Nyhedsbrev


Skelhøje januar 2020
Kære Ven af Skelhøje Købmandsgaard
Lørdag den 1. februar er du velkommen til: 
Generalforsamling 2020 kl. 15.00 i Kulturhuset.
Det er gratis at deltage – og der er børnepasning, så husk at tilmelde dig, så vi ved hvor meget mad der skal laves, og hvor mange børn der skal passes!
Tilmelding sker ved at blive skrevet op på en seddel, der ligger ved kassen i butikken!
Dagsorden:
1.   Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning.
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag. Der er kommet forslag om at nyfødte i Skelhøje får et gratis medlemskort, og et forslag om at ansatte i Købmandsgaarden ikke kan vælges i bestyrelsen.
6.  Valg
6.a Valg af formand for 1 år. (Knud ønsker ikke genvalg)
6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer. På valg er:
Kjeld Bitsch, Johan Jensen (Johan ønsker ikke genvalg) og Eva Kornum.
Øvrige i bestyrelsen er Jimmy Nielsen, Lars Jensen og Jette Schmidt.
6.c. Valg af to suppleanter for et år. 2018 blev 1. Suppleant Heidi Jensen og 2. Suppleant Camilla Duus Hansen.
7.   Valg af revisor. (Nuværende Søren Nørgaard og Ingrid Buhl)
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2020 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr. Medlemskortet er personligt!
9.  Eventuelt.
På bestyrelsen vegne
Knud Gaarn-Larsen

For at have stemmeret ved generalforsamlingen skal man have gyldigt Købmandskort. Købmandskortet er personligt!
Købmandsgaardens fremtid!
Ved generalforsamlingen er det Købmandsgaardens fremtid der er på spil, og derfor er det vigtigt at ikke alene medlemmerne dukker op, men også Købmandsgaardens kunder.
Et gammelt ord siger, “Det er dyrt at være fattig!”
Vi har i de omkring seks år, jeg har været med været fattige. Der er lagt utroligt mange frivillige timer i Købmandsgaarden, og skulle der kaffe og kage til et møde, så har deltagerne selv betalt. Det er ingen beklagelse – blot en konstatering. Da vi startede var vi ikke medlem af nogen kæde, men fik varerne direkte fra Dagrofa. Det tog Dagrofa sig betalt for. Så blev vi medlem af LetKøb, og det var godt, for vi fik varerne lidt billigere, og vi fik en tilbudsavis, der blev omdelt hver 14. dag.
Nu har vi en gylden mulighed for at tage et skridt op af rangstigen og komme med i Min Købmand. Vi har fået salgschef i Min Købmand, Kristian Lee Hede til at komme og fortælle om de muligheder og udfordringer det giver at komme med i Min Købmand.
Hvorfor nu?
Vi står overfor at skulle foretage investeringer i nye frysere og kølere. Dem vi har kører på freon, og de SKAL skiftes ret snart. Det betyder, at der skal investeres i nyt inventar, og når vi nu skal til det, så er det bestyrelsens indstilling at vi lige så godt kan tage næste skridt med og komme med i Min Købmand.
Hvad betyder det?
Bortset fra at det vil give butikken et løft på udseendet, så betyder det, at vi gennem Min Købmand kan købe varerne hos Dagrofa lidt billigere, en besparelse, som vi har i sinde at lade gå videre til kunderne! I Min Købmand er der en tilbudsavis hver uge. Priserne i Min Købmand er generelt lavere end i LetKøb, og det betyder, at vi kommer på niveau med supermarkeder.
Flere varer 
Kæden Min Købmand stiller krav om at der skal være flere “varenumre” på hylderne, som de siger. Det betyder på godt dansk, at der vil kommet et større udbud og flere varer at vælge mellem. I bestyrelsen kan vi faktisk kun se fordele – ulempen eller problemet er, at det kommer til at koste os noget at få “shinet butikken op”. Men som sagt, så er det en udgift, som vi skulle regne med under alle omstændigheder, når frysere og kølere skulle udskiftes.
Spændende debat
Jeg synes det er en utroligt spændende debat, som kan være med til at sikre fremtiden for Skelhøje og Skelhøje Købmandsgaard, derfor er det vigtigt at så mange som muligt deltager, og giver deres besyv med!
 

