Nyhedsbrev 2020

Nyhedsmail 31. oktober 2020:

Købmandskortet fungerer igen!
klokken 14,34 i dag skrev Peder:
Breaking news
Jeg har lige lagt røret på, nu er det muligt at handle med sit medlemskort! Og lave indbetalinger!
Spændingen stiger!
Lige meget om vi når de sidste småting, så åbner Skelhøje Købmandsgaard som min Købmand lørdag den 7. november klokken 12.00.
Der har været mange benspænd under vejs. Corona var et af dem. Vi må kun lukke 40 kunder ind ad gangen. Derfor udstyres indkøbskurve og – vogne med et tal fra 1 til 40, og hver kunde skal have en kurv eller vogn, og først når kunden er ude igen, og kurv eller vogn sprittet af, kan den næste komme ind.
Pølsevogn og fadøl
På pladsen foran butikken kommer der en pølsevogn og fadøl, så kunderne kan få mad og drikke til rimelige priser, og ude gælder andre regler – men vi skal fortsat vise hensyn!
Lukket fredag og lørdag formiddag
Handel stort torsdag!
Der er vildt mange ting der bare skal være på plads, derfor er butikken lukket fra torsdag aften til lørdag middag!
Derfor vil vi opfordre til at du handler stort torsdag, så du kan klare dig til lørdag!
Skal du hente en pakke mens vi har lukket fredag/lørdag kan du henvende dig ved bagdøren i gården!
Brug købmandskortet!
Det har været dyrt at lægge om fra LetKøb til Min Købmand. Før havde vi en måneds kredit. Nu skal vi betale kontant!
Der er kommet flere nye varer i butikken!
Nu har vi ingen kredit, så vi skal betale kontant.
Ombygningen har været lidt dyrere end beregnet!
Vi står ikke i nogen katastrofal situation, MEN det vil hjælpe os gevaldigt, hvis du ville sætte et ekstra stort beløb ind på dit Købmandskort. Husk vi giver rabat på 1% det er mere end du kan få i mange banker!
Vil du give en gave?
En af vore trofaste kunder opfordrer i anledning af sin runde fødselsdag, at betænke Skelhøje Købmandsgaard med et beløb. Tusind tak!
Er der nogen, der i anledning af at vi får en “ny butik” ønsker at give en gave, så kan man bruge konto 5955 402 20 83 og skriv “Gave” og dit navn!
Vi siger på forhånd tak for enhver hjælp!
Ønsker man at betænke de frivillige, der har knoklet i butikken, så brug samme konto 5955 402 20 83 og skriv “Frivillig” og dit navn!
Vi glæder os helt vildt til at byde dig velkommen i den nye butik. 
Sig mig engang: Hvis købmand er det? … …….!!!

Nyhedsmail 26. september:

Kære Ven af Skelhøje Købmandsgaard

En kort – men vigtig – opdatering!

Fra i dag, mandag den 26. oktober efter lukketid, går konventering af nyt kasse system igang. Derfor kan medlemmerne ikke bruge deres købmandskort, før systemet er på plads igen.

– Vi skal desværre ikke sige helt nøjagtigt hvornår systemet fungerer igen. Man kan fint handle, man kan blot ikke bruge købmandskort et par dage fortæller Peder Engedal, der beklager det besvær det giver, før han fortsætter: Jeg ville ønske at jeg kunne sætte et tidspunkt på, men jeg kan ikke love noget. Jeg kan blot love, at jeg vil presse på så meget jeg kan, for at få det bragt i orden snarest, slutter Peder Engedal.

Mundbind
Fra torsdag skal alle der besøger butikker i Danmark bære mundbind! Der skal også ALTID sprittes hænder!

Pakkeudlevering

I forhold til gældende retningslinjer må vi ikke berører kundernes telefoner, så folk, der skal hente en pakke bedes oplyse selskab (GLS; DAO; Bring eller PostNord) og pakke nummer til os, så klarer vi resten!

Betaling
Ved kassen bedes kunderne holde sig bag pelxipladen. Det er selvfølgelig af hensyn til både kunder og ansatte!

