Finn har hjulpet mange cyklende turister, og selv om omsætningen i begyndelsen ikke var helt så stor, som Finn havde håbet på, så var det efterhånden ved at blive “en rigtig god forretning”, som Finn selv udtrykker det. Derfor er det ærgerligt, at tingen har flasket sig, så Finn lukker sin butik. Er der en der går med en drøm om at blive cykelhandler i Skelhøje, så er muligheden der nu. Du kan kontakte Finn på telefon: 22 78 73 55.

Udsalg

Finn Jacobsen har besluttet at holde et stort udsalg lørdag den 6. januar med 50% rabat på brugte cykler og reservedele. Finn lukker midt i januar!

Vil du med til gin-smagning?

Gin er blevet voldsomt populært, men gin er mange ting, derfor arbejder jeg med, i samarbejde med Mac Y, at lave en gin-smagning en fredag i februar. Er du interesseret i at deltage, så kontakt mig. Gerne på kgl@fibermail.dk!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og  Knud Gaarn-Larsen.

Nyhedsmail i december:

ÅBNINGSTIDER  I JULEN

22. december 08,00 – 21,00

24. december 08,00 – 14,00

25. december 08,00 – 14,00
26, december 
08,00 – 14,00
27. til 30. december 08,00
 til 18.00
31, december 
08,00 – 14,00
1. januar 2018 09.00 – 14.00
fra og med 2. januar til 1. maj 08.00 – 18.00 alle dage.

 

Det er tid at få et juletræ, og vi har et stort udvalg fra Hjørnegården, så man kan vælge det helt rigtige til familiens juletræ. Vi sælger juletræer for kun 60 kr eller 100 kr, alt efter størrelse.

Kom og vælg dit juletræ!

 

Cykelhandleren flytter!

Uheldige omstændigheder gør at vores cykelhandler Finn Jacobsen har valgt at lukke butikken i Skelhøje. Finn har et hus i Bælum, som lejeren pludselig er fraflyttet, og det har ikke været  muligt at finde en anden lejer, og efter svære overvejelser har Finn og Birthe valgt at flytte tilbage.

Vi har været glade for at have en cykelhandler i baggården, og Finn har hjulpet mange cyklende turister, og selv om omsætningen i begyndelsen ikke var helt så stor, som Finn havde håbet på, så var det efterhånden ved at blive “en rigtig god forretning”, som Finn selv udtrykker det. Derfor er det ærgerligt, at tingen har flasket sig, så Finn lukker sin butik. Er der en der går med en drøm om at blive cykelhandler i Skelhøje, så er muligheden der nu. Du kan kontakte Finn på telefon: 22 78 73 55.

Udsalg

Finn Jacobsen har besluttet at holde et stort udsalg lørdag den 6. januar med 50% rabat på brugte cykler og reservedele. Finn lukker midt i januar!

Velkommen til nye medlemmer!

Vi får stadig nye medlemmer i Skelhøje Købmandsgaard. Første søndag i december var det to der kom og bad om at blive medlem.

Tillid

Det er utroligt dejligt at mærke opbakningen. En borger i Skelhøje kontaktede mig for kort tid siden, og sagde, at havde vi brug for et lån, så ville vedkommende gerne låne os op til 50.000 kroner. Nu står vi ikke i en situation hvor det er nødvendigt, så jeg sagde pænt nej tak, men blev alligevel meget glad for den tillid der på den måde blev vist!

Brænde

Kulden er begyndt at bide fra sig, og det betyder, at der bliver fyret op i brændeovnen hver dag. Det går ud over bundet i skuret, så er der folk, der kan hjælpe os med brænde – så ville det lune!

Gaver

Julen er den tid hvor man gerne vil glæde andre med en gave. I butikken er der en kasse, hvor man kan lægge en gave til folk der ikke har meget at holde jul for. Gaverne vil blive givet lige inden jul, og de to der står for det, er meget opmærksomme på at gaverne kommer i de rigtige mennesker i lokalområdet til gode.

Der er også mange andre måder at give en påskønnelse til en man holder af, eller en man gerne vil sige tak til.

Vi har fået fremstillet et GAVEKORT. Det kan købes i butikken, og gives til en, som man gerne vil glæde. Modtageren kan købe varer i butikken for gavekortet. Man bestemmer selv hvor stort et beløb man vil give.

Det er også meget populært at give en KØBMANDSKURV. Man kan få en købmandskurv fra 200 kr.

Er man mere til parfume, så har vi også gode tilbud.

Mangler du inspiration, så kom i butikken og få hjælp til det rigtige valg!

Tilbud på Mac Y produkter

Her op til jul har Michael har lave en god handel i Mac Y, og det går videre til vore kunder.

A. H. Riise Caramel Cerame likør

Han har købt et parti A.H. Riise Caramel Cream likør. Normalprisen er 164,95 kroner, men i december kan vi sælge dem til kun 125 kroner.

Mac Y A/S skriver om likøren:

Basis for denne Liqueur er A.H. Riise X.O. Reserve Rom, som er blandet med frisk fløde og karamel afrundet med ægte hav salt.

Dette giver en Liqueur med en blød smag af Rom og en fyldig smag af karamel afsluttet med en pikant let frisk saltagtig eftersmag.

Kun 125 kr i december!

En gin til risalamanden

Ja, du læste rigtigt. Denne gin vil egne sig fortræffeligt til risalamanden! Hayman’s Sloe Gin kommer af en gammel familieejet opskrift, som tidligere kun var tilgængelig for privat brug.

Udvalgte slåenbær fra England ligger i Hayman’s Gin i flere måneder, inden den bliver blandet med sukker for at skabe en rig rubinrød likør med bittersød frugtsmag.

Slåen Gin var en populær drik, sammen med andre frugtede gin, fra det 19. århundrede og fremefter.

Denne gin er kun på 27%, og nærmer sig på den måde en likør. Prøv den i butikken!

Normal pris: 179,95 kr. Pris frem til nytår 140 kr.

Kun 140 kr i december måned!

En gin for den gode smag

Warner Edwards Crabarbergin har vundet mange priser.
Den er fremstillet i en 200 år gammel destilleri i landsbyen Harrington, Northamptonshire, hvor flere enestående smagfulde, aromatiske og bløde gin er blevet fremstillet.

Farven stammer fra en stamme rabarber der oprindeligt blev dyrket i Buckingham Palaces køkkenhave, mens Dronning Victoria regerede.

Normalprisen på denne udsøgte gin er: 366,00 kr. Men i december sælges den for kun 299 kroner

Kun 299 kr. i december måned!

Det er måske lidt tidligt, at ønske en glædelig jul, men i butikken vil vi gøre vort til at vi får en glædelig jul.

Allerede nu har Karolinepigerne et spændende program klar til på fredag, og vi arbejder på at få Inger Merstrand på besøg, så hun kan fortælle lidt om tilblivelsen af den lokalhistoriske kalender for 2018 fra tidligere Karup Kommune!

De bedste hilsener

Michael Købmand  og Knud Gaarn-Larsen.