Købmanden har ordet!
 Kære Kunde! 
Den 1. februar kl. 15 indkaldes til generalforsamling i foreningen Skelhøje Købmandsgaard. I forbindelse med generalforsamlingen er der informationsmøde/debat om hvordan vi sikrer at der fortsat er en levedygtig købmandsbutik i Skelhøje. Det er derfor vigtigt at ALLE, der har interesse i at der er en købmand i Skelhøje kommer, og altså ikke kun medlemmer. Det kræver personligt medlemskab for at deltage i en eventuel afstemning, men man er velkommen til at lufte sine synspunkter. Der kommer en konsulent fra Dagrofa, Kristian Lee Hede, og han vil fortælle om hvilke udfordringer og muligheder vi står overfor. 
Hvad vil vi? hvad kan vi? hvad skal vi? 
De spørgsmål kan kun besvares af brugerne af Skelhøje Købmandsgaard, og for at give bestyrelsen det bedste beslutningsgrundlag er det vigtigt at så mange som muligt møder op, bliver orienteret, og giver deres mening til kende.  Det gælder Skelhøje Købmandsgaards fremtid! 
Med venlig hilsen 
Peder Engedal 
Købmand Skelhøje Købmandsgaard
PS: Her under har februar måneds supertilbud!


Danmarksindsamling!
Disse tre piger har knoklet med rydde op i Købmandsgaarden – de har fyldt to hele trailer med ting, der havde hobet sig op i kælderen.
Så giv dem et bidrag til Danmarks indsamling.
Bøtten står stadig i butikken!
Baggården har også fået en tur. Nu venter vi på at få lys sat op, så man orientere sig om aftenen. Så bliver det lettere at komme til og fra arrangementer på første sal om aftenen!


Månedens drik!
I februar måned vil vi tilbyde et sæt bestående af en Heymans Old Tom gin i en fin æske med fire Indian Tonic.
Under anden verdenskrig lavde man Gin i England, men man måtte spare på sukkeret. Efter krigen gik man tilbage til den gamle opskrift, en opskrift der giver en lidt sødere smag – derfor fik den navnet “Old Tom”.
Du kan læse mere her! 
I skrivende stund, har jeg desværre ikke en pris, men den kommer naturligvis i butikken til februar.
Dette sæt er også en oplagt gaveide.
Jeg har testet Heymans Old Tom med en tonic fra Hancock. Det smager bare godt. Peder har lavet en skarp pris. Når du køber en flaske gin kan du få 10 Hancock Tonic Vand med for kun 30 kr. + pant.
Serveringsforslag:
50 ml Old Tom gin
tilsæt isterninger
fyld op med Indian Tonic. 
Tilsæt lidt citronskal. 
UMHH!

En Bent!
Bent Poulsen har selvfølgelig ikke ligget på den lade side i den forløbne uge. Foruden tilsynet med personalet i Købmandsgaarden – “de kan jo ikke være uden voksenopsyn!”, som Bent formulerer det, så har Bent haft to møder sidste uge. Det ene var i Kalkkaminoens venner, og det var et særdeles positivt møde, hvor det kom frem at “Spor i Landskabet” Er klar til at støtte projektet med en sløjfe på Hærvejen til kalkgruberne i Mønsted og Daugbjerg. Bent håber at andre, blandt andet Viborg Kommune også vil støtte, så projektet kan etableres i år.
Bent har også haft møde med Liselotte Nis-Hansen og Søren Jensen, der er ansat i VisitAarhus, der er de nye samarbejdsparter, efter at VisitViborg er blevet nedlagt.

Personale nyt
I sidste nyhedsbrev kunne vi byde Monique tilbage efter endt barselsorlov. Nu har Monique så lige meddelt, at hun er blevet syg, så vi må undvære Monique en tid. Det betyder at der er kommet huller i vagtplanen. Har du et par timer til overs, så hører Peder gerne fra dig. Jeg er sikker på at han kan finde en opgave, der netop passer til dig!

Ovenstående annonce har været i Ugeavisen, og tilmeldinger er begyndt at strømme ind. Der er endnu pladser, så er du interesseret i lystfiskeri, så kom og få en hyggelig aften. Arrangementet er gratis, men tilmelding til Henrik Holmskov på mail: 5hh@viborg.dk er nødvendig!
De bedste hilsener fra 
 
Peder Engedal                    Knud Gaarn-Larsen
                            Købmand                              fmd. SKG