Hjertesuk!
– Vi har knoklet hele weekenden, og nu er vi trætte! Men, og det er det gode: Nu står reolerne i butikken som de skal, og vi kan begynde at bygge op og få fyldt varer i butikken igen! Så mangler vi “bare” frost & kølemøbler, som vi håber at få inden så længe, slutter Købmanden.

Tak fordi du handler lokalt! På gensyn i Skelhøje Købmandsgaard!

September: EXTRA nyhedsbrev:


Kære Ven af Skelhøje Købmandsgaard
UNDSKYLD VI FORTSAT  RODER! MEN om mindre end tre uger slår vi dørene op som “Min Købmand”
De næste uger skal der ske meget! Vi begynder allerede nu at tage de gamle fryse/kølemøbler ud af drift, for at gøre plads til de nye møbler. I en overgangsperiode får vi stillet nogle låne møbler til rådighed. Det bliver noget rod – men det er I/vi efterhånden vant til. Tak for jeres tålmodighed og fordi alligevel er gode til at handle lokalt! Og fordi I er spændte på at følge udviklingen i butikken, som vi allerede nu trods rod og bøvl synes tegner til at blive rigtig flot. Hvis I er enige, så tag et billede i butikken og læg det på Facebook! Hold øje med os på Facebook. Når noget skal flyttest, er det nemmest, at give nogle gode rabatter, så kunderne flytter varerne hjem. Det er en fordel for butik og for kunder!

NYT IT!
Vi er godt i gang med overgangen til det nye it-system. Derfor vil vi ind imellem opleve kaos ved kassen. For eksempel smutter vores forbindelse periodisk fra kasserne til vores kontor, så er det ikke muligt at betale med Købmandskort i det tidsrum.
Hævekort eller kontanterI denne periode vil vi opfordre vores kunder til at medbringe enten kontanter eller hævekort. Det vil være en stor hjælp!VI BEKLAGER ALT BESVÆRET!

KØBMANDSKORT!
Fra begyndelsen af november, når det nye system er helt oppe at køre, bliver det nødvendigt at medbringe sit købmandskort fysisk i butikken. Det skyldes, at medlemmernes rabat fremover bliver tilskrevet medlemmernes konto en gang om måneden!
Ekstra Købmandskort
har du et ønske om et ekstra købmandskort til husstanden eller er det du havde blevet væk, kan du bestille et nyt på email: 0503961@minkobmand.dk.
Bemærk også at Skelhøje Købmandsgaard har fået en ny mailadresse: 0503961@minkobmand.dk.Det er vigtigt, at du i emnefeltet skriver KØBMANDSKORT og ikke andet. Så skriver du selvfølgelig dit medlemsnummer i tekstfeltet. Du kan se nummeret bag på dit kort, hvis du ser bort fra det sidste tal, så er det de tre tal der kommer før som er dit medlemsnummer. (Et eksempel “000275”. Det står for nummer 27) Der kan bestille op til to kort.
PAKKESHOP
Fremover henvender du dig ved døren ved mælkekøleren ud mod lageret når der skal afhentes og indleveres pakker. Her kommer der en klokke, som man kan at ringe på når man skal have hjælp til at hente eller sende pakker. Vi håndterer fortsat pakker fra GLS, PostNord, Bring og DAO

NYE VARER/JULEVARE
Allerede nu begynder vi at få nye vare på hyldene! Samtidig er julevarerne begyndt at lande og vi er begyndt at købe ind til nogle helt fantastiske åbningstilbud. Så det er dejligt at I er begyndt at fylde Købmandskortet godt op, bliv endelig ved med det! Der skal være åbningstilbud nok til ALLE!De bedste hilsener fra Peder Engedal     Kjeld Bitsch     Knud Gaarn-Larsen           Købmand             fmd. SKG        Nyhedsbrevet

Juni 2020:


21. juni er det seks år siden at en stor forsamling stof foran Skelhøje Købmandsgaard med hver sin saks, klar til at klippe det røde silkebånd over, og dermed åbne Skelhøje Købmandsgaard som en Socialøkonomisk butik ejet af i første omgang omkring 200 medlemmer. Siden er tallet steget, så vi i dag er ejet var omkring 400 medlemmer. Der er rigtig god grund til at ønske Skelhøje Købmandsgaard, medlemmerne og Skelhøje tillykke med fødselsdagen! Det er utroligt hvad et lille landsbysamfund forstår at yde, når man bare står sammen!
Tusind tak! Det er ikke en persons værk! Det er lykkedes ved et stærkt fællesskab, og der er mange der fortjener en tak. Der var en håndfuld initivtagere, der over mange mandage satte sig sammen i lokalerne hos Mac Y, og fødte en masse tanker og ideer. Så var der købmanden, Mogens Duch, fleksjobbere og vildt mange frivillige der trådte til. Mogens Rytter Sørensen fra Dagrofa har fulgt os alle årene, og har ind imellem været hård i sin kritik, men det var berettiget – og det hjalp os videre! Der var ejendomsselskabet med 25 anpartshavere, der købte bygningen. Trevita, der sørgede for at kulturelle arrangementer ikke blev glemt. Karolinepigerne skal også have en tak! Grundstammen er alle de mange mennesker, som valgte at lægge deres handel i Købmandsgaarden. Uden dem var det ganske enkelt ikke lykkedes!

Fødselsdagen nær glemt
Hvis man i sin tid troede, at det bare var et spørgsmål om at få det hele sat i gang, så skulle det nok køre af sig selv, så tog man godt og grundigt fejl!
Nogle spåede os tre måneder, andre et halvt år. Nu kan vi så fejre seks års fødselsdag, og vi har stadig gang i en masse ting, så vi næsten ikke har tid til at fejre fødselsdag! Midt i overvejelser om at kravle et trin op, har Peter taget sig tid til at finde en lang række fødselsdagstilbud. Du kan se dem her på siden og i Ugeavisen Karup! Vi har tidligere fejret fødselsdagen med pølser og øl. Sådan bliver det desværre ikke i år – det har covid-19 sat en stopper for. Så har vi noget godt til gode til næste år!
Udvikling!
Den gang havde vi budcykel og langt mellem varerne. I dag har vi varebil, og masser af varer!
Undskyld vi roder! Det skal være skidt, før det bliver godt! Allerede på mandag – dagen efter seks års fødselsdagen – så vil der rykke håndværkere ind, der skal påbegynde en nødvendig ombygning, der formentlig vil stå på de næste mange uger.- Vi starter i grøntrummet med at fjerne den køler der har været der i mange år. Den skal tømmes for freon, og fjernes. Så skal en mur rives ned, så der kan blive indrettet cafe, og når det er færdigt, så går det slag i slag gennem resten af butikken, fortællere Kjeld Flammild, der er med i byggeudvalget, og han fortæller, at man har fået fat i nogen frivillige, men at der er plads til mange flere, pt. mangles en der kan murer, da der er en mindre mureopgave der skal løses, så kan man give en hånd med, så kontakt Kjeld Flammild på telefon 91 33 56 81, så kan I sammen finde en passende opgave!TidsplanByggeudvalget har selvfølgelig lavet en tidsplan.- Vi vil helst ikke offentliggøre den, for der er en del ting, som vi ikke har helt styr på, fortæller Kjeld Flammild, og henviser til at der for tiden er leveringstid på mange af de nye køleelementer, der skal afløse de gamle freonkølere, men han tilføjer, at man vil forsøge at gøre det så hurtigt, som det er forsvarligt, og han beder kunderne have tålmodighed i
ombygningsfasen.

Stor opbakning– Der er fortsat stor opbakning til Skelhøje Købmandsgaard, siger en glad og optimistisk formand Kjeld Bitsch, der kan fortælle, at han har fået mange henvendelser fra folk, der er villige til at låne Købmandsgaarden penge til ombygningen og opgradering til Min Købmand. Hvor stort beløbet er, har det ikke været muligt at lokke ud af formanden. På den ene side er han rimeligt tilfreds, og sikker på at man kan gå videre med projektet, men på den anden side kunne han godt bruge lidt flere penge!

De bedste hilsener fra  Peder Engedal     Kjeld Bitsch     Knud Gaarn-Larsen           Købmand             fmd. SKG        NyhedsbrevetPå HPUs hjemmeside på www.havredal.dk kan du læse mere om de uddannelser man tilbyder.

Maj 2020:

Kære venner af Skelhøje Købmandsgaard
I denne nyhedsmail vil jeg fortælle om den uddannelse der finder sted i Skelhøje Købmandsgaard, hvor vi har elever fra både Havredal Praktiske Uddannelser og Mercantec i Viborg.Da Skelhøje Købmandsgaard genopstod i 2014 var man enige om at man ville drive butikken, så der var plads til folk med særlige behov. Det har vi holdt ved, og det er endda blevet udbygget, så vi i dag ikke blot beskæftiger folk i fleksjob og elever i skolepraktik fra Handelsskolen, men vi er blevet en del af Havredal Praktiske Uddannelse. Vi uddanner elever der ønsker en uddannelse indenfor handel i det man kalder STU (Særligt Tilrettelagt Undervisning). Det har været en utroligt spændende. Den modstand, man ikke dør af, bliver man stærk af. Vi er på mange måder blevet stærke.For nogle år siden valgte vi at blive registreret som Socialøkonomisk Virksomhed.
Kun virksomheder der er registreret har lov til at bruge ovenstående logo.Det giver ingen økonomiske eller juridiske fordele at registrere sig som socialøkonomisk virksomhed! Man forpligtiger sig til at tage sociale hensyn!
Samarbejde med Havredal
I samarbejde med (HPU) Havredal Praktiske Uddannelser fik vi i 2017 lavet nogle retningslinjer for indholdet i en handelsuddannelsen De retningslinjer blev godkendt af Viborg Kommune, men først den 10. august 2018 fik vi de første to elever. Det er kommunerne der skal godkende og betale uddannelsen, og en kommune forsøger, som så mange andre, at spare hvor man kan, så derfor er det ikke altid lige let. Elev og forældre skal ofte argumentere meget, før det lykkes.Er man interesseret i at begynde på en STU handelsuddannelse i Havredal/Skelhøje, så kontakt Mette Navntoft, der er leder af HPU. Mette kan kontaktes på telefon 61 62 02 25. Eller mail: mna@havredal.dk Her under er det Natasha Notler og faglærer Anja Lynge der hygger sig.
Natasha med fra starten
En af de elever der var med helt fra starten er Natasha Notler fra Viborg. Natasha startede 10. august 2018, og er nu halvvejs i uddannelsen, og hun bliver mere og mere glad for uddannelsen.- Jeg synes ikke det var specielt sjovt fra starten, og jeg må i dag indrømme, at der ikke skulle så meget før jeg havde en sygedag. Sådan er det ikke i dag. Jeg synes det er rigtigt spændende, og selv om jeg er lidt sløj en dag, så møder jeg på arbejde, fortæller Natsha.
Hvorfor?
Kan du forklare hvorfor du nu er glad for at være her?– Det er der nok flere grunde til. Jeg er blevet vænnet af med at bande så meget, siger Natasha med et lidt genert smil, og forklarer, at det har betydet, at hun nu føler sig mere tryg, når hun henvender sig til kunderne, og hun elsker at hjælpe kunderne, hvis de ikke kan finde varerne eller hvis de har spørgsmål til produkterne.- Til at begynde med skulle jeg hjælpes i gang hele tiden, men i dag kan jeg klare mig selv, og jeg ved hvad jeg skal lave, og hvad jeg kan gå i gang med, fortæller Natasha.Spejl– Jeg elsker, når jeg kan få lov til at lave et spejl på hylderne, fortæller Natasha, der bliver bedt om at forklare hvad et “spejl” er. Straks fortæller hun om hvor vigtigt det er at de forskellige varer har den rette plads på hylderne, og det kalder man et spejl.Her under er Natasha i gang med vareopfyldning.
Sammenhold
Natasha nævner en ting som sammenhold mellem kunderne og det øvrige personale som en anden god grund til at hun er faldet godt til, og gerne vil fortsætte med at arbejde i en butik. Hvad siger du til at komme i en stor butik?–  Nej tak, flyver det ud af Natasha. “Nej, det er min drøm, når jeg er færdig her, at jeg kan komme i en fødevarebutik i Viborg. Så er jeg tæt ved min far der bor i Viborg”, fortæller Natascha, og i HPU har man en lang tradition for at over 90 procent af eleverne i Havredal/Skelhøje, har et arbejde, når de er færdige med deres uddannelse, og allerede nu er der folk i Havredal der er i gang med at hjælpe Natasha videre i varig beskæftigelse, for nu har hun fået en basisviden om hvordan det er at være i en butik, en viden som kan hjælpe hende videre. 
Frokoststue på første sal
Når madpakken skal spises, så er der frokoststue i køkkenet på første sal, hvor der er er et godt overblik over hvad der sker nede på gaden.
Rengøring
Nu har du fortalt om alle de spændende ting, som du har lært. Er der ikke noget der er træls?– Jo! Rengøring! svarer Natasha hurtigt, og her har hun det nok ikke så meget anderledes end mange andre, men det bliver langt overhalet af mande andre gode ting, erkender Natasha, og det er helt tydeligt, at der er sket rigtigt mange ting med Natascha i den tid hun har været i HPU og Skelhøje, for er Natasha forvandlet fra en lidt genert og usikker person til en selvstændig og mere selvsikker ung pige, der nu er ved at være klar til at tage favntag med livet som selvhjulpen og forhåbentligt butiksansat, for hun er nu sikker på, at det er det hun gerne vil.
Venner
Det er ikke altid lige let for unge at få gode sociale kontakter, og danne venskaber, men på uddannelsen er man sammen med andre unge der er i samme situation, og hjælper. Når man er sammen med mange andre hjælper man hinanden både på arbejdet og i fritiden.
Praktik en dag
Det er muligt at komme i praktik blot en enkelt dag, hvis man har lyst til at snuse lidt mere til hvad det vil sige at være ansat i en butik.Torsdag den 7. maj var Frederik Sørvad Søgaard fra Snejbjerg ved Herning i praktik, og en af hans første opgaver var at fylde op på hylderne med spiritus.Frederik skal være i HPU en uge, og på de dage får han lov til at snuse til forskellige uddannelser man kan tage i HPU.
Annie ved kassen
For tiden er der tre elever fra Havredal i Købmandsgaarden. Annie Holm Petersen er en af dem,  og selv om hun ikke har været i butikken ret længe, så har godt styr på kassen, og når hun har en ledig stund, så er det hendes opgave at få sat tobakken på plads. Annie har let til smil, og får derfor hurtigt positiv kundekontakt. Det er vigtigt i en butik.
Her er det Bodil Laursen der er ved at forklare Annie hvordan tingene skal stå på hylderne bag kassen.
Elever fra Mercantec
Gennem flere år har vi haft elever fra handelsskolen Mercantec i Viborg. Hvis eleverne havde vanskeligt ved at finde en ordinær praktikplads, så fik de en mulighed for at komme til Skelhøje, og det har virket rigtigt godt. Købmandsbossen Michael Nielsen var en af dem, der efter endt uddannelse blev ansat i Skelhøje Købmandsgaard, hvor han gjorde det godt. En anden bestod uddannelsen med top karakter og fik oven i det et legat på 5000 kr. Langt de fleste har vi haft rigtigt gode erfaringer med, og kun en enkelt har skuffet os ved at misbruge den tillid, der ligger i købmandsgaardens DNA.I perioden med corona, har handelsskolen været lukket og eleverne hjemsendt, men det er sket at en elev er kommet i butikken, “for det var godt nok for træls bare at sidde hjemme” mente eleven. Det fortæller en del om elevernes engegement og at de kan lide at være i Købmandsgaarden.Gennem alle årene er det praktikinstruktør Christian Jørgensen, der har været den gode forbindelse til Mercantec.
De bedste hilsener fra  Peder Engedal     Kjeld Bitsch     Knud Gaarn-Larsen           Købmand             fmd. SKG        Nyhedsbrevet

April 2020:


Skelhøje januar 2020
Kære Ven af Skelhøje Købmandsgaard
Lørdag den 1. februar er du velkommen til: 
Generalforsamling 2020 kl. 15.00 i Kulturhuset.
Det er gratis at deltage – og der er børnepasning, så husk at tilmelde dig, så vi ved hvor meget mad der skal laves, og hvor mange børn der skal passes!
Tilmelding sker ved at blive skrevet op på en seddel, der ligger ved kassen i butikken!
Dagsorden:
1.   Valg af dirigent.
2.   Valg af referent.
3.   Bestyrelsen aflægger beretning.
4.  Årsregnskabet fremlægges og godkendes af generalforsamlingen.
5.   Indkomne forslag. Der er kommet forslag om at nyfødte i Skelhøje får et gratis medlemskort, og et forslag om at ansatte i Købmandsgaarden ikke kan vælges i bestyrelsen.
6.  Valg
6.a Valg af formand for 1 år. (Knud ønsker ikke genvalg)
6. b. Valg af 3 bestyrelsesmedlemmer. På valg er:
Kjeld Bitsch, Johan Jensen (Johan ønsker ikke genvalg) og Eva Kornum.
Øvrige i bestyrelsen er Jimmy Nielsen, Lars Jensen og Jette Schmidt.
6.c. Valg af to suppleanter for et år. 2018 blev 1. Suppleant Heidi Jensen og 2. Suppleant Camilla Duus Hansen.
7.   Valg af revisor. (Nuværende Søren Nørgaard og Ingrid Buhl)
8.  Fastsættelse af medlemskontingent. Bestyrelsen foreslår kontingent for 2020 på 0 kr.. Oprettelsesgebyr 200 kr. Medlemskortet er personligt!
9.  Eventuelt.
På bestyrelsen vegne
Knud Gaarn-Larsen

For at have stemmeret ved generalforsamlingen skal man have gyldigt Købmandskort. Købmandskortet er personligt!
Købmandsgaardens fremtid!
Ved generalforsamlingen er det Købmandsgaardens fremtid der er på spil, og derfor er det vigtigt at ikke alene medlemmerne dukker op, men også Købmandsgaardens kunder.
Et gammelt ord siger, “Det er dyrt at være fattig!”
Vi har i de omkring seks år, jeg har været med været fattige. Der er lagt utroligt mange frivillige timer i Købmandsgaarden, og skulle der kaffe og kage til et møde, så har deltagerne selv betalt. Det er ingen beklagelse – blot en konstatering. Da vi startede var vi ikke medlem af nogen kæde, men fik varerne direkte fra Dagrofa. Det tog Dagrofa sig betalt for. Så blev vi medlem af LetKøb, og det var godt, for vi fik varerne lidt billigere, og vi fik en tilbudsavis, der blev omdelt hver 14. dag.
Nu har vi en gylden mulighed for at tage et skridt op af rangstigen og komme med i Min Købmand. Vi har fået salgschef i Min Købmand, Kristian Lee Hede til at komme og fortælle om de muligheder og udfordringer det giver at komme med i Min Købmand.
Hvorfor nu?
Vi står overfor at skulle foretage investeringer i nye frysere og kølere. Dem vi har kører på freon, og de SKAL skiftes ret snart. Det betyder, at der skal investeres i nyt inventar, og når vi nu skal til det, så er det bestyrelsens indstilling at vi lige så godt kan tage næste skridt med og komme med i Min Købmand.
Hvad betyder det?
Bortset fra at det vil give butikken et løft på udseendet, så betyder det, at vi gennem Min Købmand kan købe varerne hos Dagrofa lidt billigere, en besparelse, som vi har i sinde at lade gå videre til kunderne! I Min Købmand er der en tilbudsavis hver uge. Priserne i Min Købmand er generelt lavere end i LetKøb, og det betyder, at vi kommer på niveau med supermarkeder.
Flere varer 
Kæden Min Købmand stiller krav om at der skal være flere “varenumre” på hylderne, som de siger. Det betyder på godt dansk, at der vil kommet et større udbud og flere varer at vælge mellem. I bestyrelsen kan vi faktisk kun se fordele – ulempen eller problemet er, at det kommer til at koste os noget at få “shinet butikken op”. Men som sagt, så er det en udgift, som vi skulle regne med under alle omstændigheder, når frysere og kølere skulle udskiftes.
Spændende debat
Jeg synes det er en utroligt spændende debat, som kan være med til at sikre fremtiden for Skelhøje og Skelhøje Købmandsgaard, derfor er det vigtigt at så mange som muligt deltager, og giver deres besyv med!
 

Købmanden har ordet!
 Kære Kunde! 
Den 1. februar kl. 15 indkaldes til generalforsamling i foreningen Skelhøje Købmandsgaard. I forbindelse med generalforsamlingen er der informationsmøde/debat om hvordan vi sikrer at der fortsat er en levedygtig købmandsbutik i Skelhøje. Det er derfor vigtigt at ALLE, der har interesse i at der er en købmand i Skelhøje kommer, og altså ikke kun medlemmer. Det kræver personligt medlemskab for at deltage i en eventuel afstemning, men man er velkommen til at lufte sine synspunkter. Der kommer en konsulent fra Dagrofa, Kristian Lee Hede, og han vil fortælle om hvilke udfordringer og muligheder vi står overfor. 
Hvad vil vi? hvad kan vi? hvad skal vi? 
De spørgsmål kan kun besvares af brugerne af Skelhøje Købmandsgaard, og for at give bestyrelsen det bedste beslutningsgrundlag er det vigtigt at så mange som muligt møder op, bliver orienteret, og giver deres mening til kende.  Det gælder Skelhøje Købmandsgaards fremtid! 
Med venlig hilsen 
Peder Engedal 
Købmand Skelhøje Købmandsgaard
PS: Her under har februar måneds supertilbud!


Danmarksindsamling!
Disse tre piger har knoklet med rydde op i Købmandsgaarden – de har fyldt to hele trailer med ting, der havde hobet sig op i kælderen.
Så giv dem et bidrag til Danmarks indsamling.
Bøtten står stadig i butikken!
Baggården har også fået en tur. Nu venter vi på at få lys sat op, så man orientere sig om aftenen. Så bliver det lettere at komme til og fra arrangementer på første sal om aftenen!


Månedens drik!
I februar måned vil vi tilbyde et sæt bestående af en Heymans Old Tom gin i en fin æske med fire Indian Tonic.
Under anden verdenskrig lavde man Gin i England, men man måtte spare på sukkeret. Efter krigen gik man tilbage til den gamle opskrift, en opskrift der giver en lidt sødere smag – derfor fik den navnet “Old Tom”.
Du kan læse mere her! 
I skrivende stund, har jeg desværre ikke en pris, men den kommer naturligvis i butikken til februar.
Dette sæt er også en oplagt gaveide.
Jeg har testet Heymans Old Tom med en tonic fra Hancock. Det smager bare godt. Peder har lavet en skarp pris. Når du køber en flaske gin kan du få 10 Hancock Tonic Vand med for kun 30 kr. + pant.
Serveringsforslag:
50 ml Old Tom gin
tilsæt isterninger
fyld op med Indian Tonic. 
Tilsæt lidt citronskal. 
UMHH!

En Bent!
Bent Poulsen har selvfølgelig ikke ligget på den lade side i den forløbne uge. Foruden tilsynet med personalet i Købmandsgaarden – “de kan jo ikke være uden voksenopsyn!”, som Bent formulerer det, så har Bent haft to møder sidste uge. Det ene var i Kalkkaminoens venner, og det var et særdeles positivt møde, hvor det kom frem at “Spor i Landskabet” Er klar til at støtte projektet med en sløjfe på Hærvejen til kalkgruberne i Mønsted og Daugbjerg. Bent håber at andre, blandt andet Viborg Kommune også vil støtte, så projektet kan etableres i år.
Bent har også haft møde med Liselotte Nis-Hansen og Søren Jensen, der er ansat i VisitAarhus, der er de nye samarbejdsparter, efter at VisitViborg er blevet nedlagt.

Personale nyt
I sidste nyhedsbrev kunne vi byde Monique tilbage efter endt barselsorlov. Nu har Monique så lige meddelt, at hun er blevet syg, så vi må undvære Monique en tid. Det betyder at der er kommet huller i vagtplanen. Har du et par timer til overs, så hører Peder gerne fra dig. Jeg er sikker på at han kan finde en opgave, der netop passer til dig!

Ovenstående annonce har været i Ugeavisen, og tilmeldinger er begyndt at strømme ind. Der er endnu pladser, så er du interesseret i lystfiskeri, så kom og få en hyggelig aften. Arrangementet er gratis, men tilmelding til Henrik Holmskov på mail: 5hh@viborg.dk er nødvendig!
De bedste hilsener fra 
 
Peder Engedal                    Knud Gaarn-Larsen
                            Købmand                              fmd. SKG